Ra-fał Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Wittam. Czy któś może mi odpowiedzieć jak NT-ki reagują na odpalenie doowego softu? Czy są różnice w obsłudze takich programików przez w2k, XPPro i XP HE? Jeżeli tak to jakie? Próbujemy przesiąść się z 9x na NTki i mamy problemiki z programami, a że to księgowe więc niestety muszą działać. Czy w związku z tym skazany jestem na 9x? Z góry dzięki Pozdrawiam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Mam XP i dos'owe programy: kosztorysowy i księgowy działają ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Musialbys na poczatku sprawdzic, jak beda dzialaly te programy. Wiekszosc programow dziala w konsoli DOS systemow XP, lecz zdarzaja sie przypadki, ze nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toszcze Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Jesli jakies programy DOSowe nie dzialaja, mozna sprobowac uzyc programu DOS Box. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Dużo bardziej kompatybilny jest win 2000 niż XP wiem bo sam mialem taki problem z programami Qwark i Qwant (Płacowy i Księgowy dla DOS) jednak spokojnie dało się to uruchomić pod XP. Jednak 2000 lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Jesli jakies programy DOSowe nie dzialaja, mozna sprobowac uzyc programu DOS Box.dopa jas ten dos box jest beznadziejny .. no do gier moze sie nadaje ale napewno nie do programow .. z moich doswiadczen xp fatalnie radzi sobie w starych programach dosowych zwlaszcza w tych dla ktorych juz w dosie trzeba bylo qmm zwiekszac pamieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Wittam. Czy któś może mi odpowiedzieć jak NT-ki reagują na odpalenie doowego softu? Czy są różnice w obsłudze takich programików przez w2k, XPPro i XP HE? Jeżeli tak to jakie? Próbujemy przesiąść się z 9x na NTki i mamy problemiki z programami, a że to księgowe więc niestety muszą działać. Czy w związku z tym skazany jestem na 9x? Z góry dzięki Pozdrawiam. :) zainstaluj sobie VMWare a w okienku zainstaluj dobie DOSa 6.22 - będzie działał jak oryginalny, a jak masz kartę muz. zewnętrzną to jeszcze dźwięk będziesz miał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...