Skocz do zawartości
Ra-fał

Obsługa DOS-ć starego softu

Rekomendowane odpowiedzi

Wittam.

Czy któś może mi odpowiedzieć jak NT-ki reagują na odpalenie doowego softu? Czy są różnice w obsłudze takich programików przez w2k, XPPro i XP HE? Jeżeli tak to jakie?

Próbujemy przesiąść się z 9x na NTki i mamy problemiki z programami, a że to księgowe więc niestety muszą działać. Czy w związku z tym skazany jestem na 9x?

Z góry dzięki Pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli jakies programy DOSowe nie dzialaja, mozna sprobowac uzyc programu DOS Box.

dopa jas ten dos box jest beznadziejny .. no do gier moze sie nadaje ale napewno nie do programow ..

z moich doswiadczen xp fatalnie radzi sobie w starych programach dosowych zwlaszcza w tych dla ktorych juz w dosie trzeba bylo qmm zwiekszac pamieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wittam.  

Czy któś może mi odpowiedzieć jak NT-ki reagują na odpalenie doowego softu? Czy są różnice w obsłudze takich programików przez w2k, XPPro i XP HE? Jeżeli tak to jakie?  

Próbujemy przesiąść się z 9x na NTki i mamy problemiki z programami, a że to księgowe więc niestety muszą działać. Czy w związku z tym skazany jestem na 9x?

Z góry dzięki Pozdrawiam.  :)

zainstaluj sobie VMWare a w okienku zainstaluj dobie DOSa 6.22 - będzie działał jak oryginalny, a jak masz kartę muz. zewnętrzną to jeszcze dźwięk będziesz miał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi