Beny Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Witam serdecznie Jestem nowy na tym forum i nie wiem czy to już było czy nie, ale jest mi to niezmiernie potrzbne. Jak uruchomić nowego DURON'a 1800 na płycie ECS K7VZA Rev. 3.0? Bios z 2002 r. wersja 3.7. Po włożeniu go do tej płytki, bios wykrywa go jako UNKOWN CPU Type 1500+, a później w windowskie pokazuje go jako 1,35 GHz. Może nowy bios trzeba, i skąd go ściągnąć? Pozdrawiam Beny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coach Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Po pierwsze poszukaj nowego biosu, na stronie producenta, albo wpisz w googlu nazwe plyty i slowo bios. Po drugie zmien szyne ze 100 na 133, a po trzecie przejzyj dzial FAQ. Powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 na Rev zdaje się jest magistrala 133 więc musisz zmienić zworkę na 133 Mhz (jak w athlonach)Miałem tę płytkę i na athlonie 1800XP+ śmigała że aż miło :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Udało mi się go odpalić jako UNKOWN CPU TYPE 1800+. Alew windows (XP) widzi go jako UNKOWN CPU TYPE 1,51 GHz. To normalne i nie trzeba się tym przejmować, czy raczej trzeba coś jeszcze zrobić? Czy może przinstalować Windowsa ? Pozdrawiam Beny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 A zaktualizowałeś BIOS? Bez aktualizacji BIOSU, ten proc będzie działał bez SSE, pobrań wyprzedzających, itp.; co nieźle go zwolni. Koniecznie zaktualizuj ten BIOS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 BIOS mam zaktualizowany do wersji 3.7 z 09/04/2002 Pozdrawiam Beny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Miałem taką płytkę tylko rev1. Bios 3.7 to z tego co pamiętam jestnajnowszy... Koniecznie zworka na 133 (jest w okolicy gniazdek IDE na płycie). Co poza tym... Reinstalka jeszcze nigdy nie zaszkodziła! Ewentualnie wsadzić mu płytę i puścić naprawianie istniejącej instalacji (ale to rozwiązanie połowiczne). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Nic CI to nie da- reinstall windy. Jest widziany przez bios jako Unknown to w windzie też jako taki będzie występował. Zobacz jak bardzo po wydajności oberwał za tą "niewidzialność"... Jeśli proc jest wykrywany jako 1,51 to zworka jest w dobrym miejscu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lubaz Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Ja mam zestaw ECS K7VZA z biosem 3.7 i procek przy starcie kompa pokazuje jako UNKOWN CPU Type 2200+. W windows XP pokazuje UNKOWN CPU Type a ponizej jest 1,80 GHz. Ustawienia procka to 13,5 x 133 - 133 mhz magistrala jest ustawiona zworkami. Gry wykrywaja normalnie SSE i 3DNOW oraz MMX. Szukam tylko jak odblokowac cache na procku i ktore mostki sa za co odpowiedzialne !? tzn ktore od napiecia mnoznika itp !! i jak maja byc ustawione. Wszystko pracuje stabilnie i bez problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...