Skocz do zawartości
RS

Archiwum rar, problem

Rekomendowane odpowiedzi

witam, sciagnolem z internetu plik rar, o rozmiarze 2,6 gb, wchodzac do archiwumwinrarem, pokazuje mi ze rozmiar rozkpakowanego pliku to 4,6 gb. Wypakowuje sie do mometu gdy na dolnym pasku postepu jest 99%, a na gornym 92%, dostaje komunikat ze nie mozna zapisac pliku bo dysk jest pelny, a w tym czasie jest 8gb wolnego na partycji gdzie winrar ma swojego temp'a.

Prubowalem windows comanderem dobrac sie do tego pliku, ale jak wchodze do niegoo, to jest pusty, tak samo dosowym rarem.

Jakeis rady ?.... moze inny program do pakowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ten plik byl sciagany p2p....

najnowszy rar poinformowal mnie ze naglowek jest uszkodzony -"header is corrupt"... da sie jakos to naprawic ? tydzien to sciagalem nie poto zeby teraz skasowac :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO masz racje ale ciekawe czemu Total Commander go nie pokazuje . Zobacz jak na NTFS sie zachowa ten plik :) .

POzatym to ja myslalem ze ten plik ma 2,6MB a nie GB :) .

This is a fundamental limit of all FAT file systems. The maximum allowed file size on a FAT volume is 0xFFFFFFFF (4,294,967,295) bytes.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba bede musial konwertowac 33 gb partycje, gdzie zajete jest 20 gb na NTFS w partition magic.... i tak mialem to w koncu zrobic

Bardzo mi zalezy na danych na tym dysku, myslicie ze nie mam sieczego obawiac przy tym konwertwoaniu ?. Kiedys juz to robilem nie raz i nie mialem problemu. Ale kumplowi poznikaly partycje po takim "zabiegu" wiec mam cien watpliwosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jestem zdziwiony, juz dawno po operacji konwertoowania. Robilem to PartitionMagic 8.02 i trwalo jakos z 10 minut :). Z tym ze konwertowalem partycje na ktorej nie ma systemu, proces trwal w windowsie, nie w trybie dos.

I teraz ten rar sie rozpakowuje normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli nie moge...

jak tak bardzo chesz wiedziec to musialem rozpakowac 4,5 GB plik iso z dvd ...

mhm, a co bylo w srodku? Pytam bo jestem ciekaw co sie tak pakuje dobrze, bylem tez ciekaw rozmiaru. Generalnie bylem ciekaw co moze byc tak duze i sie tak dobrze pakowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie sklada ze windows konwersje fat-> ntfs sam zapewnia poprzez polecenie convert z siakoms dziwna skladnia - i robi sie ona w dosyc przyzwoitym czasie(mierzonym zdecydowanie w minutach)

niestety odwrotnie juz sie nie da;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi