DareDevil Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 nie dydaje mi się aby to była wina dysku, wkońcu to nie duże przetaktowanie (dyski wytrzymują do 40mhz powyżej moze być niewesoło) chyba ze ten jest aż tak wrażliwy ;) moze chłodzenie procka, mostka? co z temp? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Standardowo mam 200x9 i jest wszystko dobrze. Po ustawieniu 210x8,5 już się sypie, ale tylko w grach(szczególnie w COD). Na MX440 było tak samo. Nie chodzi mi o zwiększenie mhz procka, bo jego max to jest 1870 na 1,8V (nieszczęsna seria A0). Na 1,8ghz wystarcza mu 1,625V i temperatura nie przekracza 55c z diody, zresztą kiedyś mocno spowolniłem wiatrak i nawet 70c na diodzie miał i nic się nie działo. Temp. mostka 35 stopni. Jutro odłączę ten stary cdrom LG (i tak już ledwo czyta płyty) i zobaczę na ile to pomoże. Jak nie to, to muszą być jakieś ustawienia w biosie, bo teraz mam wszystko na fast z wyjątkiem AGP fast write. Albo może na mostek południowy przykleić mu radiator, jest nieosłonięty, temperatury nie znam, jest dość gorący. Zależy mi jedynie na ustawieniu 215x8,5 tylko ze względu na samo fsb i przepustowość pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 A czy zywotność dysku sie skraca na pci/agp 40 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 A czy zywotność dysku sie skraca na pci/agp 40 ?? nie wiem czy zywotność, ale mozesz stracic dane z dysku jak cos nie pojdzie... :( podobno bracudy są bardzo wrazliwe na oc pci a moja pracowała półtora roku na FSB185(37PCI) i bez problemów chodziła....w swieta moze sie pobawie tą płytą co mam teraz, bo powiem ze jestem całkiem zadowolony :) i jeszcze za taka cene... PS. wczesniej miałem EPOXA 8k9al, i przy FSB 185, i ostatnio ciach!ło kondensator przy AGP, i płyta zdechła nawet nie dajac "pisku życia" pociągając za sobą całkiem niezłego HISa 9550....:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...