jonathan Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Wchodzisz w menu postacia ktorej chcesz dac prezent. PKM->prezent->LKM ;] Pucuj sie jak dales sobie rade w Redcliff ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Spoiler" Zależy o który moment z trupami ci chodzi. Czy o obrone wioski część drugą gdy tłuczesz się przy świątyni a te lezą tonami ? czy chodzi ci o walkę w zamku ? Czy chodzi ci o obronne zamku przed hordą w dalszej części gry zaraz przed ukończeniem ? Bo jeśli na początku to bardzo przydaje się mag z uderzeniem umysłu pozwala na chwilę wytchnienia i w między czasie wytłuc sporo trupów a to,że pojawiają się tonami to niestety tak jest musisz wytrwać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Wchodzisz w menu postacia ktorej chcesz dac prezent. PKM->prezent->LKM ;] Pucuj sie jak dales sobie rade w Redcliff ;] Dziekuje :* A dac sobie rade ofc, ze dalem tyle, ze za 3razem i 1postac mi zostala przy zyciu ^^ Edit: ide poodkupywac te prezenty teraz ;D Edytowane 9 Listopada 2009 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Ha! Dalem rade. To lecimy na zameczek ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Pf, flemeth kaput :P Lecimy krasnala na tron wrzucic... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Nie brakuje wam w grze unikalnych itemow? bron, pancerz, mam juz ponad 12h gry a nie znalazlem nic ciekawego. Wszystkie pancerze wygladaja standardowo, czasami trafi sie jakas bron z +3 do jakiejs ciach!ly. Ogolnie nic ciekawego nie wypada, co prawda mozna zaklinac przedmioty ale run tez nie ma fajnych. Chyba ze takie bylo zalozenie producenta, wiecej realizmu, mniej fantasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Mi to nie przeszkadza, wlasnie dlatego, ze jest wiecej realizmu. Mimo, ze nalogowym poszukiwaczem realizmu w grach nie jestem, to jednak jest to jakas mila odmiana od wiekszosci gier tego typu (tym bardziej, ze ostatnio pocinam w Torchlight namietnie :P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Mi to nie przeszkadza, wlasnie dlatego, ze jest wiecej realizmu. Mimo, ze nalogowym poszukiwaczem realizmu w grach nie jestem, to jednak jest to jakas mila odmiana od wiekszosci gier tego typu (tym bardziej, ze ostatnio pocinam w Torchlight namietnie :P ). A mi troche tak ;) Fajniej sie toczy ciezkie walki kiedy ma sie swiadomosc ze zwyciestwo bedzie oznaczalo ciekawe artefakty dla druzyny. A tutaj troche cinko pod tym wzgledem. Edytowane 9 Listopada 2009 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Dobrze jest jak jest ;) Po co komu uber-smoko-pogrzebywator, troche taktyki i wszystko kaput :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Carson podzielam twoją opinię. Ja mam za sobą dopiero kilka godzin gry i myślałem, że jeszcze za wcześnie na jakieś fajne znajdźki, ale jak tak ma zostać to lipa trochę. Niedawno przeszedłem sobie Diablo 2 i tam była radocha jak wypadło coś zielonego, albo żółtego. zbx, tu nie chodzi o uber-smoko-pogrzebywator, przecierz żadkie znajdźki wcale nie muszą być mega mocarne, a mimo wszystko sprawiają frajdę. Edytowane 9 Listopada 2009 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 hmm bo diablo to hack&slash, który właśnie charakteryzuje się zbieraniem różnych unikatowych przedmiotów w ramach urozmaicenia wyrzynania tysięcy przeciwników. W rpg raczej takie rzeczy nie występują. Po prostu tutaj akcent jest położony na coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Czy ja wiem? W bg2 jest kilka naprawdę superaśnych unikatów (pamiętam, jak zrobilem paladyna specjalnie po to, żeby wozić się z Karsomirem), które tak naprawdę nie są jakieś "uber", ale dają mega frajdę z ich posiadania. Edytowane 9 Listopada 2009 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) No ja tam jeśli chodzi o RPGi za dużo nie grałem, najwięcej to w Morrowinda i Obliviona, to chyba RPGi pełną gębą, a trafiały się fajne mieczyki. Aha, grałem jeszcze w oba KOTORy, i też coś się trafiało, ale to już rzadziej. Edytowane 9 Listopada 2009 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Pelna geba to BG, NWN, PT to byly erpegi ;] Tutaj czekam az dzwigne smoczy secik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 No ja tam jeśli chodzi o RPGi za dużo nie grałem, najwięcej to w Morrowinda i Obliviona, to chyba RPGi pełną gębą, a trafiały się fajne mieczyki. Aha, grałem jeszcze w oba KOTORy, i też coś się trafiało, ale to już rzadziej.To drugie raczej nie jest RPG pełną gębą (tym bardziej bez modów) ;). Mi też brakuje - takiego item hunta. To baaardzo urozmaica rozgrywkę i naprawdę daje dużo radochy (właśnie dlatego tak fajnie się gra w diablo albo torchlight). W prawdziwych RPG rzeczywiście ten aspekt jest często zaniechany (może i specjalnie) - nie licząc BG i Fallouta ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Pelna geba to BG, NWN, PT to byly erpegi ;] To jak mam odróżniać RPG pełną gębą od nie pełną gebą? Co było nie tak z Morrowindem? EDIT: Wracając do tematu, jak uzbroić postać w dwie bronie? Gram i gram, a znajduję tylko broń dla głównej ręki, oprócz tarczy nie mogę uzbroić drugiej ręki. Edytowane 9 Listopada 2009 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Co było nie tak z Morrowindem?-fabula -klimat -bohaterowie niezalezni Gra miala otwartosc i nic wiecej, w kazdym innym rpgu miales fabule, klimat i ciekawe postaci, tego samego nie ma ponownie Oblivion. Dla mnie seria TES to siepanina fpp. Edytowane 9 Listopada 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Dokladnie Co do siepania.... Kutfa musialem trafic na walke magow... Fajnie ta pustke zrobili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 A mi troche tak ;) Fajniej sie toczy ciezkie walki kiedy ma sie swiadomosc ze zwyciestwo bedzie oznaczalo ciekawe artefakty dla druzyny. A tutaj troche cinko pod tym wzgledem.Fajnie sie toczy ciezke walki, kiedy ma sie swiadomosc ze stoi sie po slusznej stronie, ze bedzie sie mialo wdziecznosc pobratyńców, gdy ma sie swiadomosc ze od moich wyborow zalezy czyjes zycie....ta gra mi to dała. A jakbym chial lota, to bym walnął 2 godzinnego raida w WOW:) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) EDIT: Wracając do tematu, jak uzbroić postać w dwie bronie? Gram i gram, a znajduję tylko broń dla głównej ręki, oprócz tarczy nie mogę uzbroić drugiej ręki. Póki co to by używać 2 ostrzy w druga łapę pakujesz coś z rodzaju sztylet. Może i można coś więcej ale jeszcze tego nie odkryłem. Ja natomiast mam inne pytanie. Jak u licha się zaklina pancerze lub broń? Trzeba jakiś specjalnych itemów. Z gadki z 'krasnalami' wynika, że mogą wpleść magię w każdy przedmiot z oręża a w poradniku, iż trzeba jakiś przedmiotów z gniazdami? Udało się komuś zdziałać coś na tym polu? Edytowane 10 Listopada 2009 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) hmm bo diablo to hack&slash, który właśnie charakteryzuje się zbieraniem różnych unikatowych przedmiotów w ramach urozmaicenia wyrzynania tysięcy przeciwników. W rpg raczej takie rzeczy nie występują. Po prostu tutaj akcent jest położony na coś innego. Ja uwazam inaczej, kolejny raz przytocze krola rpgow, bg2, w ktorym to co jakis dluzszy moment fabularny mozna bylo zebrac bardzo fajny przedmiot, czy to bron czy pancerz i z tego co widze to niektorych to nie rajcuje, a mnie wrecz przeciwnie i to bardzo. Fajnie sie toczy ciezke walki, kiedy ma sie swiadomosc ze stoi sie po slusznej stronie, ze bedzie sie mialo wdziecznosc pobratyńców, gdy ma sie swiadomosc ze od moich wyborow zalezy czyjes zycie....ta gra mi to dała. A jakbym chial lota, to bym walnął 2 godzinnego raida w WOW:) Pzdr Mi tez to "dala", ale mimo wszystko brakuje mi fajnych przedmiocikow. Nie oczekuje tu broni z lista ficzersow na pol ekranu jak w h&s ale RPG to rpg i unikatowe itemy sa ich nieodlacznym elementem imo, oczywiscie nie tak waznym jak fabula i cala reszta ale nadal waznym, przynajmniej dla mnie. Dobra koniec wysmetniania sie... :) Póki co to by używać 2 ostrzy w druga łapę pakujesz coś z rodzaju sztylet. Może i można coś więcej ale jeszcze tego nie odkryłem. Ja natomiast mam inne pytanie. Jak u licha się zaklina pancerze lub broń? Trzeba jakiś specjalnych itemów. Z gadki z 'krasnalami' wynika, że mogą wpleść magię w każdy przedmiot z oręża a w poradniku, iż trzeba jakiś przedmiotów z gniazdami? Udało się komuś zdziałać coś na tym polu? Mi :) Zaklac bron moze Ci krasnolud w obozie w ktorym sie zatrzymujesz przemieszczajac sie miedzy lokacjami wiekszymi. Musisz miec ofc rune i bron/pancerz ktore sie nadaja (maja socket). ps. w drugiej rece mozna dzierzyc bron tylka taka ktora nie wymaga uzycia glownej reki ;) wychodzi na to ze chyba tylko sztylety :) ps2. kolejnym babolem jest imo pozbawienie druzymu mozliwosci otwierania zamknietych skrzyn jesli w druzynie nie ma lotrzyka. W bg magowie mogli korzystac z odpowiedniego czaru, a tu kupa. Mimo tych malych drobiazgow ktore tu wymieniam od dwoch stron to uwazam ze to gra roku i najlepszy rpg od czasow bg2. Edytowane 10 Listopada 2009 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) Broń zaklinasz u sandała :) tego krasnoluda w obozowisku a potrzebujesz do tego broń ze slotami na runy jak i same runy. Gdy walczysz dwiema brońmy to dopiero przy mistrzowskim opanowaniu walki dwiema kosami, możesz użyć dwóch normalnej wielkości broni a do tego trzeba zręczność na 36. Ale Wojownik walczący dwiema kosami do tego z całym rozbudowanym pakietem, ścina wrogów jak kosiarka trawę także warto. I jeden z najlepszych czarów u maga to broń telekinetyczna, polecam, obrażenia od zimna czy ognia ssą pałę i można je sobie zakląć w mieczu u tu dostajemy premie do przebicia pancerza co znacznie ułatwia walkę z dobrze opancerzonymi wrogami. Edytowane 10 Listopada 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 hehe ja np uwielbiam zamrazac wrogow (stozek zimna) i roztrzaskiwac ich na kawalki jednym uderzeniem :D Dobre na holote, nie trzeba sie meczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 jaką polecacie scieżkę kariery...no i gdzie najtaniej kupić skoro mw2 jest do bani to mam srodki na coś, więc... a jak coś mi sie podoba to kupuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Panowie u kogo mozna wyrobic sobie specjalizacje szampierza czy skrytobojcy? W obozie u kraznoluda moge kupic ksiege z wiedza dla lowcy, a chcialbym zostac skrytobojca/szampierzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Też lubię stożek zimna. Za to coś mi się wydaje że zmarnowałem punkty na czary ochronne [zwykła ochrona i przeciw magii] :/ Z ochrony przeciw magii nie miałem jeszcze okazji za bardzo korzystać, za to ta zwykła ochrona nie działa chyba za szczególnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Panowie u kogo mozna wyrobic sobie specjalizacje szampierza czy skrytobojcy? W obozie u kraznoluda moge kupic ksiege z wiedza dla lowcy, a chcialbym zostac skrytobojca/szampierzem. Zevran jest szempierz/skrytobójca więc najprostszy traf to nauczyć się od niego :) Na berserkera można się nauczyć od Oghrena, Chempiona w Redclif. Jak ktoś wie gdzie można zdobyć inne specjalizacje to nich się podzieli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) A gdzie dorwe tego Zevrana? Wlasnie sie dowiedzialem ze ta postac jest czescia fabuly, wiec pewnie musze cierpliwie czekac na bieg wydarzen ;p Edytowane 10 Listopada 2009 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Maga krwi można zdobyć w pustce z zadania z zamku. Jeśli przystanie się na warunki demona to możemy wybrać to jako swoją nagrodę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Póki co to by używać 2 ostrzy w druga łapę pakujesz coś z rodzaju sztylet. Może i można coś więcej ale jeszcze tego nie odkryłem. Ja natomiast mam inne pytanie. Jak u licha się zaklina pancerze lub broń? Trzeba jakiś specjalnych itemów. Z gadki z 'krasnalami' wynika, że mogą wpleść magię w każdy przedmiot z oręża a w poradniku, iż trzeba jakiś przedmiotów z gniazdami? Udało się komuś zdziałać coś na tym polu? hmm od samego początku mogłem używać 2 broni. np dwóch długich mieczy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...