bender83 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 hmm od samego początku mogłem używać 2 broni. np dwóch długich mieczy..Eeee? A przypadkiem nie masz tak, że jak dasz miecz dwuręczny to ikonka się pokazuje w dwóch slotach (lewa i prawa ręka) ale broń masz jedną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) 2 bronie tego samego rozmiaru można mieć tylko od mistrzowskiego wyszkolenia inaczej nie da rady przynajmniej człowiekiem. Jak to się mówi trzeba grać póki gorące zaczynam DLC i Szczyt Strażnika. BTW czy jestem ślepy czy po ustawieniu AF na x16 przez plik ini tez wam jakby się lepsza grafa zrobiła niż przy wymuszenie przez drivery ? czyżby znowu wymuszenie nie działało ? Edytowane 10 Listopada 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale jeżeli ktoś ma problemy z wydajnością to dużego kopa daje ustawienie w sterowniku karty Maximum pre-rendered frames na 0, vsync i triple buffering na off i texture quality na High Performance+wszystkie optymalizacje jakie są. Mi fps wzrósł z ~25/30 do >~40 przy 1920x1200 i wszystkim oprócz aa na max. BTW wszyscy macie procesor obciążony na 100%? podczas wczytywania savea mam jakieś 70% xD albo 50% a jak już się wczyta to non stop 100% na obu rdzeniach... Edytowane 10 Listopada 2009 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 do kogo sie udac, by mojemu krasnoludzkiemu wojowi dodac specjalizacje czempiona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Mam problem (lokacja Krag magow) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "asd" jestem w lokacji "inwazja pomiotow", spenetrowalem ja jak sie tylko dalo i nie wiem jak przejsc przez drzwi przy ktorych wyskakuje napis ze do ich wywazenia potrzeba kogos o wielkiej sile. Przedtem dostalem mozliwosc przemiany w ducha ale nie wiem jak przejsc przez te drzwi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) @up po 1sze nie jestes w kregu magow tylko w pustce. Jak mniemam masz przemiane w ducha, ale i w mysz, bo to sie zdobywa zaraz na poczatku. Musisz szukac bo masz do zdobycia jeszcze plonacego czlowieka(przechodzisz bez szwanku przez ogien) i golema(Twoja drzwiczki). Swoja droga wszedzie zagladaj, bo niesamowicie idzie tam podpakowac postac kapliczkami ;] Edytowane 10 Listopada 2009 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Widzisz moj blad, nie wzialem pod uwage mozliwosci ze moze pozniej trzeba wrocic do danej lokacji zeby cos dokonczyc ;) A co do kapliczek to owszem ;) thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 @grzechuk z tego co mi sie o uszy obilo to Arl Eamon uczy po zrobieniu 'urny swietych prochow'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 udało się komuś w lesie Dalijczyków znaleźć wszystkie części zbroi? bo przeżyłem walkę w podziemiach ale na zewnątrz już sobie nie radzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) @up po 1sze nie jestes w kregu magow tylko w pustce. Jak mniemam masz przemiane w ducha, ale i w mysz, bo to sie zdobywa zaraz na poczatku. Musisz szukac bo masz do zdobycia jeszcze plonacego czlowieka(przechodzisz bez szwanku przez ogien) i golema(Twoja drzwiczki). Swoja droga wszedzie zagladaj, bo niesamowicie idzie tam podpakowac postac kapliczkami ;]Z tym niesamowicie bym nie przesadzał :P Każda kapliczka to "tylko" +1 do danej statystyki (siła, kondycja, spryt itd). Oczywiście warto wszystkie zdobyć bo pkt nigdy nie jest za dużo. Edytowane 10 Listopada 2009 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Z tym niesamowicie bym nie przesadzał :P Każda kapliczka to "tylko" +1 do danej statystyki (siła, kondycja, spryt itd). Oczywiście warto wszystkie zdobyć bo pkt nigdy nie jest za dużo. Tylko czy nie tylko, pelno tam tych kapliczek, kilka jest podobno w jakims pokoju, ale widac je tylko w formie ducha, ominalem to, a i tak nie narzekam na efekty odzwiedzin :) Zaczalem z ciekawosci grac magiem wlasnie, dluzszy i ciekawszy wstep do calosci IMO, jeszcze go nie skonczylem :P Swoja droga gdzie jest ten Shelva czy jak mu tam(golem z DLC) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) Kurna nie wiem czy to jest jakis bug czy co - ale wlasnie w tym rozdziale gdzie jestesmy w pustce i chodzimy sobie po tych wysepkach - jednym z moich kompanow jest pies - no i niestety gdy ide na "jego" wyspe by go uwolnic nie ma go tam - postanowilem wiec isc na glownego bossa i niestety pomaga mi tylko dwojka wczesniej uwolnionych sojusznikow, bez mojego pieska :D ? any ideas ? Edit... Jetstes wlasnie bo walce z glownym demonem w pustce i co sie okazalo - ze nagle moj piesio sie pojawil ni z tad ni z owad - niezly bubel :D Edytowane 10 Listopada 2009 przez Micro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Z tym niesamowicie bym nie przesadzał :P Każda kapliczka to "tylko" +1 do danej statystyki (siła, kondycja, spryt itd). Oczywiście warto wszystkie zdobyć bo pkt nigdy nie jest za dużo. W sumie 19 punktów to nie tak mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Wie ktoś, gdzie można znaleść miecz Stena? To jedyny quest, który sprawia mi problem :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) Tylko czy nie tylko, pelno tam tych kapliczek, kilka jest podobno w jakims pokoju, ale widac je tylko w formie ducha, ominalem to, a i tak nie narzekam na efekty odzwiedzin :) Zaczalem z ciekawosci grac magiem wlasnie, dluzszy i ciekawszy wstep do calosci IMO, jeszcze go nie skonczylem :P Swoja droga gdzie jest ten Shelva czy jak mu tam(golem z DLC) ? » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Spoiler" jest w wiosce hoonleath czy jakoś tak :) aby zatrigerowac questa musisz się udać na przełęcz czy coś w ten deseń, między redcliff a orzamarem taki żółty wagonik po lewej stronie mapy tam jest koleś który opchnie ci różdżkę i pojawi się lokacja na mapie z wioską w której jest golem Edytowane 10 Listopada 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Dzieki, ale juz sam do tego doszedlem :P Cholera, odpalilem tylko 'na chwile' nowa postac maga zeby zobaczyc jak sie gra... Wbilem 9lvl, skonczylem oba DLC, nabilem morrigan caly pasek 'lubosci' i to bez grimuara... Ta gra z kolejnym poczatkiem wciaga bardziej, teraz jak sie juz czlowiek nie gubi w tym wszystkim to i nawet faktycznie zauwaza mase klimatu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Ja już niestety skończyłem wszystkie krótkie jak nie wiem co. Padaka chyba zacznę jeszcze raz albo rozejrzę się za reckami Divinity 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 (edytowane) Dzieki, ale juz sam do tego doszedlem :P Cholera, odpalilem tylko 'na chwile' nowa postac maga zeby zobaczyc jak sie gra... Wbilem 9lvl, skonczylem oba DLC, nabilem morrigan caly pasek 'lubosci' i to bez grimuara... Ta gra z kolejnym poczatkiem wciaga bardziej, teraz jak sie juz czlowiek nie gubi w tym wszystkim to i nawet faktycznie zauwaza mase klimatu :) Hmm a gdzie owego grimuara mozna znalezc ? - przeszedlem cala wierze maginow od poszewki i jakos go nie znalazlem - no zostaly jakies jedne zamkniete drzwi ale bez klucza ktorego nie mam nie idzie ich otworzyc Edytowane 11 Listopada 2009 przez Micro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 Ja już niestety skończyłem wszystkie krótkie jak nie wiem co. Padaka chyba zacznę jeszcze raz albo rozejrzę się za reckami Divinity 2 :)Ponoc polska wersja zbugowana jest, na pcl jest temat o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 W ktorym miejscu w Redcliff jest ten koles ktory uczy berserkera?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 Panowie a gracie na angielskich dialogach czy z polskim dubbingiem ? i czy da sie moze zrobic tak zeby wszystkie opisy byly po polsku a glosy po angielsku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 Hmm a gdzie owego grimuara mozna znalezc ? - przeszedlem cala wierze maginow od poszewki i jakos go nie znalazlem - no zostaly jakies jedne zamkniete drzwi ale bez klucza ktorego nie mam nie idzie ich otworzyc Powiem potem, bo obecnie na 'magicznym sejwie' bede podchodzil do questa w wiezy, z poprzedniej gry nie pamietam. Ale nie przypominam sobie zeby byl specjalnie ukryty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 Wracajac do tematu dubbingu stanelo na tym ze zamienilem pliki odpowiedzialne za dialogi na te angielskie, tak ze mam teraz spolszczenie kinowe :D - bo z tego cco widzialem z poziomu gry nie da sie czegos takiego uzyskac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 (edytowane) udało się komuś w lesie Dalijczyków znaleźć wszystkie części zbroi? bo przeżyłem walkę w podziemiach ale na zewnątrz już sobie nie radzę. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Spoiler" Walki przy tablicach cmentarnych są ciężkie ale da się przejść. Na początku zamrażaj cały czas tego dużego ducha (wyleciała mi nazwa z głowy) i jak pozbędziesz się obstawy to lutuj czym masz w niego i cały czas zamrażaj. Też musiałem do tego podchodzić kilka razy. Edytowane 11 Listopada 2009 przez bender83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Spoiler" tam drużyny nie było lol przynajmniej jak gra się czlowiekiem I panowie wyżej ładować tekst w spoilery mi to nie przeszkadza bo jestem po ale niektórych może irytować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 W ktorym miejscu w Redcliff jest ten koles ktory uczy berserkera?? A nie kupuje się tego jako książki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 Mysle ze kazda z specjalizacji moze Cie ktos nauczyc - mnie jakas babka w burdelu chciala nauczyc, ale ze jestem warriorem to niestety nie podzialalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 (edytowane) Nie mieliście problemów z ożywieńcami w lesie Brecilian, chodzi mi o nagrobki i zbroję maga. Ja mam ogromne problemy z nimi ;( ledwo im energia uchodzi. Może jakiś złoty środek na nich macie ? Edytowane 11 Listopada 2009 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 Mrozić trza :P. Najlepszy i najskuteczniejszy sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 A nie kupuje się tego jako książki? kupuje lub uczy od oghrena a w redcliff to się dostaje championa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...