Passt Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Na razie póki co na Metacritic 88%, czyli nieźle. Gryonline piszą, że jest to najlepsza odsłona serii (!?) i dają ocenę 95%: "Dragon Age: Inkwizycja to nie tylko najlepsza i najbardziej rozbudowana odsłona serii, ale również jedna z najlepszych gier w historii studia BioWare." Jeszcze tylko dwa dni i sie dowiemy. Edytowane 16 Listopada 2014 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
april*s Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 Takie dobre oceny muszą mieć przełożenie na rzeczywistość. W końcu to nie tylko recenzje pisane pod sprzedaż, ale także oceny osób, które są raczej obiektywne. Czekam z niecierpliwością na premierę, a także (i może przede wszystkim) na wypłatę, bo dopiero wtedy będę mogła sobie DA:I zakupić. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enteriusz Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) W sieci ostro debatują na team zabezpieczenia Denuvo - ponoć ostro zarzyna dyski SSD bardzo częstymi zapisami danych. Źródło: http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/the-dragon-age-inquisition-thread-ride-the-bull.75304/page-355#post-3599880 Czy redakcja mogłaby potwierdzić/zdementować te rewelacje? Tzn. Zrobić testy i skrabnąć jakiś artykuł? Edytowane 18 Listopada 2014 przez enteriusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 dla świętego spokoju zainstalowałem na hdd (moje dokumenty tez tam mam)... na ssd zostawilem os i wota ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enteriusz Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 dla świętego spokoju zainstalowałem na hdd (moje dokumenty tez tam mam)... na ssd zostawilem os i wota ;) Ja też zainstalowałem na HDD. Odpaliłem po północy i niestety, podobnie jak w przypadku Battlefielda 4, czasy loadingu z talerzy są zdecydowanie za długie. Zainstaluje dziś DA:I na SSD (Crucial MX100 256GB) i sprawdzę programem SSDReady (http://www.ssdready.com/) ilość zapisanych Gb. Ktoś już robił takie tesy i wyniki zdementowały te rewelacje: PS. Jak znacie coś lepszego od SSDReady (i darmowego oczywiście), to dajcie znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
april*s Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Oglądałam wczoraj przez jakiś czas streama Origin na Twitchu, na którym grali właśnie w DA:I i powiem szczerze, gra zrobiła na mnie wrażenie. Graficznie niewiele można jej zarzucić, system gry także wydaje się bardzo przystępny. Nie miałam za bardzo czasu żeby się jakoś szczególnie w streama wgłębiać, ale pierwszy kontakt z grą uważam za pozytywny. Byle do wypłaty. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Też tylko rzuciłem okiem. Cutscenki w 30 fps czy mi się wydaje? Pad daje radę. Mam nadzieję że nie rozczaruję się jak dwójką Patelnia E975 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Ja dzisiaj zainstaluje. A co dam na to odzielnego SSD Zobaczymy czy rzeczywiscie taka tragedia, jezeli chodzi o zarzynanie SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Też tylko rzuciłem okiem. Cutscenki w 30 fps czy mi się wydaje? Pad daje radę. Mam nadzieję że nie rozczaruję się jak dwójką Patelnia E975 Tak, 30 fps, mieli problemy z "lip sync" i dlatego dali ograniczenie do 30-tu. Wysłane z mojego XT1032 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enteriusz Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Dobra! Sprawdziłem jak to jest z tym zarzynaniem SSD przez Denuvo i można to sobie między bajki włożyć: 1. Najpierw 23 minuty przeglądania neta - ot tak dla poglądu: 2. 28 minut gry - tworzenie postaci, prolog: Dłuższych testów nie mogę już dziś zrobić, bo padam na mordę, ale wyraźnie widać, że zwykłe łażenie po necie jest gorsze dla mojego SSD niż złowroge Denuvo zastosowane w DA:I PS. Jak ktoś zainstalował DA:I na HDD, to radzę przenieść grę na SSD, bo loadingi na HDD trwają zdecydowanie za długo. Jest na to prosty sposób niewymagający ponownego instalowania/ściągania gry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Jedno w tej grze mnie dobija... Sterowanie Po 3 godzinach gry dalej jakos nie moge sie przyzwyczaic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enteriusz Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Jedno w tej grze mnie dobija... Sterowanie Po 3 godzinach gry dalej jakos nie moge sie przyzwyczaic Ja po dwóch minutach grania w tandemie mysz + klawiatura, przestawiłem w opcjach na sterowanie padem. W FC4 spieprzyli mouse acceleration dodany na siłę, tu spieprzyli sterowanie na PC dokumentnie. Niech mi później jaki Ubisoft, czy EA powie, że "od tej pory będziemy bardziej przykładać się do wersji PC". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek.p Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Przyznam, sterowanie na kombinacji M+K jest tragiczne - nie wiem jak można było coś takiego spartolić, chociaż może to dlatego, że dołożyli skakanie, przez które nie można zwyczajnie oprzeć się na wyszukiwaniu ścieżki do poruszania się, ale to trzymanie myszki na przeciwniku, żeby go atakować? Chore. Na padzie gra się dość wygodnie, tyle że gra blokuje całą klawiaturę, przez co nie można używac quicksave'a :/ Jeśli chodzi o fabułę i resztę wykonania to jak na razie jestem pod wrażeniem - 8 godzin rozgrywki i nawet 1/3 pierwszej wielkiej lokacji nie zwiedziłem - a część zablokował mi smok, którego za cholerę nie wiem jak ominąć. Jeszcze nie testowałem multiplayera, wie ktoś czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Wczoraj chwile w multi pogralem... Masz na poczatku dostepne 3 postacie Leweluje sie je oddzielnie. Calosc wyglada jak jakies rajdy, dostajesz zadania. 5 etapow. Do tej pory doszedlem do 3 i wszyscy z teamu glebili na bosie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
april*s Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Narobiliście mi smaka na tego Dragon Age'a, także zapowiedzi rozgrywki multi wyglądają całkiem dobrze. Jeżeli faktycznie gra jest tak rozbudowana jak mówi maciek.p, to chyba doczekaliśmy się porządnego RPG na miarę nowych generacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 sterowanie to patologia, to samo praca kamery - masakra, jak oni mogli to tak s<span style='color: red;'>[ciach!]</span>lić 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 No to czekamy na patcha/mody... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) A mnie Empik wydymał... Zamówiłem pre-order i d.upa blada, kuriera jak nie było tak nie ma. Przy dobrych wiatrach to może w pon. pogram, cały weekend chciałem pograć bo w tygodniu ciężko no ale jak widać Empik miał dla mnie inne plany... Edytowane 21 Listopada 2014 przez twistet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Irytujący ficzer na Win7 mi się pojawił - DA:I po każdym zamknięciu wywala mi Pasek języka.... WTF?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 U mnie na Win7 tego bledu brak Ja tymczasem mecze tylko multi :P 15LVL wpadl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 Gra ktos w ogole w multi? Moznaby razem poganiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2014 Wie ktoś gdzie można kupić klucz do gry w angielskiej wersji językowej? Ten cały origin taki pokręcony, że boję się, że jak wezmę klucz pl to nie będzie potem do wyboru języka angielskiego :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) kupując wersję PL możesz zainstalować pełną lokalizację lub doinstalować oryginalną angielską ścieżkę dźwiękową wrażenia po wbiciu 6 poziomu (niecałe 5h gry) - chaotyczna walka, debilne si, konieczność częstego pauzowania lub włączania trybu taktycznego - bardzo łatwo zginąć -praca kamery jest skopana dokumentnie, oddalając za daleko odpalamy tryb taktyczny - pionowy widok z góry, gdzie nic nie widać -sterowanie bardzo źle zaadoptowane pod klawiaturę i myszkę, problematyczne aktywowanie przedmiotów, dialogów i lootowanie (trzeba podejść aby się podświetliło, tak trudno zrobić, by sam podbiegał i np sprawdzał skrzynkę?) -6 zmysł - znaczniki questów -towarzysze łażą jak zombie, w karczmie potrafią biegać po stołach, przy trekingu jak lemingi potrafią spaść z klifu -grafika nawet zjechana (gram na lapku) daje radę, ale mimika twarzy zwłaszcza ruch ust jest skopany, sporadyczne błędy z cieniami +od cholery questów, nawet standardowe idź, zabij, przynieś dość przystępnie zrobione +losowe potyczki, czasem idiotyczne (wrogowie teleportowani z orbity), ale przy zapieprzaniu bez mikstur do obozy - wymaga planowania +masa sprzętu, crafting, fajnie, że każda zbroja wygląda inaczej +przejrzysty rozwój postaci, szkoda, że nie ma systemu nauczycieli, ale i tak mi się podoba +bardzo fajny system zajmowania terenu, robienia obozów - tego mi zawsze brakowało w tego typu grach, coś na wzór twierdzy z nwn2 +pogaduszki towarzyszy, niby standard, ale dobrze zrobiony +mega lore świata, jako wychowanek baldurów zawsze takie smaczki u mnie na plus +na koniec głupota, ale nie mogłem się powstrzymać ze śmiechu jak przez przypadek zaatakowałem lisa/kozę i cała drużyna z okrzykami na ustach zaczęła gonić za zwierzem i ciskać całym dostępnym arsenałem LOL ciekaw jestem romansów, relacji z członkami drużyny oraz zmian świata po moich wyborach Edytowane 24 Listopada 2014 przez grzechuk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Np gamecodes... Gra jest... duża. Na razie mam chyba 10 lvl i jestem za magami. No i na razie moją ulubioną postacią jest Sera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 mam problem z 2 questami, jeden - potrzebuje flaszki z mikstura od syna dla chorej matki (płytki oddech) ale w miejscu znacznika nie ma npca, to samo w quescie Miłość czeka, dostałem zlecenie od typka, znalazłem ciało i wracam, a typka nie ma, znacznik jest gdzieś na polu obok wieży przed twierdzą czyżby bugi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Chłopak z flaszką jest na piętrze z tego co pamiętam. Jak nie nie pojawił to może spróbuj przeskoczyć do twierdzy i wrócić? Patelnia E975 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Chlopak jest na semej górze 2-3 pietro. Ogolnie jak sie przyzwyczailem do sterowania (tuklem w multi) to zaczynam widziec wszelkie smaczki tej gry. Podoba mi sie swiat, mimo iz widzialem tylko kawaleczek No i smoki niezle wygladaja :) Szkoda ze pierwsze spotkanie zakonczylo sie natychmiastowa gleba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Fuken Sh!t do mnie dopiero dziś przyjedzie kurier z pocztexu to w końcu będę mógł zagrać :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Powiem Ci ze mnie milo gierka zaskoczyla (pomijajac to sterowanie do ktorego trzeba przywyknac) Nie jest tak beznadziejna jak druga czesc, gdzie praktycznie szlo sie po sznureczku,. Tu masz kawal swiata i mozna dowolnie po nim ganiac. Ograniczenie moze stanowic poziom przeciwnikow. Raz sie nadzialem na 5LVL ze tuklem sie z jakas ekipa ktora zostawila sporo dropa i tu niespodzianka wymagania 8-9LVL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Może wydadzą jakiś patch poprawiający sterowanie i pracę kamery. Z tego co widzę gra jest warta świeczki. Ja zagram dzisiaj po 16 dopiero. Musiałaby mieć strasznie słabe oceny ,żebym jej nie kupił, bo jestem fanem serii. Dla mnie: DA:O- 94% DA II- 70% DA:I- zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...