Skocz do zawartości
snc

Dragon Age 1 / 2 / Inquisition / The Veilguard - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

?? Chyba .cfg wystarczy samemu zmodyfikować.

Z takich małych a przydatnych modów, to mod powiększający czcionkę dialogową o 50% się znalazł ;D Hyhy, przydatne w cholerę.

www.damods.com

www.dragonagenexus.com

dwie strony z modyfikacjami ;) Na pierwszej nie trzeba byc zarejestrowanym, polecam. Drugą też polecam, w sumie.

Pokaz mi gdzie, jak i ktory plik :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - ";) praktycznie wszystko to cały jeden wielki spoiler, naprawdę nie czytaj bo zepsujesz sobie cały wysiłek włożony dotychczas w grę..."
po zakończeniu, jestem w obozie, i Morrigan podchodzi do mnie z kwestią dot. Flemeth i zabicia jej. Jednak nie mogę wyjść nigdzie poza obóz, oprócz Sulcher's Pass - a tam ten handlarz z Downloadable Content i misją dot. Golema.
Jak wyjść z tego obozu i zabić Flemmeth?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra to mam jeszcze takie pytanie:

po zjezdzie czyli przed ostateczna bitwa dostalem misje zeby ukrasc łzy andrasty, ukradlem je i wracam do tego kolesia w denerium i tam mam opcje zeby mu dac te lzy a on je zaniesie do zakonu ? mam tez wybor zostawic te lzy andrasty sobie i one wskakuja do przedmiotow fabularnych czyli nie mozna ich sprzedac i teraz pytanie co trzeba z tymi lzami zrobic i gdzie je zaniesc ? po za tym to mialem jakas dziwna informacje w 98 godzinie gry cos w stylu" czas twojej skrytki sieciowej sie skonczyl" o co tu chodzi ?bo myslalem moze ze chodzi o moja skrzynie druzyny na szczycie wojownika, ale polazlem tam i skrzynia stoi :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy zdazylo wam sie ze premia za komplet pancerza nie chciala wam zadzialac? Ja wlasnie sie skapnalem ze przez kilka godzin gry Sten mimo ze mial komplet pancerza, nie dostal za to premi. Ja wiem ze to tylko premia ale bardzo nie sympatyczny ten bug. Poza tym przymierzanie kompletow zbroi w obozowisku tez nie jest dobrym pomyslem bo premia wtedy nie jest uaktywniana. Jeszcze jedna sprawa, czasami w obozie zdarzalo mi zalozyc na jakas postac cos czego nie powinna uzywac ze wzgledu na zbyt mala ilosc pkt jakiejs tam cechy. Po przejsciu na inny obszar okazywalo sie ze postac trzyma miecz ktorego teoretycznie nie moze uzywac, po zdjeciu go oczywiscie juz nie dalo sie go spowrotem "wreczyc" postaci....

Edytowane przez Carson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zes mu poradzil :P

IMHO przeczytaj ze dwie-trzy recki, moze cztery jak bedziesz mial niedosyt, i wyciagnij srednia z opinii recenzentow.

IMHO lepiej samemu zagrac, niz bawic sie w lizanie loda przez szybke czytaniem masy recenzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Hmm, jeden bug przy końcu gry"
Alistar pierwotnie miał zostać mężem kólowej, ale dałem mu zabić smoka i wszystko ok, do czasu aż królowa zaczyna żalić się ze Alistar jest dokłdnie taki jakiego się spodziewała :) Tzn sztywny chyba nieco :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest z tym stopniem ukończenia gry?Ja mam 49% a skończyłem grę po 93ch godzinach z minutami (nie wiem jak ktoś przechodzi ją w 30 godzin!)

No i dasię jakoś rozpocząć nową grę swoją postacią tak żeby levelować na ponad 20/21 poziom?

takj jakto było w Mass Effect aż do 60 ego :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 8 lvl i jestem w trakcie walk w zamku redcliffe i do tej pory nie spotkałem jeszcze ani jednej interesującej zbroi czy oręża ;/ czy to normalne? mam jakiś kostur z atakiem 6.4 i tą zbroje z dlc i nic więcej ;/ tak ma być?

Btw jak się daje prezenty? Bo chciałem dać morrigan :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 8 lvl i jestem w trakcie walk w zamku redcliffe i do tej pory nie spotkałem jeszcze ani jednej interesującej zbroi czy oręża ;/ czy to normalne? mam jakiś kostur z atakiem 6.4 i tą zbroje z dlc i nic więcej ;/ tak ma być?

Btw jak się daje prezenty? Bo chciałem dać morrigan :P

To jak najbardziej normalne. Dopiero mniej więcej od połowy gry można zdobyć coś ciekawszego. Głównie jakieś bardziej interesujące rzeczy można wygrzebać podczas zdobywania sojuszników np. w Orzamarze czy w grobach w lesie przy Dalijczykach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że się da. Zarejestruj się na PayPal. Karty nie musisz wiązać jeśli nie masz. Robisz przelew na swoje konto na PayPal'u. A gdy forsa już tam będzie, parę kliknięć i kupujesz. Ot cała filozofia. Powodzenia :rolleyes:

Wie ktoś z Was do czego służy to "charakterystyczne drzewo" w Redcliffe? Gram już drugi raz i nie mogę rozkminić do czego służy.

Edytowane przez Melampus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Charakterystyczne miejsca są dla psa. W sensie, że klika się w nie i jak pies jest w drużynie to je obsikuje i automatycznie łapie punkt do charakterystyk. Tak przynajmniej wyczytałem na forum DA, bo sam nie sprawdzałem bo nie korzystam z jego usług ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coż właśnie skończyłem gre 1 raz...60h ponad...20lvl....mage krwi+mistic warrior

ciekawe jakby wyglądało zakończenie babką, korci mnie by własnie babką zagrać mimo że mam już szlachcica łotra zrobionego i wywalonego do ostragaru...

jak ktoś gra magiem to polecam na solo hity wpakowanie na ducha max w działke z maną, aż do uderzenia many - każdy hurlok emissary pada na strzał z tej obszarówki - oczywiscie można też to zrobić inaczej - 2ręczniak u stena/oghrena i liczyć na fuksa ze się dojdzie i walnie za 250+, ale to mało prawdopodobne :P, ten sposób to najszybszy sposób na wrogich magów(pytanie za 100pkt jak działa na czerwone postaci...)

historia ciekawa, a zakończenie, coż...

lece spać, cza zacząć sie wysypiać :)

PS. w7, radek 4870, stery 9.10 lub 9.11 = wydajność gorsza niż xp, w dodatku mam dziwne migotanie na podłożu(chyba coś z aniso/aa, może to adaptive aa tak mi psuje obraz...). Pod xp obraz pikny, dopoki mi sie nie wysypał totalnie a nie mam czasu na reinstal teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z takim małym pytaniem, a nie chcę tworzyć nowego wątku. To tak, czy jest możliwość zmiany tego folderu z zapisami z gry? Bo domyślnie screeny, save i inne śmieci zrzucane są do folderu tworzonego w moich dokumentach...

Edytowane przez Marghulis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyssanie many>oczyszczenie>siła zaklęć(spell might in englisz)>uderzenie many - to czary z dziedziny ducha, tera powinno być jasne...

zrobiłem se to na końcu więc dopiero na końcu zobaczyłem jakie to efektowne...

bardzo mi sie nie podoba że osiągnąłem zaledwie 75% gry i ją skończyłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyssanie many>oczyszczenie>siła zaklęć(spell might in englisz)>uderzenie many - to czary z dziedziny ducha, tera powinno być jasne...

zrobiłem se to na końcu więc dopiero na końcu zobaczyłem jakie to efektowne...

bardzo mi sie nie podoba że osiągnąłem zaledwie 75% gry i ją skończyłem

100% za jednym razem nie ukonczysz:P bo nie przylaczysz all charakterow:P

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich!!!

Mam mały problem odnsnie tej giery...Nie wiem, czy ktos z was grał juz w tą gre, ale problem jest w tym, że znajduję się teraz w wiosce Redcliffe i mam za zadanie bronic wiosk.

Wybiłem juz wszystkich i nie wiem co mam dalej robic, ponieważ nie moge przejsc dalej tzn. w strone zamku przez tą otwarta brame...Zostałem tylko ja i ludzie Sir Perta

Co mam zrobic...? Może o czyms zapomniałem?

Dzięki za odp. POZDRAWIAM!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi