Skocz do zawartości
snc

Dragon Age 1 / 2 / Inquisition / The Veilguard - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Też z tym walczyłem, a mam Signature Edition. Na tej stronce, gdzie trzeba ten tajemniczy kod podać, powinien być gdzieś link typu "I can't find my code" czy coś w ten deseń, raczej małymi literami. Klikasz w to i generuje Ci klucz do ME2. Oczywiście musisz mieć już zarejestrowaną i przypisaną do konta EA grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odtworze dokładnych kroków, bo jak wchodzę na ta stronkę to mi się już od razu klucz wyświetla, ale w FAQ jest coś takiego:

I lost my online pass code, can I still participate in this offer?

Yes, follow the instructions below to get a Mass Effect 2 code if you have lost your online pass code:

1. Visit http://social.bioware.com/me2offer/ and log in with that EA Account.

2. Click "Lost my Code".

3. The system will check that you have activated the Online Pass content that came with your copy of Dragon Age II (The Black Emporium).

4. If you have activated the Online Pass content, you will then be provided the code for Mass Effect 2.

5. Open the EA Download Manager and enter the code to commence download.

NOTE: Please allow 72 hours between time of online pass activation and using the lost code tool.

Czyli robisz jak pisałem: wchodzisz na podaną stronę, klikasz "Lost my code" i, jeśli tylko masz powiązane z kontem EA Black Emporium, podaje Ci kod do ME2.

A link do ściągnięcia Black Emporium jest na social.bioware.com, po lewej stronie wybierasz Profile -> Your registered game content.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, Jest to jakby kontynuacja wydarzeń, ale naprawdę w niesamowitej akcji. Nowe potwory i wyzwania. Powiem, że na wysokim poziomie trudności gra jest wciągająca. Mi ogólnie bardzo podoba się Dragon Age II i ten dodatek to potwierdza. Ciągle jest akcja i dużo doświadczenia bo walki są naprawdę bardzo mocne. POLECAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli gra się na poziomie koszmar, albo trudny to trzeba umiejętnie klikać, ale cała gra na tym polega. Mi bardzo się podoba Dragon Age i jest to moim zdaniem mocny przeciwnik dla Diablo II jeżeli chodzi o grywalności. Zobaczymy co czas pokaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co zrobić, jeżeli po zakupie DA2 przez Orgin i próbie uruchomienia jej wywala błąd: Nie można nawiązać połączenia z serwerami EA w celu aktywacji Dragon Age II na tym komputerze przy użyciu Twojego konta. Spróbuj ponownie później. Do EA pisałem, w google nic nie znalazłem. Usunąłem, pobrałem od nowa, wszystkie patche wgrane. Coś da się zrobić oprócz wgrania cracka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnąłem sobie w weekend znowu DA2 bo już od jakiegoś czasu mnie ciągnęło do tej gry i powiem, że dałem się ponownie wciągnąć (z soboty na niedziele siedziałem do 3 rano) Dołączona grafika Kupie chyba też sobie ten dodatek "Dziedzictwo" bo i tak mam pierdyliard różnych dodatków i itemów z signatured edition i jakichś tam bonusów, które BioWare rozdawało na lewo i prawo Dołączona grafika

Kupiłem "Dziedzictwo" macie jakieś dobre rady, kiedy najlepiej zrobić tą misję żeby dostać jakiś dobry loot? czy nie ma to znaczenia? aktualnie cały czas jestem przed wyruszeniem na głębokie ścieżki z ekspedycją krasnoludów.

Poza tym grał ktoś 2 ten drugi dodatek "Znak Skrytobójczyni" i może powiedzieć czy jest tam coś ciekawego i czy warto go kupić? Kurde trochę to zawaliłem, bo nie widziałem tego dodatku i kupiłem sobie tylko 800 punktów BW, a tak to mógłbym trochę zaoszczędzić biorąc od razu 1600 :/

Edytowane przez twistet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nie zbliża się może czas aby odkopać nieco temat? Premiera za niecałe 3 tygodnie 

Nie mam pojęcia czy opłaca się kupować ten tytuł w wersji fizycznej standardowej - dają chociaż jakiś steelbook, czy tylko zwykłe pudełko z kartonikiem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję zmienić tytuł tematu, skoro wiemy, jak się będzie gra oficjalnie nazywała.

Ja się jaram bardzo na nowego DA. TV już sobie sprawiłem, z następnej wypłaty po PS4 i na premierę kupuję wersję deluxe z jakimiś tam dodatkami :)

Gra już jest podobno całkowicie skończona więc teraz tylko czekać do premiery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądaliśmy chyba wszyscy te kilkunastominutowe gameplaye :) Mi to styknie, żeby się podjarać, szczególnie, że czekam na grę od dnia jej pierwszej zapowiedzi. Szczerze wątpię, żeby okazała się failem roku, bo po DA 2 wydaje mi się, że BioWare poszło po rozum do głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam osobiście pierwsze zakończenie (bo chyba o to Ci chodzi) ME3 nie przeszkadzało...

EDITA:

orientuje się ktoś czy będzie można kupić wersję deluxe po premierze? czy to jest zarezerwowane dla pre-orderów?

Edytowane przez twistet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na tego Dragon Age'a z niecierpliwością. Tak wiele się o nim mówi, zbiera tak dobre recenzje przed premierą, że musi z tego być coś dobrego, zwłaszcza, że bardzo lubię poprzednie części.

orientuje się ktoś czy będzie można kupić wersję deluxe po premierze? czy to jest zarezerwowane dla pre-orderów?

Raczej tylko dla pre-orderów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na tego Dragon Age'a z niecierpliwością. Tak wiele się o nim mówi, zbiera tak dobre recenzje przed premierą, że musi z tego być coś dobrego, zwłaszcza, że bardzo lubię poprzednie części.

Raczej tylko dla pre-orderów.

A po czym wnosisz, że tylko dla pre-orderów?? Kurde bo nie wiem czy zamawiać zawczasu czy nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hype widze dziala. Recenzowanie gier Bioware jednak zobowiazuje. Juz teraz mozna powiedziec, ze Dragon Age: Inquisition bedzie GOTY!!1

A gra pewnie okaze sie kolejna, typowa gra Bioware. Sztampa, sztampa, ratowanie swiata przed wielkim Zlem, sztampa, romanse glownie gejowskie, bo te sa przeciez wizytowka Bioware ostatnio, filler combat, sztampa...

No ale recenzenci, ktorzy dostali gre na ponad tydzien przed wydaniem gry, nie beda przeciez zle o grze pisac. Po co tracic mozliwosc recenzowania gier w przyszlosci i zarabiania na tym kasy?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wydaje mi się, żeby takie osoby jak Angry Joe zachwycał się DA:I tylko pod publikę czy żeby przypodobać się EA czy BioWare. Oficjalnej recki jeszcze nie robił, ale opublikował film z początkiem gry. Hype jest chyba zasłużony bo dobrze sprzedali grę marketingowo grubo przed premierą, więc nie ma się co dziwić, że sporo osób już na wstępie się zachwyca.

Ja już wczoraj sobie zamówiłem w Empiku wersję Deluxe, żeby nie było, że potem nie będzie dostępna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niejednokrotnie spotykałam się z tym, że recenzenci którzy dostawali grę jeszcze przed premierą pisali o niej negatywne rzeczy, a nawet jeżeli nie mówili tego otwarcie i twierdzili, że gra jest stosunkowo dobra, to wystawiali gdzieś tam oceny 7,5 albo 8/10. Tutaj już kilka serwisów pisało o DA:I w samych superlatywach i wystawiało bardzo wysokie oceny.

Nie sądzę, żeby gra była słaba. Wiadomo, oceny ocenami, ale uważam, że dostaniemy naprawdę fajny projekt. Mam nadzieję, że nie zawiodę się tak jak zawiodłam się na Watch Dogs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi