costi Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Wyglada calkiem niezle :) Te tarcze lewitujace za plecami postaci wygladaja troche glupio, ale ogolnie gra wyglada super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Dla mnie wystarczy grafika taka jak w baldurze, byle by klimat był ;]. Do lewitującej tarczy się jakoś przyzwyczaje ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 No no wyglada to calkiem fajnie. I pierwsze co mi sie rzucilo w oczy (a raczej uszy) to porzadny dubbing jakiego nie slyszalem od dluzszego czasu w grach, np ten w wiedzminie byl z [gluteus maximus] ze tak powiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Wyglada calkiem niezle :) Te tarcze lewitujace za plecami postaci wygladaja troche glupio, ale ogolnie gra wyglada super. To odwieczny problem w grach, który jak widać do dnia dzisiejszego jest nie do przeskoczenia... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Jedyne czego żałuję to tylko 3 postaci w drużynie :/ Będę miał niezły dylemat kogo wybrać. A przy okazji, słyszałem/czytałem że gra na PC będzie trudniejsza, ktoś wie o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Jedyne czego żałuję to tylko 3 postaci w drużynie :/ Będę miał niezły dylemat kogo wybrać. A przy okazji, słyszałem/czytałem że gra na PC będzie trudniejsza, ktoś wie o co chodzi? W bg też grałem we 3. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Ja akurat mam doświadczenia tylko z NWN2 i tam z tego co pamiętam było więcej. Choć jeszcze przytrafił mi się Mass Effect i tam było jeszcze mniej i właśnie miałem trochę żal, że nie mogę wziąć wszystkich których bym chciał. No nic, trzeba będzie się rządzić tym co jest. Inna sprawa, mam nadzieję że poprawią walkę dla klasy wojownika. Z tego co gdzieś wyczytałem, to ma być bardzo podobne do NWN a przyznam, że wg. mnie walka rycerzem była dosyć nudna. Wiem, że o to w rpg'ach nie chodzi i że to nie hack&slash, ale fajnie by było aby ten element też był dopracowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Zdefiniuj "dopracowany" - IMHO jest calkiem niezle. True, mozliwosc nauki porzadnego fechtunku itp. bylaby fajna, ale to juz mogloby stac sie malo strawne dla duzej czesci graczy. ;) Z drugiej strony, blyszczace i swiecace ataki rodem z jRPG nie pasuje do konwencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Jedyne czego żałuję to tylko 3 postaci w drużynie :/ Będę miał niezły dylemat kogo wybrać. A przy okazji, słyszałem/czytałem że gra na PC będzie trudniejsza, ktoś wie o co chodzi? A będą tylko 3 ? Bo wydaje mi się, że były screeny na których mialeś 4 osobową drużynę. Zresztą nieważne preorder zrobiony i już tylko kilka kratek w kalendarzu do wykreślenia zostało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Chodzi mi o to, że w NWN2 było jak hmm w klasycznym rpg, tzn. zaznaczałem przeciwnika, którego ma mój bohater zaatakować i to chyba było praktycznie wszystko co miałem do roboty, dalej leciały komputerowy "rzuty" kostką. Przez to walka była średnio ciekawa i po godzinie takiej gry, zacząłem wszystko od początku tym razem grając magiem, bo przy nim przynajmniej miałem trochę funu rzucając różne zaklęcia. Pocieszam się, że filmie podlinkowanym przez ath'a było coś o o możliwości uderzenia tarczą, czyli jednak coś więcej będzie w tej materii. edit: wiem, chodziło mi o to, że będę tylko mógł 3 osoby dokooptować do drużyny. Edytowane 31 Października 2009 przez makak_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 @makak_ - ale rozne featy i specjalne ciosy dla wojownika byly zawsze... choc fakt, mag byl zawsze bardziej widowiskowy i absorbujacy. @Michaelius - czwarta osoba w druzynie jestes Ty ;) Ciekaw jestem, czy pies jest sensowna aletrnatywa dla innych postaci, tzn. czy bedzie sens wstawiac go do druzyny, czy pozostanie opcja dla zagorzalych "klimaciarzy". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 (edytowane) Jestem po krótkiej sesji i powiem Wam, że gra jest wielka :) Tego oczekiwałem po nim, jest w nim masę tekstu! Teksty są fajne i aż chce się rozmawiać! Technicznie nic jej nie można zarzucić, jest idealnie, grafika śliczna, interfejs jest przecudny (btw chyba ładniejszego nie widziałem)!! sama walka też jest wyśmienita. Gra fabułą wciąga jak bagno od samego początku! Ja już wiem, że kupię edycję kolekcjonerską. Zapomniałem dodać, że gra "płynie" w najwyższych ustawieniach włącznie z AA. Edytowane 2 Listopada 2009 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Zapomniales dodac, ze to nie dziwota majac 1600usu "pod plastikiem" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 (edytowane) Powinna być nie dziwota ;), ale jak się okazuje bywa z tym bardzo różnie i częściej jest dziwota w drugą stronę. Animacje w trakcie walki są prześliczne i nie brakuje im ani jednej klatki :) W końcu Wiedźmin ma godnego konkurenta! Edytowane 2 Listopada 2009 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 ojejku miło to słyszeć. Już nie mogę się doczekać pt ;) dla zainteresowanych wymagania sprzętowe do DA:O ->wymagania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 dla zainteresowanych wymagania sprzętowe do DA:O ->wymagania Mam obawy po tym tekscie : Specjaliści z PGH rekomendują C2Q Q8400 lub Phenoma II X4 940 BE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 na http://tvgry.pl/ kolejny filmik z gry. Przyznam, że coraz ciężej będzie mi wybrać postaci do drużyny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 z nieoficjalnych źródeł polecam zacząć krasnoludzkim księciem :) równie nieoficjalnie mogę powiedzieć, że na sprzęcie z podpisu gra działa płynnie w hd na maksymalnych ustawieniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Nie wiem jak wyglada prolog innych postaci, ale ja wlasnie zaczalem gre krasnoludzkim ksieciem i prolog dla niego jest po prostu EKSTRA! Klimat leje sie litrami. Sama gra poki co spelnia moje oczekiwania. To co mi sie podoba u Bioware to fakt ze w ich grach kazdy detal jest dopieszczony, DAO moze sie pochwalic pieknym interfejsem. Oprocz (poki co) swietnej lini fabularnej, cala otoczka gry jest fantastyczna. Gra jest dobrze zoptymalizowana, na lapku z podpisu: 1280x800 Textury - High Detale - Medium Frame Buffer Effects - ON AA & Anizo OFF Edytowane 4 Listopada 2009 przez krawetko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Ja gram wojakiem na pierwszy rzut, ale już wiem, że przejdę grę kilka razy. Dla wojaka też jest bardzo klimatyczny prolog (niektórzy będą twierdzić, że oklepany w różnych filmach;) ale dla mnie to strzał w 10)! w początkowej fazie fabuły grając wojakiem czuć klimat podobny do 13 wojownika i innych takich epickich opowieści. Jednym słowem nie zawiedziecie się, dla mnie jest rewelacją, rpg roku i pewnie długo nic jej nie dorówna, no może Wiedzmin 2 jak wyjdzie. Nie mogę się oderwać od monitora, szkoda tylko, że mam tak mało czasu na granie. Edytowane 4 Listopada 2009 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Hm ale to raczej napisz jaka rasa grasz z jakim tlem bo od tego bardziej zalezy prolog ;) Ja tez gram Wojownikiem ale krasnoludem synem krola dlatego mialem inny prolog niz ty ;) Poczatkowo mialem obawy ale teraz oceniam to na duzy + dla rozgrywki ze zrezygnowano z mechaniki D&D i zastowano ciekawy autorski system. Edytowane 4 Listopada 2009 przez krawetko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr-san Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Gram elfim magiem i prolog jest naprawdę świetny i bardzo klimatyczny, nie chce zdradza szczegółów żeby nie popsuć wam zabawy ale polecam. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Blood mage quest" Odnośnie blood mage quest'u z prologu niestety wygadałem się Irvinowi , wydawało mi się że on to zrozumie albo przynajmniej go przekonam , niestety okazał się pałającym zemstą draniem bez sumienia .Później kompletnie nie było możliwości odwrotu , wiele razy chciałem się wygadać uciekinierom niestety nie była mi dana taka możliwości aż było już za późno no i tak to niczego nie zmieniło. Myślałem o rozpoczęciu gry od nawet w zależności czy wogóle jest możliwy happy endu w tej historii , mam wrażenie że ten quest jest dość liniowy i pewnie się tak samo skończy a ja tylko stracę czas. Edit: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Blood mage take 2" Tym razem zagrałem prolog kobietą. Zaproponowałem Templarowi seksu aż uciekał korytarzem ze wstydu, zdradziłem i okłamałem koło magów, obraziłem króla dwa razy. Kompletnie nie miało to wpływu, nic się nie zmieniło ten sam liniowy przebieg prologu, na pewno to już nie jest Baldur. Edytowane 4 Listopada 2009 przez piotr-san Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Jak tam walka z ogrem ? mieliście problemy ? Dla mnie była wyzwaniem, ale była zarazem piękna :). Animacje ogra wyśmienite oraz ostateczny cios mu zadany! Drużyna nie jest tylko dodatkiem, każda postać w drużynie ma swoje zdanie, czuć że żyje, biorą udział w konwersacjach. Wszystko jest w tej grze tak dopracowane, że aż można się rozpływać w zachwytach. Tutaj jest przykładowa walka z ogrem jak ktoś nie ma gry a chciałby zobaczyć. Polecam wymusić w sterach AF max, gdyż przy maksymalnym zbliżeniu izometrycznym wtedy mamy tak naprawdę widok TPP, więc AF się przydaje zwłaszcza, że działa i wygląda pięknie :) Edytowane 4 Listopada 2009 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Nie denerwujcie ludzi :P Preordery dopiero w piatek do odbioru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 w MM już można kupić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 w MM już można kupić :PZ tego co mi wiadomo to MM wycofuje ta gre z chwilowej sprzedazy z powodu uwalonej wersji pl, ktora skutkuje problemem przy instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 To znaczy co? Znowu CDProjekt zablysnal? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Jak pokrywa sie fabula ksiazki i gry?? Czytal ktos i gral?? Ja narazie mecze ksiazke i czekam na preordera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) To znaczy co? Znowu CDProjekt zablysnal?To EA wydaje - i chyba juz wiem dlaczego nie dostalem jeszcze egzemplarza do recenzji... Edytowane 5 Listopada 2009 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Na gram.pl maja podane ze dzisiaj maja rozsylac, az chyba przedzwonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...