seelk Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Witam Przeglądając płyty główne o chipisecie nVidia NForce2 zauważyłem ich kilka odmian: :arrow: nVidia NForce2 SPP :arrow: nVidia NForce2 Ultra 400 :arrow: nVidia NForce2 IGP Konkretnie chodzi tu o płyty epoxa, w czym jest różnica miedzy nimi, czy tylko w nazwie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 SPP: System Platform Processor - standardowa wersja IGP: Integrated Graphics Processor - wersja ze zintegrowaną grafiką GeForce4 MX Ultra 400: wersja oparta na SPP, dodana obsługa FSB 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Jest jeszcze cos takiego nForce2 400 - jest to wersja jednokanałowa nForce2 Ultra 400, przy czym w większości testów wydajnośc jest niższa tylko o 3%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Ja moge powiedziec ze z tych wszystkich 3 najbardziej oplacalna jest chyba SPP bo nieoficjalne oblsuguje FSB 400 a szkoda przplacac. Chyba ze nie masz GPU no to wtety tyko IGp ;] Tam masz GeForce 4 MX bodajze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Ja moge powiedziec ze z tych wszystkich 3 najbardziej oplacalna jest chyba SPP bo nieoficjalne oblsuguje FSB 400 a szkoda przplacac. Chyba ze nie masz GPU no to wtety tyko IGp ;] Tam masz GeForce 4 MX bodajze ;]A to można kupić jeszcze płyty na nforce2 spp? Chyba że masz na myśli kupno uzywanej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...