Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi co trzeba zrobić aby wymienić procka krok po kroku. Może jest to trudne może nie niewiem nigdy tego nie robiłem a chodzi o celerona 850 jeśli to jest ważne. Za porade z góry dzięki 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznij od odłaczenia przewodu zasilajacego,potem zdejmujesz obudowe,

kładziesz kompa na bocznej sciance płyta i prockiem do góry.Odpinasz cooler z płyty(wtyczke)delikatnie odpinasz zatrzask coolera(dwa srubokrety)jednym naciskasz drugim odhaczasz zapinke.Zdejmujesz go.

Nastepnie delikatnie odciagasz dzwignie socketu(na dół ,w bok i do góry)

wyciagasz procka.Montaż wszystko w odwrotnej kolejnosci z tym ze posmaruj procesor jakąś pasta silikonnowa lub ze srebrem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy trzeba coś grzebać w biosie? Czy sam znajdzie procka i ruszy.

Wszystko zależy jaką masz płytę>Czy na niej się ustawia zworkami ocje Default dla Procesora i potem FSB w BIOSie czy też musisz ustawić ręcznie zworkami na płycie FSB 100,mnożnij jest zablokowany więc zostanie odczytany 8,5x (tutaj powinno być 100)bo to Celrona na jadrze Copermine.Mam nadzieję że mnie zrozumiałeś,ważne jest też napięcie Vcore dla tego Celerona bodajże 1,750V i tu może być identyczna sytuacja,lepsze płyty mają to ustawiane w BIOSie słabsze(np ECS) zworkami na płycie.Aha i nie zpaomnij o pamiatkach nie wiem jakie masz PC 66V100V133 synchronicznie powinno być ustawione 1:1 ale są płyty jak np ABITy które pozwalaja puścic pamieci przy FSB 100 na 133.

Musisz podac więcej danych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...