RAZOR Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Mam takie małe pytanie odnosnie GA-7VT600/L/PL/1394 -Czy w biosie jest funkcja TOP PERFORMANCE ? -Jak wyglądają ustawienia w biosie odnosnie ustawień pamieci, jak ktos miałby ochotę to mógłby wypisać je tutaj, lub jeśli ktoś miał wcześniej GA7-VAX niech napisze czy opcji jest więcej czy mniej. -niech ktoś wkońcu napisze coś pozytywnego o tej płytce... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 wszystko o co pytasz znajdziesz w manualu na stronie gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 FumFel 1. Masz rację, szczególnie co do punktu ad3. :D 2. Bardziej chodziło mi o to czy TOP PERFORMANCE działa tak jak na KT 400 , tego w manualu nie znajdę. 3. Interesuje mnie ogólna opinia urzytkowników o tej płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Ja jestem posiedaczem plyty Gigabyte GA7VT600-L i moge powiedziec ze jest ona bardzo stabilna ale nie jest to płyta do podktęcania, powiem inaczej na codzien składam komputery i niespotkałem bardziej ubogiego biosu niz w tej płycie, mozliwe ze jakby uaktualnic go to bedzie mial więcej funkcji ale ja tego nie robiłem więc orginalnie jet to bios bardzo biedny, ale jezeli chodzi o płyte to jest bardzo fajna, stabilna i nawet sie specjalie nie grzeje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Co prawda mam inny chiepset , ale po wcisnieciu w Biosie CTRL+F1 pojawiaja sie nowe opcje wczesniej niedostepne . Posprawdzajcie chlopaki , bo moze u was tez to zadziala... PZDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Hehe :) Cos pozytywnego o "naszej" plycie.. Jak koledzy wyzej wspomnieli jest stabilna,nie ma problemow z lekkim o/c. -Opcja Top Perfomance pojawia sie po znanej kominacji Gigabyte'a CTRL+F1. Sam nie wiem jak ona funkcjonuje,poniewaz na starszym GA-7VTX komp mi po prostu nie wstawal,a tutaj wstaje ale..no wlasnie-3D marka nie przechodzi. -O ustawieniach pamieci nic nie umiem powiedziec poza tym,ze ja ustawilem na fast. -pozytywnie napisalem powyzej-ogolnie juz nie narzekam gdy mam zrobiony drut mod na FSB166.. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Wielkie podziękowania dla Ciebie zene niewiedziałem ze przez tą kombinacje klawiszy mozna odblokować dodatkowe opcje ale niestety nic mi to niedaje bo mam tak do d*** ramu ze cholerstwo nie chce polecien na 11x200 bo juz niewstaje moze sprobuje cos na timeingach poprzestawiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Gigabyte robi zajebiscie stabilne plyty (chwala mu za to), niestety nie do OC :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Dziękóweczka za odpowiedzi :) A co do tego magicznego Ctrl + F1 to nie jest to żadną nowością, od dawna w płytkach pod AMD od GIGABYTE'a jest ta opcja. Kirk42 - i co teraz sądzisz o BIOSIE VT600 , chyba nie jest tak źle ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Tak nie jest zle, bo jak juz zresztą mowilem na codzien składam komputery i wsumie w tej chwili moj bios jest mniej wiecej taki jak w innych lepszych płytach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercino Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Na GA-7VASFS też klawiszologia CTRL+F1 działa. A teraz mam małe pytanko moze ktoś ma opis poszczególnych ustawień jakie są zalecane w przypadku tych rozszerzeń w biosie. Ja nam procek2400+ sempronka i 512MB 400MHz elixira i chciałby wiedzieć coświęcej odnośnie ustawień typowych tych ustawień w biosie jak i overclokerskich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Miałem Ga-7va-c.. fajna płyta był i do OC też widocznie na dobra serie trafiłem. Właczenie Top performance powoduje podbicie FSB o 3 Mhz i ustawienie timingów ramu na maksymalne 2-2-2-6. Moje specteki (RIP) znosiły to bez problemu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Jak w niej biosa zmienić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...