Skocz do zawartości
Wonterr

Jak podkręcić karte Voodoo 5 5500 ???

Rekomendowane odpowiedzi

voodoo ożywało w trybie glide ale nVidia wyszła na prowadzenie i nikomu się nie chciało pisać gier specjalnie pod starego glide dla po[gluteus maximus]dającej firmy. voodoo 5 6000 vs GF2

Dołączona grafika

a oto przyczyna śmierci 3DFX

Dołączona grafika

reszta testu w linku http://tech-report.com/reviews/2000q3/voodoo5/index7.x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nadal uwazam ze do niektorych troche starszych gierek optymalizowanych jeszcze pod glide'a v5 jest calkiem dobre ;]

Wiem natomiast ze dopiero radeon9700pro uzyskal tyle samo fps w diablo 2 co v5 na takim samym sprzecie bo gra jest typowo pod glide'a :P

//swoje v5 5500 skrecilem na 206/206 z tego co pamietam, aczkolwiek skok wydajnosci nie byl odczuwalny 3-4% wiec nie wiem czy wogole jest sens je krecic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde ja tez musze miec system na jakis starym malym dysku bo mi ibm zaczol nagle wydawac jakies dziwne odglosy podczas ladowania windowsa bzzzyt bzzzyt bzzzyt...... a to nie jest ta trefna seria z ukrainy czy skads ;) a te spoty buhehehe kozackie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde ja tez musze miec system na jakis starym malym dysku bo mi ibm zaczol nagle wydawac jakies dziwne odglosy podczas ladowania windowsa bzzzyt bzzzyt bzzzyt...... a to nie jest ta trefna seria z ukrainy czy skads ;) a te spoty buhehehe kozackie :)

a jaki to ma zwiazek z kreceniem voodoo5 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Voodoo 5500 podkręcone na 181 MHz ale są maniacy którzy robią coś takiego:

Voodoo 5 (1)

Voodoo 5 (2)

I podkręcają jak tylko się da suwak przesunąc - czyli do 230 Mhz ale przyrost "Mocy" jest naprawdę mały. Chyba że grasz w jakąś grę i denerwuje Cię że co 15 min obrazk lekko "skoczy" ;). Co do sterowników to polecam Amigamerlin 3.1 R11. Możesz je pobrać z tej strony.

Jeśli potrzebuje ktoś karty głównie do aplikacji pulpitowych lub do grania w starsze gry to V5 jest lepsze od GF. Jakość wyświetlanego obrazu dorównuje niektórym dzisiejszym kartom.

Co do wydajności karty w 3dMarkach to zależy ona też od wydajności samego CPU i ilości pamięci RAM. Jeśli uruchomisz ją np. na Pentium 4 2,4 Ghz czy na jakimś mocniejszym Athlonie to wynik bedzie dość wysoki. U mnie na Tualatinach i RIMM'ach mogę spokojnie odpalić Doom'a 3.

Edytowane przez Netmann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi