Skocz do zawartości
Konrad__

Microstar KT4AV BOX (MS-6712-090)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. No ja mam akurat troche inne zdanie jak moi przedmówcy, przede wszystkim z tego wzgledu ze jestem posiadaczem takiej plyty (MSI KT4AV) od 5 miesiecy i nie mam z nia doslownie zadnych problemow :) Jest bardzo stabilna i wbrew pozorom nadaje sie do OC, max FSB na ktorym poszedl moj Duron to 185MHz, lekka wada to moze maly zakres zmiany vcore, ale drutmod zalatwia sprawe tak jak w moim przypadku (1,68). Jezeli szukasz taniej plyty( ja dalem w I.2004 280 zeta) i w miare wydajnej (biorac pod uwage ze to VIA KT400A) to ja polecam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taniej? EPoX 8KRAI (KT600) kosztuje 250zl a ma to samo bez drutowania, a do tego wieksza stabilnosc. ew. 8K9A7I (KT400A) - 220zl.

Byc moze my opieramy sie na wiekszej liczbie sztuk i konfiguracji niz Ty, stad odmienne zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ...... Umarła .... Stary chcipset ......

Lipa ...

Vcore .... tylko o V

200 Fsb ... Zapomnij nie ma dzielnika 1/6

Masz 250 złotych ... to wez sobie na wstrzymanie .. poczekaj .. 2 3 miesiące .. odkładaj kase ,... Kup se pózniej .. Abita Nf-7 S Nie bedziesz załował ....

A i jak sie pytasz czy karta grafiki posuje do płyty ....

Tak pasuje ..

P.S

Poczytaj Forum .. Tak po prostu ... A Takie pytania same znajda odpowiedz ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili mam płyte o nazwie MSI 745 Ultra sis 745 Chipset Based MS- 6561 v.X ATX, przepisałem wszystko co było na opakowaniu bo na nazwach sie nie znam, komputer pod tą płytą sie wiesza, wymieniłem kiedyś baterie czy cóś i dalej nic, bios był aktualizowany i dalej nic.

p.s jeżeli odczytacie co to za płyta to ile ona może być teraz warta? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

230 kosztuje asrock k7s8xe+ z seria lata, raidem, blokadą pci/agp, wydajnością nf2 i pełnym wsparciem fsb 200 i możliwością osiagnięcia nawet fsb 250.

dźwiękowkę ma, lan nie wiem (kolega ma taką i to już drugą sztukę -pierwsza NIE padła).

to masz teraz chipset ja kw ecs k7s6a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epox 8KRAI - czy ta płyta ma zintegrowaną kartę muzyczną? A jeżeli tak to ilu kanałową? :)

Wiem że procesor pod nią podejdzie ale czy karta graficzna, obecnie mam Geforce Fx 5200 128mb?

8krai i 8k9a7i roznia sie tylko chipsetem (kt600 vs. kt400a) i cena

w wyposazeniu SATA raid 0,1 ,dzwiek 6-kanalowy Realtec ALC655 lan 100/10 ,agp8x -wejdzie kazda karta agp8x i agp4x (i niektore agp2x ,ale nie radze praktykowac :P )

kazda z tych plyt jest lepsza od msi kt4av zarowno pod wzgledem wyposazenia jak i mozliwosci oraz ceny

znam jednego LOLA co kupil kt4av za 270pln mino ze mowielem mu zeby bral 8krai -mial to na kartce zapisane

a on do mnie po kupieniu wyskakuje ze nie mial kasy (8krai-280pln) to mu mowie ze 8k9a7i lepsze duzo od tego goowna a 240pln kosztuje

To on mnie pyta jak moze byc lepsze skoro jest TANSZE - to go wysmialem i zakonczylem rozmowe

ostatnio cos sie przymierzal do r9200 tylko w cenniku bral pod uwage te 10pln drozsze od najtanszych - LOLUS nie jest swiadom istnienia r9200SE :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili mam płyte o nazwie MSI 745 Ultra sis 745 Chipset Based MS- 6561 v.X ATX, przepisałem wszystko co było na opakowaniu bo na nazwach sie nie znam, komputer pod tą płytą sie wiesza, wymieniłem kiedyś baterie czy cóś i dalej nic, bios był aktualizowany i dalej nic.

płyta: http://www.msi.com.tw/program/products/mai...tail.php?UID=13

cena:

nie mam pojecia ale nie za duzo... około 100 zł max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta: http://www.msi.com.tw/program/products/mai...tail.php?UID=13

cena:

nie mam pojecia ale nie za duzo... około 100 zł max.

Zgadza się to ta płyta, dzięki :)

A teraz prosze was o zaproponowanie według was najlepszej płyty głównej pod mój sprzet(Athlon xp1700+,Geforce fx 5200 128mb), cena do 300zł

Dodam że w najbliższym czasie mam zamiar kupić nowy procesor Athlon xp (ponad 2000)

Prosze w miare możliwości o szybką odpowiedź

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny dylemat tylko myślałem o ECS N2U400 na allegro są po 226 zł co oniej myślicie ? (z moją Msi kt4v chciałem zrobić drut mod i mi się śrubokręt obsunoł!!! nie zdożyłem z drut mod"em bo już płyta nie wstaje, a przy okazji nie wiecie czy to pewna śmierć ! bo jak na razie mam płyte Laky Star K&VAT fsb100 a siedzi w niej athlon xp 1800 ???)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno małe ostatnie pytanko, czy pod tę moją płyte co jest wyżej napisana Podejdzie Athlon xp 2500+ barton?

P.s to było ostatnie pytanie :D

Pozdrawiam.

Bardzo prosze o jak najszybszą odpowiedź

Dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz 8KRAI

a czy 2500+ pojdzie na tej plycie co masz to sprawdz na stronie msi -szczerze to watpie ze pojdzie (na stronie na bank jest ze nie pojdzie - w rzeczywistosci pewnie tez :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam z tą płytą same problemy.... :( Mam teraz Athlona 2500 XP + Barton GF FX 5200 128 DDR 512 DDR ramu i właśnie tą posraną płytkę. Myślałem ze po wymianie procka i płyty (z Athlona 1.3 i ECS K7S5A) wszystko sie bedzie bujało. A tutaj w grach tylko malutka różnica, chodzi tak jak u kolegi na Atholnie 1.7 i GF 4 MX 440 64 :( . Czy to możliwie zeby chodziło tak słabo czy może ja mam jakąs z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ą płytę ???? Jeszcze jak wchodze na biosa to jakos tak dziwnie mruga obraz ze 3 razy i dopiero wchodzi. PLZ poradzcie mi co mam zrobić bo nie wiem czy zostawić to w spokoju czy oddać i zakupić może jakąs inną płyte. Ja sie na tym nie znam takze nie wiem czy bedzie jakas różnica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam z tą płytą same problemy.... :(  Mam teraz Athlona 2500 XP + Barton  GF FX 5200 128 DDR  512 DDR ramu  i właśnie tą posraną płytkę. Myślałem ze po wymianie procka i płyty (z Athlona 1.3 i ECS K7S5A) wszystko sie bedzie bujało. A tutaj w grach tylko malutka różnica, chodzi tak jak u kolegi na Atholnie 1.7 i GF 4 MX 440 64  :( . Czy to możliwie zeby chodziło tak słabo czy może ja mam jakąs z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ą płytę ???? Jeszcze jak wchodze na biosa to jakos tak dziwnie mruga obraz ze 3 razy i dopiero wchodzi. PLZ poradzcie mi co mam zrobić bo nie wiem czy zostawić to w spokoju czy oddać i zakupić może jakąs inną płyte. Ja sie na tym nie znam takze nie wiem czy bedzie jakas różnica.

moze napisz o ktora plyte chodzi,bo w temacie jest MSI a z ciagu wypowiedzi wychodzi ze EPoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mam MSI Microstara KT4AV....tak mi pisze na pudełku z płyty  :D

a to wszystko wyjasnia :wink:

moze masz cos zle ustawione ,ale moze tez plyta jest walnieta

wal do sklepu i powiedz ze cos niebardzo chodzi ta plyta,zeby ci przetestowali i ewentualnie wymienili

ale najpierw doprowadz do porzadku karte graficzna-rozne sterki sprawdz

mam nadzieje ze po zmianie plyty windows postawiony zostal na nowo

jak wszystko zrobisz a nadal bedzie kiepucha chodzic to wymien na Epoxa 8KRAI lub nawet 8K9A7I

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...