jacex Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Mam problem z nową płytą KT4AV i Bartonem 2500, FSB wynosi 100, mnożnik zablokowany, procek jest rozpoznawany jako 1100, nie chce też pracować z pamięciami DDR400 -auto lub by spd -daje najwyżej 333. Próbowałem aktualizować bios przez live update -znajduje nowszą wersję ale strona nie chce sie otworzyć. Moja wersja to 5.1. Mógłbym flaszować bios normalnie ale to sporo roboty i ryzyko bo płyta nowa. Jakieś inne propozycje? p.s. z góry dziękuje za wszelkie porady typu "sprzedaj ten szajs i weź abita nf 7 lub epoxa 8rda+...", komputer nie będzie do OC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 hmm...to nie jest szjas ihmo, płytka możłiwa.NIewiem jak u Ciebie ale jak miałem gigabyte to oprucz mozliwości updatowania biosu z netu mogłem też robić to z pliku.U Ciebie też tak mozna? Tu masz link do biosa twojej płytki http://download.msi.com.tw/support/bos_exe/6712v50.exe EDIT:Dziwne.....Piszesz ze masz bios w wersji 5.1 a na stronie jest dostępny tylko 5 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 A dlaczego FSB wynosi 100? Nie przestawiałeś domyślnego? Czemu nie zmienisz na poprawne 166? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 A dlaczego FSB wynosi 100? Nie przestawiałeś domyślnego? Czemu nie zmienisz na poprawne 166?To proste - w biosie nie ma takiej opcji. Jest tylko Current Host Clock 100MHz - nie aktywne Tu masz link do biosa twojej płytkibios ściągnąłem juz dawno ale nie chce flashować bo jak coś nie pójdzie to po gwarancji... to nie jest szjas ihmo, płytka możłiwa. imho też, stabilna, solidnie wykonana, wygodna w montażu...ale widziałem juz parę postów zapalonych overclockerów więc chciałem uprzedzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Złożyłem już około 100 podobnych konfigow i nigdy niebyło problemów z KT4AV+Barton Moze nie szukasz tam gdzie trzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Moze nie szukasz tam gdzie trzebaA niby gdzie tego trzeba szukać? Pewnie w adv. chipset features - tam są tylko: >DRAM Timing Options, >AGP Timing Control PCI delay transaction w DRAM t.o. mamy: Current Host Clock 100MHz Configure SDRAM timing by .... i dalej już tylko ustawienia ramu. Może Procek jakis trefny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Zobacz w instrukcji, czy nie ma jakichś zwirek/DIPów na ustawianie CPU. Ja na Solteku na zworki na 100/133/166. Chyba kiedyś widziałem jeszcze takie zworki na wykrywanie jądra CPU!!! Zbadaj więc gruntownie instrukcję! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Jasna cholera! Ślepy jestem! Co za wstyd! Moderatorzy skasujcie ten topic, albo dajcie mi bana! Jak nie to sam go sobie dam na dwa dni. To nie żarty! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Jasna cholera! Ślepy jestem! Co za wstyd! Moderatorzy skasujcie ten topic, albo dajcie mi bana! Jak nie to sam go sobie dam na dwa dni. To nie żarty! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Moze na płycie jest swith albo zworka do przestawiania na 100,133,166 bo na mojej plycie jak wkładałem durona 800 to musiałem to przestawic, a jak spowrotem wkładałem bartona i zapomniałem przestawic tego spowrotem to pokazał mi 1100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 nie ma zadnej zrowki ani switcha. po prostu trzeba nacisnac ENTER po najechaniu na te 100MHz, wpisac 166 i znowu nacisnac ENTER. no a potem F10 i znowu ENTER... calkowicie popieram ostatnia wypowiedz lukasrz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 A nie mowilem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 nie ma zadnej zrowki ani switcha. po prostu trzeba nacisnac ENTER po najechaniu na te 100MHz, wpisac 166 i znowu nacisnac ENTER. no a potem F10 i znowu ENTER... calkowicie popieram ostatnia wypowiedz lukasrz... Tylko trzeba to zrobić w odpowiedniej zakładce. A nie jest to Adv. Chipset Feat. które jacex opisał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Wiem, wiem, nie kopcie już leżącego. Miałem ostatnio problemy z koncentracją i spostrzegawczością (wiosenna grypa) ale żeby aż tak.... Z CPU już wszystko gra. p.s. ban i tak mi się należy, albo banicja na oślą z tym tematem :lol: :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...