Skocz do zawartości
Gumiś

O ile mogę podkręcić rdzeń i pamięć karty GeForce2 Mx400 32?

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

rdzen daj na 237-stabilny 100%

237 stabilny??? Mistrzu wszystko od karty( sterownikow i systemu) zalezy...kazda karta inaczej sie kreci, moja chińszczyzna wykreca sie aktualnie 230/184 , a powiem wam ze krecenia rdzenia w gf2mx400 nic nie daje , nic a nic za to pamiec ....tak . U mnie na 3DMarku2000 na default przyrost 700 marków :D pamiec z 166 na 184.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crackers.....Crackers...... :?

Ty chyba nie rozumiesz..... :evil:

Nawet jeśli będziesz chłodził swojego proca ciekłym azotem to i tak będzie miał artefakty w grafie...

Rdzeń Ge Foce 3 Ti ma ze 300 Mhz a co dopiero GF2 Mx400....

Ja wyczyściłem swojego kompa bardzo dokładnie z kurzu , brudu...i co....?

Nic tylko próbuję o odpalić z skęconum rdzeniem i momentalnie zawis....

:( !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorka za te nerwy.......

Jeżeli tak mówisz to miałeś szczęście z swoją graf.

Masz na rdzeniu 310 Mhz. Z ciekawości zapytam.......ile masz w 3D Marku 2000 na default ??? 8O

..........a pasty niestety nie zmieniam co tydzień (zmieniałem może ze 2 razy...........)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe crackers to żeś temat zapodał :D . Mógłbyś chociaż powiedzieć jakiej firmy masz te karte. Jakoś też mi się nie chce wierzyć. Skoro orginalnie miałeś 143 ma memeorkach to najprawdopodobniej były to 7 ns lub cienkie 6 ns które za żadne skarby nie wstaną na 240 MHz :!: . Co do taktowania rdzenia ... może na peltierze by i poszedł te 300 coś ale na powitrznym chłodzeniu to mało realne ,no i jaki jest sens podkręcać tak grafe skoro i tak masz na bank artefakty lub nawet solidne przekłamania w generowanym obrazie (moja tnt2 jak za mocno ją puściłem to coś teksturować nie chciała , a jak pamięci nie dawały rady to miałem ciekawe zielone plamy na ekranie :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... chyba właśnie zapomniałem o producencie... sorry. Stary poczciwy Prolink. A co do pamięci, to są one 5ns. Tak to bywa. Jak nie wierzycie, zobaczcie na tajwańskiej stronie Prolinka. Tam jest potwierdzenie. Pisze tam tez o lepszym MX'ie z pamięciami 4,5 ns... ciekawe na ile by tamto poszło.... :)))

Przy okazji dodam, że chipset chłodze BlueORB'em + Arctic Silver2, a pamięci radkami GlobalWIN'a (tymi za 5,50 zł w 4max'ie :D ). Obudowę mam otwartą cały czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...