Gumiś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 O ile mogę podkręcić rdzeń i pamięć karty GeForce2 Mx400 32? Orginalnie pamięć ma 164 Mhz ,a rdzeń 200. Co warto podkręcić bardziej ? Czy jest na to jakiś mnożnik ? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 mnoznik :) hehe nie ma mnoznika. W gf2mx najbardziej da o/c pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 podkrecic zawsze warto :), podkrecaj az nie bedziesz mial bledow naekranie np w 3d marku, a jak beda zejdz nizej troche, ja mam 220 core, 205 ramy, ale potrzebujesz do tego chlosdzenia, radiatoryna ramy i wentyl na gpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 rdzen daj na 237-stabilny 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Cytat rdzen daj na 237-stabilny 100% huh 237 - nie za dużo? może trafiłeś na taki egzemplarz - masz szczeście. pamieć to do 210 spokojnie. core 220. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj7up Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Cytat rdzen daj na 237-stabilny 100%237 stabilny??? Mistrzu wszystko od karty( sterownikow i systemu) zalezy...kazda karta inaczej sie kreci, moja chińszczyzna wykreca sie aktualnie 230/184 , a powiem wam ze krecenia rdzenia w gf2mx400 nic nie daje , nic a nic za to pamiec ....tak . U mnie na 3DMarku2000 na default przyrost 700 marków :D pamiec z 166 na 184. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Ja mojego GF wykrecilem jak ponizej.Tak sie zastanawiam ile wiecej bede mogl pamiec podkrecic jak przykleje radiatorki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Dzięki za wszystko ! Ustawiłem rdzeń na 220 a pemięć na 200. W 3D-Marku 2001 wzrost z 3010 na 3500 na default !!! Jeszcze raz dzięki ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 W moim podpisie jest wszysstko powiedziane, więc nie będę się rozpisywał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 a tak na marginesie dodam ,ze te moje pamieci na tym Prolinku to sa 5 ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Nie wieże Ci że przetaktowałeś swojego GeFoca na 330 Mhz..... Niemożliwe ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 na 310... nie 330 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 żeby dobrze chodzilo wystarczy co tydzień czyścić chipset i zmieniać pastę (Arctic Silver). Tak samoz procem... bo tak to już jest jak sie ma otwartą obudowę.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Crackers.....Crackers...... :? Ty chyba nie rozumiesz..... :evil: Nawet jeśli będziesz chłodził swojego proca ciekłym azotem to i tak będzie miał artefakty w grafie... Rdzeń Ge Foce 3 Ti ma ze 300 Mhz a co dopiero GF2 Mx400.... Ja wyczyściłem swojego kompa bardzo dokładnie z kurzu , brudu...i co....? Nic tylko próbuję o odpalić z skęconum rdzeniem i momentalnie zawis.... :( !!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 No qrde akurat na taki egzemplarz trafiłem i nie fqurwiaj się, bo przecież to się rzadko zdarza. Znowu ja mam płytę ASUSa, na której nie mogę regulować napięcia i też jakoś sobie radzę... VID1+VID2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 jeszcze jedno... mówisz, że czyściłeś kompa... no dobra... a pastę zmieniasz co tydzień??? Bo to jest cała sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Sorka za te nerwy....... Jeżeli tak mówisz to miałeś szczęście z swoją graf. Masz na rdzeniu 310 Mhz. Z ciekawości zapytam.......ile masz w 3D Marku 2000 na default ??? 8O ..........a pasty niestety nie zmieniam co tydzień (zmieniałem może ze 2 razy...........) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 gumis a na jakim sprzecie masz te 3,5tys w 3dmarku2k1??? jaki proc i plyta??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Hehe crackers to żeś temat zapodał :D . Mógłbyś chociaż powiedzieć jakiej firmy masz te karte. Jakoś też mi się nie chce wierzyć. Skoro orginalnie miałeś 143 ma memeorkach to najprawdopodobniej były to 7 ns lub cienkie 6 ns które za żadne skarby nie wstaną na 240 MHz :!: . Co do taktowania rdzenia ... może na peltierze by i poszedł te 300 coś ale na powitrznym chłodzeniu to mało realne ,no i jaki jest sens podkręcać tak grafe skoro i tak masz na bank artefakty lub nawet solidne przekłamania w generowanym obrazie (moja tnt2 jak za mocno ją puściłem to coś teksturować nie chciała , a jak pamięci nie dawały rady to miałem ciekawe zielone plamy na ekranie :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Pamięć 256 DDR Płyta SoltekKAV Karta Graf. Ge Force 2 Mx 400 32 Mb (core/ram-220/200) proc Celeron 900@1200 (9/133) I.......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 hehe... chyba właśnie zapomniałem o producencie... sorry. Stary poczciwy Prolink. A co do pamięci, to są one 5ns. Tak to bywa. Jak nie wierzycie, zobaczcie na tajwańskiej stronie Prolinka. Tam jest potwierdzenie. Pisze tam tez o lepszym MX'ie z pamięciami 4,5 ns... ciekawe na ile by tamto poszło.... :))) Przy okazji dodam, że chipset chłodze BlueORB'em + Arctic Silver2, a pamięci radkami GlobalWIN'a (tymi za 5,50 zł w 4max'ie :D ). Obudowę mam otwartą cały czas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Tak podkrecony u mnie komp. przekracza 4 tyś pkt. w 3dMarku... ale tylko jak jest zimna grafa, to test przejdzie.... no... i moze jest troszeczke artefaktów... ale da się jeszcze wytrzymać.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 ja z swojego gforce mx wycisnołem najwięcej 210/200 i był w 100% stabilny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...