Pk.Master Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Witam składam trochę komputerów, zakupiłem do jakiegos zestawu WinFast GeForce 256 32 MB DDR. I jak ją wcześniej testowałem to było wszystko ok., teraz przyszedł czas złożenia kompa na sprzedaż wsadzam ją i z 3dMarków mi wyłazi, po 2-3 minutach grania komp się wyłącza. Próbowałem zmiany sterów itp. ale nic nie dało aż wkońcu postawiłem na karcie wiatrak taki jak w zasilaczach i cud wszystko działa super. Ale to dziwne bo z tego wynika że karta się przegrzewa, a wcześniej była testowana, odpalane na niej były kilka razy i 3dMarki i parę gier i było wszystko dobrze. Czy to możliwe że karta przegrzewa się w zależności od płyty głównej jaka jest zastosowana?? Ogólnie co radzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Zasilacze są jednakowe ? W tych zestawach, w których była testowana ?. Nie wiem do końca, czy to można łączyć (Zasilacz + przegrzewanie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 nie napisales w jakich mobo ja testowales, moze ma duzy pobor mocy z agp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pk.Master Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Zasilacz ten sam, mob to ESC mAtx na KT133. Ej ale zauważyłem że to się kurestwo tak grzeje jak za przeproszeniam skur.... , normalnie mój radeon 9700pro !! Udało mi się spojrzeć na rdzeń (całkowicie zdiąć się nie da) i zauważyłem że po paru latach już warstwa sylikonu między rdzeniem a radiatorem jest cieniutka a gdzie niegdzi są braki jej. Po drugie czasami lub jak wieje do obudowy wiatrakiem (takim pokojowym), udaje się działać na nim i wszystko działa miodzio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Sprobuj jeszcze raz przesmarowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pk.Master Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Dużym grzechem będzie jak nie usunę resztek starej?? Bo bedzie trudno ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Sprobuj usunac - najlepiej jak zdejmiesz radiator i umyjesz wszystko acetonem czy czyms podobnym. Ale jak sie nie uda, no to coz, musi byc jak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Pamiętaj jednak aby również nie przesadzić z jej ilością! To czasem jest taki sam powód jak za mało pasty! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...