Skocz do zawartości
Pk.Master

GeForce256 DDR, staroć ale jary. Dziwne przegrzewanie :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam składam trochę komputerów, zakupiłem do jakiegos zestawu WinFast GeForce 256 32 MB DDR. I jak ją wcześniej testowałem to było wszystko ok., teraz przyszedł czas złożenia kompa na sprzedaż wsadzam ją i z 3dMarków mi wyłazi, po 2-3 minutach grania komp się wyłącza. Próbowałem zmiany sterów itp. ale nic nie dało aż wkońcu postawiłem na karcie wiatrak taki jak w zasilaczach i cud wszystko działa super. Ale to dziwne bo z tego wynika że karta się przegrzewa, a wcześniej była testowana, odpalane na niej były kilka razy i 3dMarki i parę gier i było wszystko dobrze.

Czy to możliwe że karta przegrzewa się w zależności od płyty głównej jaka jest zastosowana?? Ogólnie co radzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz ten sam, mob to ESC mAtx na KT133. Ej ale zauważyłem że to się kurestwo tak grzeje jak za przeproszeniam skur.... , normalnie mój radeon 9700pro !! Udało mi się spojrzeć na rdzeń (całkowicie zdiąć się nie da) i zauważyłem że po paru latach już warstwa sylikonu między rdzeniem a radiatorem jest cieniutka a gdzie niegdzi są braki jej. Po drugie czasami lub jak wieje do obudowy wiatrakiem (takim pokojowym), udaje się działać na nim i wszystko działa miodzio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi