Skocz do zawartości
Łukasz...

Złóż jako pierwszy w Polsce zamówienie na Radeona X800 !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Tez mysle ze sie jeszcze nie oplaca. Najlepiej bedzie poczekac az wejdzie juz na stale na rynek europejski, wtedy wszelkie starsze konstrukcje beda mialy znacznie mniejsze ceny. Przeciez wiadomo ze nikt nie kupi Heculesa 9800XT za 2300 zl skoro Radeon X800Pro bedzie kosztowal 2200 zl. Lepiej wykazac troskze cierpliwosci jeszcze i poczekac. Na pewnio sie oplaci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja moze podam ceny NV40 i R420 na zachodzie (Niemcy, Austria) - stymze karty sa na zamowienie jeszcze :wink:

NV40:

AOpen Aeolus 6800Ultra-DVDC256, GeForce 6800 Ultra, 256MB GDDR3, 2x DVI, ViVo, AGP -- 620 euro

Club-3D GeForce 6800 Ultra, 256MB GDD3, 2x DVI, TV-out, AGP -- 510 euro

Club-3D GeForce 6800, 256MB GDDR3, 2x DVI, TV-out, AGP -- 422 euro

Gainward CoolFX Ultra/2600, GeForce 6800 Ultra, 256MB GDDR3, 2x DVI, TV-out, AGP -- 870 euro - nie mam pytan 8O

Gainward PowerPack! Ultra/2200, GeForce 6800, 256MB GDDR3, DVI, TV-out, AGP -- 402 euro

Leadtek WinFast A400 Ultra TDH myVIVO, GeForce 6800 Ultra, 256MB GDDR3, 2x DVI, ViVo, AGP -- 543 euro

PNY Verto GeForce 6800 Ultra, 256MB GDDR3, 2x DVI, TV-out, AGP -- 550 euro

R420:

Club-3D Radeon X800 Pro, 256MB GDDR3, DVI, TV-out, AGP -- 428 euro

PowerColor Radeon X800 Pro, 256MB GDDR3, DVI, TV-out, AGP -- 483 euro

Sapphire Radeon X800 Pro, 256MB GDDR3, DVI, TV-out, AGP, full retail -- 419 euro

Czekam na wariata, ktory pierwszy kupi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie zastanawiasz miedzy x800pro a gf6800ultra to bierz gf, to dwie karty nie graja w tej samej lidze 8)

Nie graja, bo X800PRO (12 potoków) jest minimalnie szybszy :P

http://hardocp.com/article.html?art=NjEx

Dołączona grafika

The Radeon X800Pro comes in second in the pack and did achieve 1600x1200 with AA and AF in a couple of games with the rest being playable at 1280x1024 with AA and AF. 

The GeForce 6800Ultra came in third from the top in our testing, as it had only one game that it could run at 1600x1200 with AA and AF

<...>

When it comes right down to it the X800Pro matches or beats the GeForce 6800Ultra in game performance and IQ. Compare the price, performance, and IQ of the ATI Radeon X800Pro with the GeForce 6800Ultra, and the X800Pro definitely stacks up as the better value than the 6800Ultra.

Sorry nvidia 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no akurat to walnełęś tu jak łysy warkoczem.....

w testach , bodajże na PClabie że różnicy prawie nie ma między tymi kartami. w testach , raz jedna raz druga jest lepsza.

więc sory ati :wink:

i widze że fanatycy ati nie dają spokoju :roll:

ja sobie kupie to co będzie miało lepszy stosunek ceny do jakości 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leborg: od razu widac, ze nie raczyles nawet zajrzec na test na Hardocp.

Badz wiec laskaw, a zauwazysz ze tam byly mierzone ilosci klatek podsczas grania i po tej wlasnie ilosci byla oceniana grywalnosc.

w testach na Twoim ulbionym pclabie nikt nie sprawdzal minimalnej ilosci klatek co wlasnie determinuje czy gra jest na danych ustawieniach grywalna czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Badz wiec laskaw, a zauwazysz ze tam byly mierzone ilosci klatek podsczas grania i po tej wlasnie ilosci byla oceniana grywalnosc.

w testach na Twoim ulbionym pclabie nikt nie sprawdzal minimalnej ilosci klatek co wlasnie determinuje czy gra jest na danych ustawieniach grywalna czy nie.

zgadza sie, dobrze gadasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze moovish.

ja sobie kupie to co będzie miało lepszy stosunek ceny do jakości 

A ty też dobrze mówisz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie zastanawiasz miedzy x800pro a gf6800ultra to bierz gf, to dwie karty nie graja w tej samej lidze 8)

Nie graja, bo X800PRO (12 potoków) jest minimalnie szybszy :P

http://hardocp.com/article.html?art=NjEx

Dołączona grafika

The Radeon X800Pro comes in second in the pack and did achieve 1600x1200 with AA and AF in a couple of games with the rest being playable at 1280x1024 with AA and AF. 

The GeForce 6800Ultra came in third from the top in our testing, as it had only one game that it could run at 1600x1200 with AA and AF

<...>

When it comes right down to it the X800Pro matches or beats the GeForce 6800Ultra in game performance and IQ. Compare the price, performance, and IQ of the ATI Radeon X800Pro with the GeForce 6800Ultra, and the X800Pro definitely stacks up as the better value than the 6800Ultra.

Sorry nvidia 8)

nie przekonasz mnie jednym testem, testow bylo bardzo duzo, i ogolnie widac ze x800pro odstaje od gf6800ultra i x800xt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co ? Do benchmarków lepsza NV6800, a do gierek X800 ??? :?

No i co tu kupić, NV dla szpanu, czy X800 dla miodności grania... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale czy sirius.pl to to samo co modernizacje.net ? :D

tu i tu pisza ze sa pierwsi jesli chodzi o zamawianie radeona :P

zreszat caly news na siriusie jest taki sam jak na modernizacji

wiec oco chodzi ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I po co te dywagacje, że X800 Pro jest słabszy od 6800 Ultra jak ogłoszono, że wersji Ultra nie będzie ze względu na mały procent chipów zdolnych pracować z częstotliwością 450 MHz. A "zwykły" 6800 już niestety trochę odstaje od X800 Pro , a co tu mówić o XT....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to ultra nie bedzie?? chyba extreme nie bedzie?? a ultra to 400 mhz na rdzeniu i 16 potokow , extreme to 16 potoko i 450 mhz na rdzeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.lol :wink:

2. PClabu nie kocham ,ale widziałem tamtejsze testy 8)

3.w farcraju woda na ati wygląda ludzko dopiero po użyciu patcha :P

4.ba ba ba, dziwnym nie jest 8)

5.wiadomo że gracze wezmą to co jest lepsze do grania, ale na cene również patrzą. ja np wiedziałem podczas kupna kompa że 4mx będzie starczył mi na jakiś czas, no i służy mi już 2 roczek. jakoś nie widzi mi sie kupno karty , za którą można by kupić nawet niezły samochód :wink:

ale poczekamy zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.lol :wink:  

2. PClabu nie kocham ,ale widziałem tamtejsze testy 8)  

chyba cos ci sie pomylilo przejrzyj te testy jeszcze raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grunt to rozumowanie czytanego tekstu, pare ladnych lat temu uczyla mnie tego pani j. polskiego w LO. Leborg przeczytaj jeszcze raz recke moze to Ci pomoze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łojojki, tam miała być nvidia, myślałem wtedy o czymś innym :oops:

po prostu zdnanie miało brzmieć "w farcraju woda na nvidii wygląda ludzko dopiero po użyciu patcha ", chciałem pokazać że nie jestem fanolem NV.

a że wyszło głupio to normalka 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi