KOala Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 1. Poddaję się, nie wiem gdzie to wyłączyć- żeby się wogóle nie pojawiało- dotyczy Win98. 2. Druga rzecz to jak uruchomić autorun w XP- po włożeniu płytki CD z autorunem w/w nie startuje. 3. Czy w XP jest coś takiego jak scandisk ?? W systemie mam zarówno dyski z NTSF jak i FAT32 i nie potrafię znaleźć tego narzędzie! Dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 1. O ile dobrze pamiętam to wpisujesz usera a miejsce hasła zostawiasz puste i ok. Przy ponownym uruchomieniu nie powinno się pojawiać. 2. wybierasz napęd Cd, właściwości, autoodtwarzanie, i tam dalej zobaczysz jak to zrobić :D 3. Skandisk w XP nazywa się Checkdisk. Uruchamia sie go poleceniem z menu "uruchom", chkdsk /f (przełącznik /f - naprawia błędy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Byle jakiego usera czy coś konkretnego??? Jak wpisuję byle jakiego i pozostawiam puste miejsce na hasło i Return to nie idzie!!! Szlak mnie trafia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 1. Można też spróbować ustawić to za pomocą TweakUi - zestawiku pomocnych narzędzi do 98 Microsoftu (automatyczne wpisywanie hasła sieciowego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Nie masz czasem we wlasciwosciach otoczenia sieciowego "Klient sieci Microsoft Networks" ? Jezeli tak to zmien na "Logowanie Windows". Wtedy powinien dzialac 1 sposob podany przez Homera. Jak z jakis powodow musisz miec Microsoft Networks, sprobuj sposobu nr 2 podanego przez... Homera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Nie masz czasem we wlasciwosciach otoczenia sieciowego "Klient sieci Microsoft Networks" ? Jezeli tak to zmien na "Logowanie Windows". Wtedy powinien dzialac 1 sposob podany przez Homera. Jak z jakis powodow musisz miec Microsoft Networks, sprobuj sposobu nr 2 podanego przez... Homera :) Święte słowa- ruszyło- miałem to nieszcęsne Microsoft Networks, po zmianie na logowanie Windows ramka już nie wyskoczyła!!! Dzięki za pomoc i ostatnie szybkie pytanko- czy poleceniem chkdsk z XP można szukać i naprawiać dyski z Fat-em32? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 chkdsk sprawdza dyski z dowolnym systemem plików (NTFS, FAT 32). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...