Mutos Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Chce oznajmić wszem i wobec, że za 12 godzin obódowa idzie pod nóż!! Bedzie mod!!!! Już kupiłem wentyle, grile, mam dziure na górze. Jutro robie otwór na "okno" z boku. Potem jeszcze malowanie, kupić UV i bedzie fajnie!! Bede się z wami na bierząco dzielił trudnościami, a jak skończe i uda sie pstryknąć fotke to zobaczycie, jak bedzie wyglądać. Sugestia nr.1 Skorzystajcie lepiej z wiertarki. Więcej jutro wieczorem!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Znaczy sie wierteł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Nie lepiej bylo dac ten temat na H&P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Może i lepiej, teraz to już w zakresie kompetencji moderatorów czy przenieść topic, czy nie Tak czy inaczej, czas na najnowszy raport: miałem dziś pracowity dzionek. Zacząłem od zrobienia poważnych zakupów za 6,80 składających sie z wiertła do metalu "piątki" (1,8 zł) oraz zestawu kamieni szlifierskich za 5 zł. Zacząłem od wygładzenia wcześniej wywierconego otworu i dodaniu otworów na śruby. Potem zajeliśmy sie bokiem (robiłem to z kumplem - przyniósł mi wiertarke, bo moja jest starsza ode mnie i troche sie bałem, żeby nie było przebić). Na boku po pozaznaczaniu miejsc wiercenia punktakiem (to bardzo ułatwia wiercenie) zaczeło się poważne chałasowanie na cały wierzowiec. Gdy otwory były gotowe dłutem i młotkiem poprzecinaliśmy to, co pozostało między otworami, a następnie zaczeliśmi gładzić kamieniami szlifierskimi nierówności. UWAGA!! Tek kamyczki zurzywają się wyjątkowo szybko, więc zaopatrzcie sie w sporą ilość - mknie 5 sztuk ledwo starczyło. Tak więc mam wiatrak na górze obudowy i wielką jope z boku. Więcej w poniedziałek wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 :arrow: czekam z niecierpliwoscia na efekt koncowy. prosilby, zebys koniecznie postaral sie o fotki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Jak tylko da rade, to fotki bedą Dzisiaj zacząłem wycinać otrwór we froncie obudowy, ale niestety nie dokończyłem, bo musze sie uczyć, kampanie wrześniowa już blisko :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Nooo, jest wentyl z przodu.... Nawierciłam kilka otworków, wyciąłem brzeszczotem a potem wygładziłem nożykiem, plastik jest tak mięciutki, że można w nim wystrugać wszystko.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...