Skocz do zawartości
Mutos

Chlastu, chlastu

Rekomendowane odpowiedzi

Chce oznajmić wszem i wobec, że za 12 godzin obódowa idzie pod nóż!! Bedzie mod!!!! Już kupiłem wentyle, grile, mam dziure na górze. Jutro robie otwór na "okno" z boku. Potem jeszcze malowanie, kupić UV i bedzie fajnie!! Bede się z wami na bierząco dzielił trudnościami, a jak skończe i uda sie pstryknąć fotke to zobaczycie, jak bedzie wyglądać.

Sugestia nr.1

Skorzystajcie lepiej z wiertarki.

Więcej jutro wieczorem!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i lepiej, teraz to już w zakresie kompetencji moderatorów czy przenieść topic, czy nie

Tak czy inaczej, czas na najnowszy raport: miałem dziś pracowity dzionek. Zacząłem od zrobienia poważnych zakupów za 6,80 składających sie z wiertła do metalu "piątki" (1,8 zł) oraz zestawu kamieni szlifierskich za 5 zł. Zacząłem od wygładzenia wcześniej wywierconego otworu i dodaniu otworów na śruby. Potem zajeliśmy sie bokiem (robiłem to z kumplem - przyniósł mi wiertarke, bo moja jest starsza ode mnie i troche sie bałem, żeby nie było przebić). Na boku po pozaznaczaniu miejsc wiercenia punktakiem (to bardzo ułatwia wiercenie) zaczeło się poważne chałasowanie na cały wierzowiec. Gdy otwory były gotowe dłutem i młotkiem poprzecinaliśmy to, co pozostało między otworami, a następnie zaczeliśmi gładzić kamieniami szlifierskimi nierówności. UWAGA!! Tek kamyczki zurzywają się wyjątkowo szybko, więc zaopatrzcie sie w sporą ilość - mknie 5 sztuk ledwo starczyło.

Tak więc mam wiatrak na górze obudowy i wielką jope z boku. Więcej w poniedziałek wieczorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi