Thomas Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Początkowo, mieli Witchera robić na Aurorze i wtedy rzeczywiście 80 % kodu było ich, ale czas do premiery się wydłużał, a silnik nie młodniał – więc kupili prawa do silnika z „Obliviona” i teraz tylko 20 % kodu źródłowego będzie należało do nich (czytałem to w jakimś wywiadzie z twórcą). I tak nie jest źle – w początkowych założeniach, studio miało ambitne plany napisania własnego silnika do gier – ale zobaczyli że się nie wyrobią i kupili Aurorę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 TRailer HD QuickTime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Ehhh, ostatnio wlasnie przeczytalem wszystkie opowiadania o wiedzminie (biore sie za sage) i juz inaczej patrze na te gre, trailer całkiem niezły, jak samemu Sapkowskiemu gra sie ogolnie podoba to musi coś w tym być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garrett76 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Początkowo, mieli Witchera robić na Aurorze i wtedy rzeczywiście 80 % kodu było ich, ale czas do premiery się wydłużał, a silnik nie młodniał – więc kupili prawa do silnika z „Obliviona” i teraz tylko 20 % kodu źródłowego będzie należało do nich (czytałem to w jakimś wywiadzie z twórcą). I tak nie jest źle – w początkowych założeniach, studio miało ambitne plany napisania własnego silnika do gier – ale zobaczyli że się nie wyrobią i kupili Aurorę.chwileczkę, wywiad z http://www.gram.pl/felieton.asp?id=1338&str=1 wyraźnie podkreśla, że silnikiem jest nadal aurora G: Dlaczego wybraliście silnik Aurora, a nie coś nowszego? MM: Wynika to z tego, że tworzymy grę fabularną, a silnik Aurora jako jedyny zapewnia nam silny support do tworzenia fabuł, historii i tego typu rzeczy. Nie chcieliśmy też inwestować w robienie silnika od zera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Racja, Thomasa chyba z lekka fantazja poniosła :wink: ; A propos filmiku...nic ciekawego - jak zwykle chaotyczna realizacja (upychanie dużej ilości sekwencji w jednym krótkim klipiku to kiepski, bardzo amerykański, patent...do tego sama tylko walka :? - pustka i nuda panie Janie kochany... ...garstka obrazków, w tym kilka nowych - http://witcher.elkander.join.pl/pliki/galeria/czescIII - wizualnie jak to zwykle bywa bardzo ładnie, ciekawe tylko jak to się przełoży na wymagania sprzętowe (które zapewne będą horendalne; nota bene - wiadomo coś w tym temacie?). Zastanawia przy tym czy strona merytoryczna dotrzyma kroku - jak sądzicie? Materiały promocyjne ociekają akcją...i niczym innym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 A to ciekawe. Nie wiem, wzorowałem się na innym wywiadzie sprzed 2 – 3 miesięcy w CHIPie, niestety nie mam tej gazety teraz pod ręką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=5639&a=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 No, no - im nowsze obrazki tym lepiej sie to prezentuje od strony technicznej :D Screen nr 1 wygląda aż nazbyt dobrze :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) Tak przeglądałem neta i na onecie trafiłem na info o możliwości zapisania się na beta-testy Wiedźmina. Wszystkich chętnych odsyłam do oficjalnej strony Wiedźmina gdzie jest info o beta testach i formularz do wypełnienia dla chętnych wzięcia udziału w testach. Edytowane 15 Maja 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Tak przeglądałem neta i na onecie trafiłem na info o możliwości zapisania się na beta-testy Wiedźmina. Wszystkich chętnych odsyłam do oficjalnej strony Wiedźmina gdzie jest info o beta testach i formularz do wypełnienia dla chętnych wzięcia udziału w testach. Nie jestem do końca pewien czy "focus test" a "beta test" to to samo. IMO w focus testach chodzi o udzieleniu własnej opinii na temat gry (tego co nam się podoba a co nie, niekoniecznie na szukaniu bugów...ale mogę się mylić ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qjin Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Nie jestem do końca pewien czy "focus test" a "beta test" to to samo. IMO w focus testach chodzi o udzieleniu własnej opinii na temat gry (tego co nam się podoba a co nie, niekoniecznie na szukaniu bugów...ale mogę się mylić ;) ).Masz rację. Focus-test rozni się od beta-testu. I w tym pierwszym chodzi oto, co juz powiedziales, zeby wypowiedziec na temat gry, co jest fajne, co jest bee, a co przecietne. Testowanie nie polega na wyszukiwaniu bugów. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 (edytowane) Nowy materiał na temat gry konsekwentnie pretendującej do miana objawienia w dzieidzinie rpg - http://uk.gamespot.com/pc/rpg/thewitcher/n...1783&page=1 . Tym razem akcent pada na dojrzały i "dorosły" charakter gry... Życzę chłopakom z CDP szczęścia, ale po ostatnich "rpg-objawieniach" bez sceptyzyzmu nie da rady :wink: Miejmy nadzieję, że efekt będzie bardziej udany niż aparycja głównego bohatera :wink: Edytowane 2 Czerwca 2007 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Co on mu zrobił w głowę? http://games.tiscali.cz/clanek/screen_deta...mp;img=b9gc.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Wygląda to bardziej jakby coś mu zrobił w ucho niż w głowę, ale może tak sie kiedyś biło mieczem. Nie wiem ja miecza nie mam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 CD Projekt ujawnia cenę, oraz wymagania sprzętowe Wiedźmina! W odpowiedzi na liczne prośby graczy, firma CD Projekt zdecydowała się już dzisiaj, na dzień przed startem zamówień przedpremierowych, podać wymagania sprzętowe gry Wiedźmin i ceny obu jej edycji. Sugerowana cena detaliczna edycji podstawowej to 99,90 PLN, zaś Edycji Kolekcjonerskiej - 199,90 PLN. Jutro ok. godziny 15 rozpocznie się przyjmowanie zamówień przedpremierowych na grę Wiedźmin w sklepie gram.pl. Dostępna ona będzie w dwóch wydaniach: 1. Wydanie standardowe, już od 79,90 PLN (z wykorzystaniem Wirtualnych Pieniędzy) 2. Edycja Kolekcjonerska, w cenie 199,90 PLN (z możliwością opłacenia kosztów wysyłki Wirtualnymi Pieniędzmi) Szczegółowe informacje na temat zawartości obu wydań znaleźć można pod tym adresem. CD Projekt zdecydował się również przychylić do próśb graczy i zmienić pudełko na płyty z digipacka na pojedyncze opakowania we wspólnym etui, takie same jak w podstawowej edycji gry. Twórcy Wiedźmina podali również wstępne wymagania sprzętowe gry, pozwalające na uruchomienie rozgrywki na średnich detalach. Przedstawiają się one następująco: 1. Pentium 4 2,8 GHz lub odpowiednik AMD 2. 1 GB RAM 3. nVidia GeForce 6600 128MB RAM lub jej odpowiednik ATI Zespół pracujący nad grą zwraca jednak uwagę, że ze względu na trwającą optymalizację kodu gry powyższych wymagań nie należy traktować jako ostatecznych. O wszelkich zmianach CD Projekt będzie informował na bieżąco. Firma przypomniała także, że każde zamówienie przedpremierowe można w razie konieczności anulować aż do momentu jego mailowego potwierdzenia tuż przed wysyłką gry. z gry.wp.pl Imo nie jest źle. W sumie dobra cena (ofc to jest wzglednie pojecie ;)) no i wymagania mogą być. Zobaczymy czy coś z tego Wiedzimina bedzie. Imo raczej bedzie przecietnie ale to zależy jak oni rozwiązali system walki (co jak co ale to machanie mieczem tutaj bedzie najważniejsze). Na filmikach to średnio wygladało ale ja nic już nie pisze póki nie zagram :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 czyli premiera na dniach? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 premiera 4 kwartal tego roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qjin Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 czyli premiera na dniach? ;)Nie, dopiero albo pierwszy tydzień września, albo połowa (bardziej obstawiam to drugie). Ale od dzis mozna zamawiac pre-ordera (teoretycznie). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 mi sie udało zamówić 5 ed kolekcjonerskich ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Wszystko cudnie, tylko czemu na edycje kolekcjonerska nie mozna wydac wPLN? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonWhite Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Wszystko cudnie, tylko czemu na edycje kolekcjonerska nie mozna wydac wPLN? :mur:Chała... tylko przesyłka... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 A strona i forum gram.pl dziala, jakby chciala, a nie mogla. Nawet zazalenia zlozyc nie mozna :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonWhite Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Dziś robią konserwację... Może to atak wkurzonych Rosyjskich hakerów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qjin Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Wszystko cudnie, tylko czemu na edycje kolekcjonerska nie mozna wydac wPLN? :mur:Bo stwierdzili (CDP), że cena jest odpowiednia w stosunku do jakości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Jest w tym troche racji, bo stuffu jest w EK naprawde duzo. Tym bardziej, ze w ramach przeprosin za pad serwera dodaja jeszcze plakat formatu B1 i naklejke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_krzywy Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Dobrą grą wiedzmin będzie napewno ale czy wyjdzie w odpowiednim czasie i czy przebije konkurencje to już nie jest tak pewne. Panom z CDP życze jak najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 hehe ED kol schodzą na allegro nawet po 400zl 6^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) A gral ktos z was w betke? By byly zapisy na testy, ale cos cicho o nich teraz... Kurde sam bym sie skusil na edycje kolekcjonerską, ale nie wiem jak z kasą bedzie. W kazdym razie wierze w te gre, po przeczytaniu sagi jeszcze bardziej sie na nią napalilem. Szczegolnie ciekawi mnie jaki bedzie poczatek zabawy. Edytowane 29 Czerwca 2007 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Nie chce Pioorek burzyc Twojego malego swiata, ale jesli CD Projekt nie zrobi "dodruku", to EK kupisz tylko na Allegro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 nie zrobi , bylo powiedziane ze będzie tylko 1 deszcz ED kol 2999szt i basta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...