jurek911 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Fajne toto jest :) To nie ghotic, gdzie praktycznie można było wszystkie odpowiedzi wybrać po kolei. Na początku gry na dziedzińcu poszedłem z Tris i potem okazało się,żę to błędna decyzja, no chyba,że pójście z tymi drugimi skończyło by się gorzej. U mnie na C2D 3,2Ghz i 2Gb ram@800 (Vista 32 też swoje zjada) wejście do domów na podgrodziu trwa jakieś 10-20s max,ale rzadko kiedy dobija do 20. przeważnie jest to 10-15, ale przyznam,że trochę przeszkadza. Grafika ładniutka, wprawdzie nie da się "kosić" drzew,ani krzaki nie odchylają się na bok,ale nie uświadczyłem praktycznie żadnych błędów typu: migotanie tekstur, czy rozjechanie cieni. pzd Ps. Wczoraj przerypałem ponad 400 orenów w kości :/ ale po chwili się odegrałem na ponad 600 :] Edytowane 2 Listopada 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 no to sie zawiesiłem w jednym miejscu, w walce z bestią :mur: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « jak ocalę Abigail przed wieśniakami to muszę stoczyć walkę z bestią, no i nie daje rady, jak wiedźma żyje to jest ok, ale te zielone psy ją ciągle atakują i jej pomagam. Jak zajmę sie zielonymi to bestia ją dopada i tak w kółko. Jak walczę z bestią i tłukę ją ile wlezie to rzuca na mnie jakiś czar i nie mogę sie ruszyć. Jest jakiś sposób na te czary ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Miazga82 ---> Posluchaj gosciu, nie wiem co widzisz glupiego w moim poscie, ale jesli uwazasz ze animacja postaci w niektorych sytuacjach nie jest spozniana to... to jest juz problem Twojego oka. Nie wiem moze chodzilo Ci o (nie)powielanie postow. Uwazam jednak ze im wiecej osob zglasza zaobserwowany problem tym szybciej staje sie on priorytetem do rozwiania.Spokojnie, spusc cisnienie ;) Co do tego buga, to chyba jest to pozostalosc po silniku Aurora - w NWN, z tego co pamietam, tez tak bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Fajne toto jest :) To nie ghotic, gdzie praktycznie można było wszystkie odpowiedzi wybrać po kolei. Na początku gry na dziedzińcu poszedłem z Tris i potem okazało się,żę to błędna decyzja, no chyba,że pójście z tymi drugimi skończyło by się gorzej. U mnie na C2D 3,2Ghz i 2Gb ram@800 (Vista 32 też swoje zjada) wejście do domów na podgrodziu trwa jakieś 10-20s max,ale rzadko kiedy dobija do 20. przeważnie jest to 10-15, ale przyznam,że trochę przeszkadza. Grafika ładniutka, wprawdzie nie da się "kosić" drzew,ani krzaki nie odchylają się na bok,ale nie uświadczyłem praktycznie żadnych błędów typu: migotanie tekstur, czy rozjechanie cieni. pzd Ps. Wczoraj przerypałem ponad 400 orenów w kości :/ ale po chwili się odegrałem na ponad 600 :] Wam przeszkadza kilkanascie sekund, a co ja mam powiedziec jak u mnie to trwa 2-3min :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Mi dogrywanie nie przeszkadza. Szybko idzie ;] Drazni mnie tylko to ze wiekszosc domow w srodku jest takich samych, niby malutka rzecz, ale wkurzajaca :D Ogolnie gierka wessala mnie niezle. Caly czas sie zastanawiam a jakby potoczyla sie fabula jakbym wybral inaczej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Jak dla mnie przeładowania zabijają tą grę. U mnie na 1GB daje się to tak we znaki, że po przebrnięciu przez I akt praktycznie straciłem ochotę do dalszej gry. Im dalej tym przeładowania dłuższe. Absurdem jest czas ładowania się wnętrza małego domku. Praktycznie taki sam jak czas ładowania zewnętrznej mapy. Do gry jako takiej nic nie mam, nawet mi się podoba, no ale ładowanie to panowie spartolili. @jonathan, mając 4GB to się nie dziwię, że szybko idzie ;] Edytowane 2 Listopada 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Gdzie są przechowywane save'y? Może jestem ślepy ale coś znaleźć nie mogę. U mnie na 2GB ładowanie większych obszarów (Obrzeża Wyzimy) trwa na oko tak do pół minuty, a domki szyciej. Edytowane 2 Listopada 2007 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Jest coś takiego jak funkcja Szukaj w każdym systemie operacyjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) nie ma sie co dziwic ze tak dlugo zapisuje jak save'y maja po 11mb :lol: Edytowane 2 Listopada 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 U mnie maja od 9 do 25 MB, zastanawia mnie czemu betatesterzy nie wuciagneli im tego babola rozumiem doczytanie przy wejsciu na nowa lokalizacje ale przy wchodzeniu do malego bydynku. Mam 4GB ramu i mnie to wkurza jutro zobacze jak bedzie przy 6. Autorzy Wiedzmina wiedza juz o tym problemie (a wczesniej co ) i łaskawie beda pracowac nad jego rozwiazaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Spokojnie, spusc cisnienie icon_wink2.gif Co do tego buga, to chyba jest to pozostalosc po silniku Aurora - w NWN, z tego co pamietam, tez tak bylo. Ok juz sie odkorkwalem i cisnienie mam juz w normie;-) No to chyba musza to byc te pozostalosci ktore zawarly sie w 20% nieprzebudowanego silnika. Podobno CD-Projekt w 80% przemielil na wlasne potrzeby Aurore i troche szkoda ze nie zadbali o ten maly bug. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 No widać że 1GB to zbyt mało jak do grania w wiedzmina panowie. W końcu to zupełne minimum w dzisiejszych czasach, wiec sie nie dziwcie że wam muli pare minut :D U mnie loady trwają kilkanaście sekund i jakoś nie irytuje mnie to. -ShaDe-: a pomyślałeś, że nie zawsze trzeba wszystko zabijać? tym bardziej "stacjonarne" krzaki które Cie nie będą gonić. ;) Jeśli już na prawde nie możesz sobie z nimi poradzić to tak zrób. al te "stacjonarne krzaki" maja mniej "stacjonarne kolce" ktore bardzo szybko Cie zabijaja :] dzis skonczylem 1 akt, gdyby nie te dlugie ladowanie obszarow gierka byla by swietna w 100% ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Jak dla mnie tłumaczenie coraz większego zapotrzebowania na ram w grach rosnącymi ich wymaganiami nie przemawia. Skoro Gothic 3, Oblivion i TwoWorlds radzą sobie bezproblemowo, to nie widzę podstaw dlaczego Wiedźmin miałby wymagać horrendalnie większych ilości ramu, nie prezentując sobą więcej od w/w tytułów. Nadal twierdzę, że ładowanie to poważna wada gry i powinni to naprawić. Co prawda 1GB jest obecnie minimum, nie zaprzeczam. Jednak na tej ilości gra nadal swobodnie działa. Nie mylmy tutaj samego działania gry z ładowaniem map. p.s. Właśnie zaliczyłem 2 crash na patchu 1.1a. To tak btw. Edytowane 2 Listopada 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 u mnie też 2 razy zobaczyłem pulpit z błędem poza tym hula aż miło ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mati205 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ej mam taki problem bo ten detektyw każe mi isć do baraniny i zabić go ale jak ide do jego domu to mnie nie wpuszcza (zamknięte drzwi) i nie wiem co zrobić oskarżyłem już tego alchemika i mam 9 kamieni ale jak mam dotrzeć do tego baraniny?? ( w karczmie też go nie ma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja go w karczmie spotkalem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martins2000 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Powiedzcie gdzie mogę znalesc pochodnie albo oko kota? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mati205 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja też go raz w karczmie spotkałem ale teraz musze isć do niego drugi raz i nie wiem gdzie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Powiedzcie gdzie mogę znalesc pochodnie albo oko kota? Używając funkcji szukaj na forum:-) Temat był juz wałkowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ej mam taki problem bo ten detektyw każe mi isć do baraniny i zabić go ale jak ide do jego domu to mnie nie wpuszcza (zamknięte drzwi) i nie wiem co zrobić oskarżyłem już tego alchemika i mam 9 kamieni ale jak mam dotrzeć do tego baraniny?? ( w karczmie też go nie ma) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Przekup ochraniarzy lub użyj na nich argumentów siłowych i zabierz klucz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mati205 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 A ci ochroniarze to gdzie są?? Są tylko w dzień?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 powinni być cały czas przed domem Baraniny o ile dobrze pamiętam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Nie wiem czy wiecie, ale CDP wznowił EK :D. http://www.gram.pl/news_9Q7lHO2_Wiedzmin_e...ie_gram_pl.html napster666, łyknij Puszczyka ;) nie powinieneś mieć już problemów :) . martins2000, pochodnie wypadają z jaszczurek ;), a Kota możesz sobie sam zrobić :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mati205 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Nie stoi nikt przed jego domem:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Wiecie co .... kupcie sobie tą gre, to nie będziecie co chwila o każdą drobnostkę pytać. W pudełku jest poradnik do gry. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mati205 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Kupie sobie później a na tą chwile moze ktoś pomóc? NIE! :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 ok więc nie pisałem swoich wrażeń z gry więc pokrótce minusy: [1] niby swoboda w poruszaniu ale jednak nie do końca. Denerwujące jest to, że wzdłuż dróg rozłożone są płotki i za chu... nie da się przejść. Denerwuje to bo niejednokrotnie trzeba przebiec pół poziomu a wystarczyło by na przełaj kawałeczek [2] ograniczenia w ruchach. Wiedźmin np. wejdzie na 30 cm podest ale już nie zejdzie (zeskoczy?) z niego w innym miejscu niż tego nie wyznaczono. [3] Sporadycznie postać zatrzymuje niewidzialna ściana wokół krzaków, małych drzewek. Troche to wkurza bo trzeba to omijać, a na dobrą sprawę nie wiem dlaczego. [4] oczywiście ładowanie poziomu (?) w chwili gdy wchodzimy i wychodzimy z pomieszczenia imho największa wada na tą chwilę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja mam małe pytanko jak można wykuć na mieczu srebrnym runę ? Idę do typa tego krasnala w wyzimie i wybieram tam młotek ale pojawia się taki jak by sklep i jest do kupienia jakiś tam miecz ale nic sie nie da wykuć ani runy na ostrzu ani mieczy z kawałków meteorytu. O co caman ? Dzięki z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Kupie sobie później a na tą chwile moze ktoś pomóc? NIE! :evil: Obawiam się że w przypływie adrenaliny i chęci mordu zarąbałeś biednych bramkarzy. Skoro tak, to nie możesz już ich przekupić ani zabić.. pewnie też nie wziąłeś z ich ciał klucza, albo go tam nie było, albo sie go pozbyłeś.. w takim razie jedyna rada to zaglądać do karczmy i szukać tam baraniny.. Zna już ktoś tajniki przekuwania mieczy? Też mam z tym problem.. chociaż kiedyś, gdy przypadkiem miałem przy sobie 3 kawałki meteorytu, krasnoludzki kowal miał miecz z meteorytu za 700 orenów.. niestety musiałem wczytywać i miecza już więcej nie widziałem.. a srebrny chętnie bym sobie przekuł.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 To trochę imo dziwne z tymi mieczami. Pomyślałem sobie, po co mam kupować miecz,skoro mam swoje materiały na niego,ale to imo niedopatrzenie w grze,bo gdy tylko wyrzuciłem meteoryt to krasnal już nie miał swej oferty,a gdy podniosłem meteoryt to znów mogłem kupić miecz. btw.Ja dałem 600 orenów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...