costi Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam Mam kolejny problem w wiedzminie bo nie moge dokonczyc zadania z wieza maga...brakuje mi ostatniej sefiry z ciala golema ale nie moge dostac tego zadania(odgromnik czy cos) bo wczesniej oskarzylem Kalksteina i teraz co z nim zagaduje to mowi mi zebym zszedl mu z oczu...Jakies pomysly? U kowala/platnerza zakonu nie moge od tak zamowic tego odgromnika... Pomozcie prosze A probowales wyjsc i wejsc do jego domu? Ew. robic w tym czasie inne zadania? @ogol - zosawmy juz temat Nerevara - zrobil z siebie durnia i mam nadzieje, ze to wystarczy jemu i kolejnym "oszczednym"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Są jakieś tweaki do tej gry? Grafa daje rady, ale dużo ramu zżera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Proszę Was o podpowiedź, bo już tracę cierpliwość: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Nie mogę się spotkać z Vesną w młynie. Całą noc czatuję i nic. Druga sprawa, podobno jeszcze jakąś wieśniarę można zbałamucić? Kogo? Witam Mam kolejny problem w wiedzminie bo nie moge dokonczyc zadania z wieza maga...brakuje mi ostatniej sefiry z ciala golema ale nie moge dostac tego zadania(odgromnik czy cos) bo wczesniej oskarzylem Kalksteina i teraz co z nim zagaduje to mowi mi zebym zszedl mu z oczu...Jakies pomysly? U kowala/platnerza zakonu nie moge od tak zamowic tego odgromnika... Pomozcie prosze » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Zdaje się, że brakuje ci opcji dialogowej. Rozmawiałeś już z druidem o przyzwaniu burzy? Ja też go oskarżyłem, ale później mimo to mogłem go zapytać o odgromnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 @król: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ja tez pare razy na nia czekalem - musisz podejsc pod mlyn wieczorem, jak slonce zachodzi, i po prostu poczekac, nie wiem dokladnie o ktorej godzinie ona przychodzi. Co do innych panienek - mozna przeleciec ktoras wiesniaczke, dajac jej tulipany (do zdobycia od kobiety w podgrodziu, ktora tez chyba mozna przedymac, dajac jej 3 bukieciki stokrotek ;) ); ktora to dokladnie wiesniaczka to Ci niestety nie powiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 A probowales wyjsc i wejsc do jego domu? Ew. robic w tym czasie inne zadania? Tak probowalem i nic...zrobilem chyba 3 zadania w miedzyczasie i lipa...nadal jak tylko zaczne z nim rozmowe to jest: "Zejdz mi z oczu wiedzminie"...a tak btw jak dostac wejsciowke na cmentarz...od grabarza nie moge vincent tez nic nie wspomina o cmentarzu...Ponoc mozna u Talara odpuscic dlugi grabarzowi ale nie mam takiej opcji z nim w rozmowie nawet po 6 browarach :D Jakies pomysly?? P.S. Po rozmowie z kowalem nadal lipa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 w 2 akcie jak chce odebrac depozyt i jak segreguje zeczy to mi raport o bledach przychodzi i do windy wywala a gra sie wylacza. wiecie co zrobic zeby sie tak nie robilo??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 patch ? wczytaj save wyjdz, wejdz i zapisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Zdaje się, że brakuje ci opcji dialogowej. Rozmawiałeś już z druidem o przyzwaniu burzy? Ja też go oskarżyłem, ale później mimo to mogłem go zapytać o odgromnik. No niestety opcje rozowy ze starszym druidem mam 2: 1.Czy to nie wywierny? 2.Bywaj » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « No i nie wiem juz co robic...dziewiec sefir rozmieszczonych...brakuje tej z ciala golema i [gluteus maximus]...Jak dostac wejsciowke na cmentarz?? Moze po znalezieniu ciala detektywa cos sie ruszy...Pisalem wczesniej o mozliwych opcjach ale zadnej nie mam aktywnej ze tak powiem... Uzywaj spoilera do takich rzeczy, moga byc tu ludzie, ktorzy jeszcze nie doszli do tego momentu, a ujawniles przypadkiem jedna z wazniejszych rzeczy z drugiego rozdzialu costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 patch ? wczytaj save wyjdz, wejdz i zapisz ? pomoglo odbieranie depozytu malymi krokami :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 No niestety opcje rozowy ze starszym druidem mam 2: 1.Czy to nie wywierny? 2.Bywaj » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « No i nie wiem juz co robic...dziewiec sefir rozmieszczonych...brakuje tej z ciala golema i [gluteus maximus]...Jak dostac wejsciowke na cmentarz?? Moze po znalezieniu ciala detektywa cos sie ruszy...Pisalem wczesniej o mozliwych opcjach ale zadnej nie mam aktywnej ze tak powiem... A byles u Raymonda? Sprobuj tez zajrzec do Vincenta i do Siemki, z tego co pamietam, to ktoras z tych trzech osob daje questa pozwalajacego wejsc na cmentarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Cześć mam dziwny problem techniczny z grą. Otóż na otwartych przestrzeniach, kiedy biegam sobie po krainie gra przycina mi co 3 sek, dzieje się to równomiernie i do tego jakby kamera lekko drgała w momentach przycięcia. Gdy wejdę w podziemia czy coś takiego gra śmiga całkiem płynnie bez dziwnych skoków. Mam 4gb ram, E6750, Radeon X800xl, win XP, Ja mam ten sam problem, ale u mnie dzieje sie tak wylacznie przy wlaczonej trawie, jak ja wylacze wszystko jest ok. Stawiam na grafike i tylko 256ramu na niej. W biosie mam ustawione AGP aperture size na 256MB jak zmiejsze na 128MB to tnie duzo bardziej. Niestety moj bios nie pozwala na zwiekszenie tej wielkosci do 512MB. Moze ktos rozwiazal ten problem z przycinaniem? No niestety opcje rozowy ze starszym druidem mam 2: 1.Czy to nie wywierny? 2.Bywaj » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « No i nie wiem juz co robic...dziewiec sefir rozmieszczonych...brakuje tej z ciala golema i [gluteus maximus]...Jak dostac wejsciowke na cmentarz?? Moze po znalezieniu ciala detektywa cos sie ruszy...Pisalem wczesniej o mozliwych opcjach ale zadnej nie mam aktywnej ze tak powiem... Uzywaj spoilera do takich rzeczy, moga byc tu ludzie, ktorzy jeszcze nie doszli do tego momentu, a ujawniles przypadkiem jedna z wazniejszych rzeczy z drugiego rozdzialu costi » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Bhall pogadaj po prostu z grabarzem on ci powie jak dostac wejsciowke na cmentarz. Skieruje cie albo do Talara proszac cie o mala przysluge, albo do Vincenta Edytowane 11 Listopada 2007 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Mam sprawe dotyczaca antycznej zbroi w IV akcie: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Znalazlem jeden fragment w sarkofagu w krypcie na Brzegu kiedy penetrowalem ja z Bengarem. Bylem u elfiego rzemieslnika i kowala w wiosce i podobno mam szukac jakichs zapiskow elfow, ktore to znajduja sie w krypcie. Takich zapiskow nie ma ani w krypcie na brzegu, ani w tej na polach (bylo tam tylko cos zwiazanego ze skrzatami). Macie jakies wskazowki ? Pewnie taka zbroja to niezle cacko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Mam sprawe dotyczaca antycznej zbroi w IV akcie: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Znalazlem jeden fragment w sarkofagu w krypcie na Brzegu kiedy penetrowalem ja z Bengarem. Bylem u elfiego rzemieslnika i kowala w wiosce i podobno mam szukac jakichs zapiskow elfow, ktore to znajduja sie w krypcie. Takich zapiskow nie ma ani w krypcie na brzegu, ani w tej na polach (bylo tam tylko cos zwiazanego ze skrzatami). Macie jakies wskazowki ? Pewnie taka zbroja to niezle cacko. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wszystko co trzeba znajdziesz w akcie V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) No ja skończyłem Hexera i powiem, że na prawdę żadna gra ostatnio mnie tak nie pochłonęła. Grało sie bardzo przyjemnie. Skończyłem z Geraltem na 37lvl, trochę questów pobocznych się minęło z nieuwagi i lenistwa. Szczególnie Lodowe Pustkowie mi się podobało tzn wpływ na sytuacje tam kształtowany przez całą grę. Dalej lekki niedosyt, że zdobyłem zbroje Kruka, ale nie miałem okazji nią się nacieszyć. Dużo też zostawiłem w depozycie i nie wykorzystałem do zrobienia mieczy wszystkich meteorytów ani run. Humor w grze przedni, np "Najlepszy tyłem w Temerii" Aż chciało by się więcej, a tu koniec. Edytowane 11 Listopada 2007 przez Konar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Dzieki za sugestie. Dzis niestety nie sprawdze bo nie mam czasu ale mam nadzieje ze dostane ta wejsciowke i po wykoniau tego zadania cos sie ruszy...dam znac. Dzieki raz jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shady Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Witam, a da się jakoś spolszczyć wersję angielską ? Bo niestety mam MULTI5 i nie ma j. polskiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Nie, tego juz za wiele... Shady 2 tygodnie wolnego od pisania na forum na podstawie punktu IV.13 regulaminu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 wyzej-raczej nie roznica w tekscie ejst zbyt duza, polska wersja jest oryginalna, wersje angielskie i inne jeszyki sa pokrojone(dialogi) pytanie cuts scenki wygladaja paskudnie, jakby byly bez akceleracji na zachodnich stronach wyczytalem, ze nalezy wyłączyć depth of field( u nas to chyba rozmycie tla) wyłączyłem, ale moze to i szybciej chodzi, lecz wyglada nadal paskudnie(nie filtrowane tekstury na gł postaciach, tło jakby tez) zas z włączonym rozmyciem tla to masakra i klatkowanie jest jak chol... zwłaszcza na poczatkowych cutscenach wie ktos jak to porpawic? bo normalnie gra smiga i wyglada pięknie... włacza sie filmik na enginie i wyglada jak scierwo z czasów virge 3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 @ Gregu w opcjach grafiki daj opcje oswietlenia na srednie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Chciałem przed zakupem przejrzeć wersję demo. Czy wogóle była kiedyś zapowiadana ? W końcu na E3 grali w demko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Chciałem przed zakupem przejrzeć wersję demo. Czy wogóle była kiedyś zapowiadana ? W końcu na E3 grali w demko. kup pelna nie zawiedziesz sie 75zl to nei majątek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Gdybym lubiał każde RPG to bym już dawno ją miał. Obawiam się, że 99% RPG wogóle mnie nie bawi i w tym cały szkopuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 kup pelna nie zawiedziesz sie 75zl to nei majątek Zgadzam się z przedmówcą. Jeśli My ciebie nie przekonaliśmy, musisz poczekać na demo do (połowy - najprawdopodobniej) grudnia. Tak zapowiedzieli CDP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaykee Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 no i skonczyl mi sie wiedzmin. gra - mimo pewnych niedoskonałości - genialna. pierwszy odruch po zakonczeniu - rozpocząc nowa grę i czekać na kontynuację. ale nie, poczekam az troche zapomne... jednak na pewno wrócę do tej gry mass effect ma wysoko postawioną poprzeczkę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Ok, przeszedlem. Pytanie do zakonczenia, a dokladniej outra: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Kim byl ten zamaskowany zabojca, ktory chcial przeprowadzic zamach na krola ? Nie skojazylem twarzy, a sadzac po minie Geralta i Krola byl to ktos istotny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 up » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « imo to jakiś wiedźmin ? (może berengar) świeciły mu się oczy jak geraltowi, ale jak znam zycie dowiemy sie dopiera przy 2 czesci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaykee Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « to na pewno nie berengar, bo ja go zabilem. moze chodzi o to, ze teoretycznie zostala tylko garstka wiedzminow a nie "powstaja" juz nowi... a tu prosze - nowy wiedzmin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Juz mi rece opadaja...Tak jak wczesniej pisalem chcialem dostac wejsciowke na cmentarz bo mialem nadzieje ze cos sie ruszy z Kalksteinem...Niestety nie wiem jak dostac ta cholerna wejsciowke...Grabarz dal mi info ze moge dostac ja na 2 sposoby...albo od Talara albo od strazy...tylko ze ani z Talarem ani z zadnym ze straznikow(w tym Vincent i Siemko) nie mam opcji zeby pogadac o cmentarzu...w miedzyczasie zrobilem zadania z tablicy ogloszen obok wejscia do loszku(oprocz alghuli, ktorych nie moge znalezc ani w kanalach i w tamtejszym wejsciu do krypty ani w nastepnej krypcie, do ktorej dostaje klucz od Cwaniaczka) i nadal nic...czyzby jakis bug?? Help.... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Juz mi rece opadaja...Tak jak wczesniej pisalem chcialem dostac wejsciowke na cmentarz bo mialem nadzieje ze cos sie ruszy z Kalksteinem...Niestety nie wiem jak dostac ta cholerna wejsciowke...Grabarz dal mi info ze moge dostac ja na 2 sposoby...albo od Talara albo od strazy...tylko ze ani z Talarem ani z zadnym ze straznikow(w tym Vincent i Siemko) nie mam opcji zeby pogadac o cmentarzu...w miedzyczasie zrobilem zadania z tablicy ogloszen obok wejscia do loszku(oprocz alghuli, ktorych nie moge znalezc ani w kanalach i w tamtejszym wejsciu do krypty ani w nastepnej krypcie, do ktorej dostaje klucz od Cwaniaczka) i nadal nic...czyzby jakis bug?? Help.... :cry: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Spróbuj posunąć dalej główny wątek (podejrzani), może gdy zmienią się Twoje relacje z Vincentem (lub Talarem), odpowiednia opcja się pojawi. Jakoś nie kojarzę niczego więcej co jest potrzebne do tego zadania. Alghule są nie tylko w kryptach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Spróbuj posunąć dalej główny wątek (podejrzani), może gdy zmienią się Twoje relacje z Vincentem (lub Talarem), odpowiednia opcja się pojawi. Jakoś nie kojarzę niczego więcej co jest potrzebne do tego zadania. Alghule są nie tylko w kryptach. Problem w tym ze juz to rozwiazalem i obaj sa niewinni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...