ath Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Tak. Ciekawe, czy też Geralta zmienia tak ładnie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Mam nadzieję, że poprawią wydajność bo obecnie jest żałosna, niezależnie od wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 No ja przestałem grać ze względu na EE :) poczekam aż się pojawi bo jestem pewien, że będzie warto ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Mam nadzieję, że poprawią wydajność bo obecnie jest żałosna, niezależnie od wersji. Chyba czas na "małą" modyfikację kompa... Ja przeszedłem ją raz na 7950 - było nieźle i potem na 8800. Na tej 2 żadnych zastrzeżeń, także jeżeli chodzi o wczytywanie lokacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Jeszcze kwestia proca, ja na swoim nie narzekalem ale na X2-2.7GHz moze i problem jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Chyba czas na "małą" modyfikację kompa... Ja przeszedłem ją raz na 7950 - było nieźle i potem na 8800. Na tej 2 żadnych zastrzeżeń, także jeżeli chodzi o wczytywanie lokacji. Bez przesady, wiem że sprzęt nie najnowszy, ale w momencie premiery to był spokojnie middle-end. Trochę to dziwne, że na sprzęcie będącym bliżej niż dalej "zalecanej konfiguracji" miewam slideshow niezależnie od ustawionych detali (vide Wyzima Handlowa, i to nie brak ramu jest tu przyczyną). Na dodanie obsługi wielu rdzeni oczywiście nie mamy co liczyć. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Trochę to dziwne, że na sprzęcie będącym bliżej niż dalej "zalecanej konfiguracji" miewam slideshow niezależnie od ustawionych detali (vide Wyzima Handlowa, i to nie brak ramu jest tu przyczyną)Ale wina proca imho skoro detale nic nie daja :> Mam PDC 2.6GHz i poza Wyzmia Handlowa wsio smigalo bez problemow , z tym ze na maxie a na Wyzimie Handlowej mialem spadek gdzies do 20-25 , ale tylko w samo polodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Tia jak przechodzilem majac nowego e2160 i eksperymentujac z ustawieniami na codzien to 2.4 Ghz w wyzimie handlowej bolalo a po powrocie do 3.0 mozna bylo odczuc spora poprawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Bez przesady, wiem że sprzęt nie najnowszy, ale w momencie premiery to był spokojnie middle-end. Trochę to dziwne, że na sprzęcie będącym bliżej niż dalej "zalecanej konfiguracji" miewam slideshow niezależnie od ustawionych detali (vide Wyzima Handlowa, i to nie brak ramu jest tu przyczyną). Na dodanie obsługi wielu rdzeni oczywiście nie mamy co liczyć. No właśnie bez przesady bo wieśka przechodziłem na x1950pro reszta jak w sigu i wszystko było na maxa w 1650x1050 i tylko czasami zwalniało lub było małe przycięcie. Ale grało się bez pokazu slajdów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Jakbyś nie wiedział MoH:AA był przed codem ;]. Ofc AA był dla mnie jedynym dobrym moherem a potem to już krapy. ja na cd i 7900gs musiałem zmniejszyć rozdziałke bo na 1680x10590 potrafio się ciąc..na 8800gt już był miodzio... Oczywiście kamerka znad ramienia zdecydowanie upłynnia grę i moim zdaniem klimat też polepsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Ten update do Wieśka będzie można zakupić np. w MM gdy już wyjdzie? Niby powinien tam się znaleźć ale to trochę tak głupio koło gier stawiać patcha :P. Jak będzie to na pewno kupię. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Bez przesady, wiem że sprzęt nie najnowszy, ale w momencie premiery to był spokojnie middle-end. Trochę to dziwne, że na sprzęcie będącym bliżej niż dalej "zalecanej konfiguracji" miewam slideshow niezależnie od ustawionych detali (vide Wyzima Handlowa, i to nie brak ramu jest tu przyczyną). Na dodanie obsługi wielu rdzeni oczywiście nie mamy co liczyć. Bez przesady... gralem na max detalach (minus rozmycie tla) w 1680x1050 na X2 @ 2.4 GHz i 7900GS i szlo ladnie, dopiero w Wyzimie Handlowej byly problemy (jak u wszystkich). EDIT: @up - podobno bedzie mozna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Miał ktoś taki problem - http://www.wiedzmin.biz/topics16/wyzimski-lacznik-vt781.htm ? Bo ja mam i nie mogę dalej grać... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Tak. Ciekawe, czy też Geralta zmienia tak ładnie. :) Nie miałbym nic przeciw :wink: Twarz Geralta i kilku innych postaci jest oględnie biorąc dość grubo ciosana (parafrazując Redlińskiego - wyszły takie troszkę polskie mordy :wink: - jakiś urok w tym zapewne jest, ale mimo wszystko mogliby to ciut "obrobić")...osobnym elementem jest wysoce bezwzględna dla biustu Triss Merigold siła ciążenia :wink: Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Mam pytanie jak Wiedzmin chodzi na kartach 4850/4870 ? Da sie wyciagnac stabilne 60 fps w 1920x1200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Głupie pytanie, a czemu nie miałby chodzić dobrze ?? Testów masz mało w internecie ? U mnie na stockowych zegarach w 1920x1200 chodzi super. Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Mam pytanie jak Wiedzmin chodzi na kartach 4850/4870 ? Da sie wyciagnac stabilne 60 fps w 1920x1200 ? Naprawde, daleko szukac nie trzeba: http://www.purepc.pl/sapphire_hd4850_512mb...ti_0?page=0%2C4 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Testy w necie testuja maly powtarzalny kawalek gry lub o zgrozo opening renderowany z silnika. Znaczy sie z gameplayem maja tylko troche wiecej wspolnego niz 3dmarki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qjin Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Mam pytanie jak Wiedzmin chodzi na kartach 4850/4870 ? Da sie wyciagnac stabilne 60 fps w 1920x1200 ? Wyciągnąc tyle, nie wyciągnie. Na pewno nie na wszystkich lokacjach. Zresztą sama mocna karta nie wystarczy. Wiedźmin lubi też mhzy na procku. :) Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez qjin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektra Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Nie miałbym nic przeciw :wink: Twarz Geralta i kilku innych postaci jest oględnie biorąc dość grubo ciosana (parafrazując Redlińskiego - wyszły takie troszkę polskie mordy :wink: - jakiś urok w tym zapewne jest, ale mimo wszystko mogliby to ciut "obrobić")...osobnym elementem jest wysoce bezwzględna dla biustu Triss Merigold siła ciążenia :wink: Coś w tym jest. Gęby chwilami bardzo niewyjściowe. To totalny drobiazg, ale jednak mogliby to poprawić panowie i panie (?) z CD Action. Na temat biustu Merigold też możnaby rzec - że nisko upadł :wink: ; twarz czarodziejki też jest taka "o" (w książce była to piękność - a tutaj nie jest to piękność). Głupie pytanie, a czemu nie miałby chodzić dobrze ?? Testów masz mało w internecie ? Zgadzam się. Po co zaśmiecać temat pytaniami, na które można znaleźć odpoweidź wszędzie. Google nie gryzie :wink: I zapytanie. Czy w rozszerzonej wersji ma być coś więcej od strony fabularnej, czy tylko 2 mini-questy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 ... ale jednak mogliby to poprawić panowie i panie (?) z CD Action ...Poważnie? Jak na wydawnictwo to niezle teraz pełniaki do gazety powinni dawac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 (edytowane) IMO twarz Geralta taka jaka jest w tej chwili jest OK. W końcu to nie miał być Leonardo Di Caprio :P. Jestem ciekaw tych poprawionych animacji, niektóre nie wyglądały za dobrze. Ale i tak najbardziej mnie razi powtarzalność modeli mieszkańców, nawet kilku bardziej znaczących NPC ma "standardowe" modele a nie specjalnie przygotowane dla postaci. Choć z drugiej strony poświęcania czasu na takie "bzdety" to też nie najlepszy pomysł w czasie dewelopingu, time is money ;). Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Czyli mówicie, ze nawet jak zmienię mojego 86gt na 88gt to i tak w wyzimie będzie szarpać ? ;/ Btw ja powoli zbliżam się do końca gry, ostatni rozdział wydaje mi się mocno niedorobiony, dostrzegłem kilka poważnych bugów, które nie wychodziły jakoś we wcześniejszej rozgrywce, chyba się śpieszyli za bardzo... A o samej grze, no cóż... jestem fanem sagi o wiedźminie Sapka, 3cio klasowego (wg. niektórych) filmu/serialu, w grze został po prostu genialnie oddany klimat uniwersum, grając czułem się jakbym czytał kolejne powieści z "mieczu przeznaczenia", na prawdę nasze chłopaki odwalili kawał dobrej roboty robiąc grę na światowym poziomie z mnóstwem świeżych pomysłów i smaczków. Zresztą czytając ten temat widzę, że nie tylko ja mam takie zdanie, w zasadzie większość osób łiczer zauroczył i oczarował (tak, tak masło maślane:) Na szczęście pozostaje mi jeszcze dodatkowa przygoda z patcha 1.3 no i czekam na kolejna z ed. kolekcjonerskiej rozszerzonej. Podsumowując jedna z niewielu gier, które ostatnimi czasy przykuły mnie do monitora na kilkadziesiąt godzin, bo myślę, że na razie tak z 30 pękło lekką ręką... czekam na co najmniej dodatek, albo sequel. Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Czyli mówicie, ze nawet jak zmienię mojego 86gt na 88gt to i tak w wyzimie będzie szarpać ? ;/jest taka szansa, bo tam to nie GPU sie zatyka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Właśnie przelazłem do końca, chciało by się powiedzieć "the greatest story ever told", już nie pamiętam kiedy ostatnio mnie tak gra wessała w monitor. :) Dodatkową przygodę z patch 1.3 zostawiam na deser, szkoda, że bez dialogów mówionych, czy w ed. rozszerzonej mają dodać głosy do tej przygody ? Bo te dwie nowe co maja być to chyba w pełni zlokalizowane tak ? No i szkoda, że nie można importować swojej postaci... ;/ I taki screen na koniec... prawie jak WOTLK :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Dodatkową przygodę z patch 1.3 zostawiam na deser, szkoda, że bez dialogów mówionych, czy w ed. rozszerzonej mają dodać głosy do tej przygody ? Bo te dwie nowe co maja być to chyba w pełni zlokalizowane tak ? No i szkoda, że nie można importować swojej postaci... ;/ Tak ponoć dodali mówione dialogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnFruu Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam. Taki mam dziwny problem ,że podczas gry co jakiś czas na pół sekundy dziwnie ekran mignie na czarno . Wszystko widać , ale tak na moment takie mam małe czarne mignięcie. Raz na cały ekran raz na pół ekranu. CO to moze być??? Sterowniki najnowsze, komputer : quad2,8ghz, 280 GTX, 4 gb ram , WIN XP SP 2. Miał ktoś coś podobnego ? Wina gry , czy cos nie tak ze sprzętem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Sprawdź w innych grach może odpowiedź nasunie się sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Może to wina 8 GHz procesora :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Jakich 8 GHz? Napisal przeciez Quad 2,8 GHz, tylko mu spacje zjadlo :P A jaki zasilacz napedza ten sprzet? MIalem tak na starym Radku jak mial za malo papu, GPU sie restartowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...