costi Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Na forum oficjalnym zrozumialem, ze obie przygody, z glosami, sa w bonus packu (tym 1.2GB) - jak mi sie sciagnie to dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 (edytowane) Jest niestety sporo bugów w ER :( no, ale nie ma gry idealnej. O bugach można przeczytać na oficjalnym forum. Najgorszy z nich to, że wywala na pulpit bez powodu, tzn gra się zamyka sama (kończy się proces) bez żadnego błędu. Często zdarza się to przy save'ach. Jedną z przyczyn jest włączenie EAX'a na kartach dźwiękowych, które nie wspierają tej technologii (wywala zaraz po włączeniu). Niestety zamknięcie gry z nienacka zdaża się też i bez EAX'a... Tak gram sobie i powiem, że w 1920x1200 (wszystko na max włącznie z wygładzaniem krawędzi wraz z anzio) Wiedźmin jest poprostu PRZEPIĘKNY... (a pomyśleć, że to stary silnik aurora), gdzie klimat wylewa się hektolitrami... Wyzima ma swój niesamowity klimat, czuć w niej życie NPCs, muzyka jest genialna, fabuła przeniesiona z książki z rozmachem. IMHO bije i Obliviona i Gothica 3 pod tym względem, bo jeśli chodzi o całą reszte to obek i gothic nie dorstają do pięt naszej rodzimej produkcji, a wręcz pozostają lata świetlne za Wiedźminem. IMHO najlepszy rpg od czasów baldura i planet'a. Edytowane 21 Września 2008 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 A ja poczekam na pudełkową wersję "pacza" ;). Będzie dobry powód żeby zagrać raz jeszcze w Wiedźmina :D. Pozdro. Ja tez czekam na pudelkowa - bo dwa pudelka na polce wygladaja lepiej niz jedno+patche na dysku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Najgorszy z nich to, że wywala na pulpit bez powodu, tzn gra się zamyka sama (kończy się proces) bez żadnego błędu. Często zdarza się to przy save'ach. Jedną z przyczyn jest włączenie EAX'a na kartach dźwiękowych, które nie wspierają tej technologii (wywala zaraz po włączeniu). Niestety zamknięcie gry z nienacka zdaża się też i bez EAX'a...Podobno TO naprawia problem.Pliki należy wrzucić do folderu z zainstalowaną grą (folder System) ,a domyślna ścieżka to C:\Program Files\Wiedźmin\System.A pliki to Miles, binkw32.dll, mss32.dll. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 To ten fix wyjety z COD4? Podobno nie wszystkim pomaga. Najgorszy z nich to, że wywala na pulpit bez powodu, tzn gra się zamyka sama (kończy się proces) bez żadnego błędu. Często zdarza się to przy save'ach. Jedną z przyczyn jest włączenie EAX'a na kartach dźwiękowych, które nie wspierają tej technologii (wywala zaraz po włączeniu). Niestety zamknięcie gry z nienacka zdaża się też i bez EAX'a...Nie jedna, tylko jedyna, i nie na kartach, ktore go nie wspieraja, tylko na wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) To ten fix wyjety z COD4? Podobno nie wszystkim pomaga.Nie mam pojęcia...Zobaczyłem go gdzie indziej i pomyślałem ,że się przyda.Wczoraj pół dnia walczyliśmy bez powodzenia z błędem przy uruchomieniu gry u kolegi -plik mss32.dll jej nie pasował.Dziś spróbujemy z tym niby fixem.Przy próbie startu z miejsca na pulpit plus błąd wywalała. EDIT -u nas pomógł. Edytowane 23 Września 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 W KOŃCU DORĘCZONO MI zakupiony uprzednio ezgemplarz rozszerzenia...ładne wydanie, bardzo bogate (choć z lekka przerost formy - ale ogólnie git). Instalacja - no problemo. Kilka spostrzeżeń - stare sejwy chodzą jakby mniej płynnie (po paru minutkach w Wyzimie Handlowej nie zauważyłem też dużej różnorodności postaci "z tła"). Rozpoczynając grę od nowa też nie widać poprawy płynności; doczyty są za to zauważalnie mniej uciążliwe; in plus także ekwipunek. Wielka szkoda, że dodano zaledwie 2 przygody i to bardzo krótkie. Niemniej trzymają one poziom i dobitnie (podobnie jak wczesniej cała gra) pokazują o co chodzi w prawdziwym rpg, któremu powinno być bliżej do książki niż do trywialnego walenia w klawiaturę (i myszkę też :wink:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Ja mam niestety problem- eax wyłaczony gra odpaliła. coz tego jesli po intro zresztą z jakimś artefaktem zamiast kursora itp gra wywala się podczs ładowania menu... Zna ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Pytanko do osob, ktore graly w Efekt Uboczny - czy w tej przygodzie dostawaliscie jakiegos expa? Swoja droga, przeszedlem Cene Neutralnosci - rewelka; kwintesencja Wiedzmina, rzeklbym. Motym zywcem przeniesiony z ksiazem, co nie zmienia faktu, ze przygoda jest super. Nie polecam jednak grania na wysokim poziomie trudnosci - normalny to max IMHO. Walki w tym modzie sa tylo dodatkiem, i IMHO nie ma sensu sztucznie wydluzac gry meczac sie ze stworami. Nie o to w tej przygodzie chodzi. A Efekt Uboczny? Nie przeszedlem calej, ale jest to lekki, latwy i przyjemny przerywnik, nieco z jajem. Ogolne wrazenie do obu przygod - albo mi sie zdaje, albo zagrane sa z duzo wieksza werwa niz podstawka. Naprawde milo slucha sie dialogow, widac, ze jak sie chce, to mozna porzadnie udzwiekowic gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 No cóż. Na razie jestem na początku ale w kanałach zaliczyłem pulpit. Niestety długo niezapisywałem. :? Okazuje się że jest troche trudniej niż w podstawie. I nie wiem jak u was ale nie widze żeby pasek doświadczenia sie ruszał wogóle. niby kogoś tam ubiłem ale nie widze nic na pasku. wykonałem już kilka zadań i też nic. No i niestety klatki spadły straszliwie. Wcześniej na gorszej grafie było w miarę płynnie a teraz w wyzimie potrafi przyciąć i to znacznie. Za to rzeczywiście czasy zapisu i ładowania są znacznie szybsze. Przynejmniej w tej ostatniej przygodzie. Ogólnie spoko choć nadal w dialogach pojawia się czasami pikseloza na twarzach rozmówców. Zobaczymy co dalej bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Ja nie mogę wogóle EAX włączyć. Kratka jest ciemna, nie do zaznaczenia. Zgrywałem te fixy i nic sie nie zmienia. Ktoś miał podobnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grig3 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Ja nie mogę wogóle EAX włączyć. Kratka jest ciemna, nie do zaznaczenia. Zgrywałem te fixy i nic sie nie zmienia. Ktoś miał podobnie? Nagraj najnowszą wersje Alechemy od creativa, która jest właśnie dedykowana do twojej karty. Wtedy EAX zadziała bez błędu. Brak EAXa jest spowodowany ograniczeniami Windows Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 kupował już ktoś tego update'a w MM? Tudzież w Saturnie? Bo nie wiem czy się wybrać specjalnie po to by wrócić z niczym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) kupował już ktoś tego update'a w MM? Tudzież w Saturnie? Bo nie wiem czy się wybrać specjalnie po to by wrócić z niczym.Ja kupiłem w MM już tydzień temu (Łódź). Paradoksalnie nawet tego jeszcze nie rozpakowałem (nie mam teraz czasu za bardzo na "Wieśka" :( ) ale update stoi na półce i czeka na okresy "posuchy". Łatwo rozpoznać, że kupujemy update, na opakowanie nasunięta jest żółta kartka, która aż krzyczy "UPDATE" i ostrzega że w środku nie ma gry tylko patch. Cena 20zł bez 10 groszy. Swoją drogą to jak bylem w MM to na półce było pełno W:ER ("pełnych") ale update'ów były tylko 3 sztuki. Do tego przy kasie kobitka tak się na mnie dziwnie patrzyła, że kupuję tego Update'a. Tak jakby nie była do końca pewna czy JA zdaję sobie sprawę co kupuję :lol2: . Edytowane 4 Października 2008 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 ile godzin instaluje sie ten patch? czekam juz chyba pół godziny ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0chu Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Z tego co slyszalem to okolo 2h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 może do dwóch godzin ale jest szybciej. Przynajmniej u mnie. około 30 minut co i tak jest absurdem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Instalator informuje że instalacja może potrwać nawet 2 godziny, u mnie równiez zakończyło się po około 30 minutach. Jakoś przyspieszenia ładowania gry nie zauważyłem, ale o dziwo nie wymaga wkładania płyty do napędu :) co zawsze mnie denerwuje w grach. Edytowane 5 Października 2008 przez AndiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) 2 h 30 min - o k*** ja za takie patche to dziekuję ;p Hmm odpaliłem grę i: w dodatkowych misjach mam tylko cene neutralności (czy jakoś tak) jak ją odpalam to nie mam mówionych dialogów, tylko napisy - czy nie powinno być aby czasem inaczej? Edytowane 5 Października 2008 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Resztę musisz chyba dossać z netu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 co? to po co kupiłem update'a za 20 zł? Dla kartonika :lol2: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 co? to po co kupiłem update'a za 20 zł? Dla kartonika :lol2: ? To musisz mieć resztę na płycie/płytach gdzieś... Masz patch 1.4 http://www.gamershell.com/download_32976.shtml Dwie przygody 1 http://www.gamershell.com/download_32980.shtml 2 http://www.gamershell.com/download_32982.shtml I language pack (tutaj akurat do wersji eng) http://www.gamershell.com/download_32978.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Rozwiązał już ktoś problem z tym Wielebnym?Bo i savy wczytywałem itp i nie ma go,jest jedynie napis "Wielebny" Geralt podchodzi nawet odpycha go ręką,ale nie da się kliknąć,dziad po prostu jest niewdzialny :/ WIlebny zniknął :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Instalator informuje że instalacja może potrwać nawet 2 godziny, u mnie równiez zakończyło się po około 30 minutach. Jakoś przyspieszenia ładowania gry nie zauważyłem, ale o dziwo nie wymaga wkładania płyty do napędu :) co zawsze mnie denerwuje w grach. dziwne u mnie prosi o plyte jak chce er uruchomic bez niej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 dziwne u mnie prosi o plyte jak chce er uruchomic bez niej dziwne :) bo u mnie nie. Uruchamia się bez płyty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 byc moze ze zarejestorwaliscie swoje kopie er bo ja tego nie robilem zreszta po co skoro juz normalnego wiedzmina zarejestrowalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 U mnie tez chodzi bez plyty. EK + ER zassana z netu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 U mnie tez chodzi bez plyty. EK + ER zassana z netu. byc moze dlatego ze updatowales gre a ja zainstalowalem golutka er (kupilem edycje rozszerzona z jej bonusami nie jakis patch czy cus), nie dalo sie zainstalowac samego updatu z plyt na normalna wersje wiedzmaka :( no i klops bo dalej wola mi o plyte nawet po rejestracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinobi Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 bawil sie juz ktos w edytor przygod ? Moze byc niezle narzedzie, cos jak narzedzie do NWN 2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Ściągnąłem sobie ten update i polski język a nowych misji jak nie było tak nie ma. Jak mam je włączyć? Czy powinienem najpierw przejść od nowa podstawkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...