Skocz do zawartości
Gość kev

F.e.a.r.

Rekomendowane odpowiedzi

He, ja miełem nadzieję że dziś sobie już zagram w demko a tu lipa... Małe zwarcie w kompe (:/ było ciepło :lol:, zwłaszcza mnie :wink: ) i przez 5h komp nie działał...

No cóż, ale 25% procent już mam na dysku więc jutro dociągne reszte i zobaczymy wkońcu to jest B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i luz demo ściągnięte. Wszystko na maxa, moja "maszyna" (5900xt) krztusi się wypluwając z siebie 3-8 fps'ów, jest git. Ale jedno mnie lekko irytuje. Nie mogę zbyt daleko dojść, że tak powiem utknąłem na około 5 sekundzie gry. Na końcu pierwszej uliczki brakuje modeli kilku ścian. Chyba też tej z drzwiami przez które miałem opuścić daną alejkę, więc jedyne co mogę porobić w tym demie to pochodzić od samochodu do ściany na przeciwko i z powrotem. No i mogę wyskoczyć jeszcze za planszę przez ścianę której nie ma i z dołu podziwiać, oddalającą się planszę (liczba fps'ów wtedy wzrasta :D), by po chwili zginąć. Fajne nawet te demko, ale chyba nie o to w nim chodzi <_< .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm sęk w tym że nie wyświetla mi żadnego płotu. Dziury są i to wielkości całej ściany :lol:, i do tego zastępujące te ściany. Po prostu instalacja najnowszych sterów powinna załatwić problem (mam wersję 71.89). Albo demo jest skopane, bo ani dźwięku ani muzy nie ma. No ale thx za helpa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge powiedzieć tyle że gierka marnie wyglada na radeonie 9100(dx8) dopiero na 6600 ujrzałem czym dysponuje silnik fear można spokojnie grać na wszystko na full 800*600 anizo*8 ale 768mb za mało a system mam extremalnie zoptymalizowany tzn usługi można na palcach jednej dłoni policzyć oraz inne optymalizacje niestety nie pozwoliły na gre bez przycinek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge powiedzieć tyle że gierka marnie wyglada na radeonie 9100(dx8)  dopiero na 6600 ujrzałem czym dysponuje silnik fear  można spokojnie grać na wszystko na full 800*600 anizo*8  ale 768mb  za mało  a system mam extremalnie zoptymalizowany  tzn usługi można na palcach jednej dłoni  policzyć oraz inne optymalizacje niestety nie pozwoliły na gre bez przycinek

1585815[/snapback]

Skoro tak to zmniejsz detale tekstur, duzo pomoze, na medium nie powinno juz tak duzo przycinac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem demko. Dla mnie gierka jest taka sobie. Jedyne co fajnie zrobili to motyw z pojawiającą się dziewczynką. A grafa na maxa taka sobie. :-| Niczym mnie nie zachwyciła. FarCry pod względem skomplikowalnosci i jakości tekstur wypada o niebo lepiej.

Aha. Grałem z wszystkim na full. Później wyłączyłem SoftShadow z czym R350 sobie zbytnio nie radzi i dało się nawet nieźle pograć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tak to zmniejsz detale tekstur, duzo pomoze, na medium nie powinno juz tak duzo przycinac.

1585844[/snapback]

automatycznie ustawiło mi na medium textury i reszta full 1024*768 i anizo 8 ale wolałem mniejszą rozdziałke i detale opór a na medium to kompletnie nic nie przycina ale mam nadzieje że full bedzie bardziej zoptymalizowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spotkałem się z wypowiedziami, że na 6600gt z ustawieniami medium nie da się grać, dopiero na minimum jakoś to idzie.Nie wierzę, że na max jest nontoper >30, spadki muszą być masakryczne. Albo jak wyżej podał kojak ct, że radeon9800xt radzi sobie z maxymalnymi ustawieniami.

Śmiem w to wątpić.Tym bardziej z taką ilością ramu w kompie i na grafie.

No chociaż jak wyłączył softshadow no to może...

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spotkałem się z wypowiedziami, że na 6600gt z ustawieniami medium nie da się grać, dopiero na minimum jakoś to idzie.Nie wierzę, że na max jest nontoper >30, spadki muszą być masakryczne. Albo jak wyżej podał kojak ct, że radeon9800xt radzi sobie z maxymalnymi ustawieniami.

Śmiem w to wątpić.Tym bardziej z taką ilością ramu w kompie i na grafie.

No chociaż jak wyłączył softshadow no to może...

;)

1586186[/snapback]

ggrydza na poprzedniej stronce pokazałeś screeny, oraz ustawienia z jakimi grałeś. Mam pytanko czy twój proc chodzi na default (1833mhz)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ggrydza na poprzedniej stronce pokazałeś screeny, oraz ustawienia z jakimi grałeś. Mam pytanko czy twój proc chodzi na default (1833mhz)?

1586230[/snapback]

"Aperture size na 512 grafika kręcona, procesor no to normalka i wszystko pięknie chodzi."

Chciałem przez to powiedzieć, że też jest kręcony.Normalnie biega jako 3200+(przy standardowym napięciu) ale i na 2400MHz daje sobie wyśmienicie radę.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wymiata ma maxa tak jak wymagania.

automatycznie ustawiło mi na medium textury i reszta full 1024*768 i anizo 8 ale wolałem mniejszą rozdziałke i detale opór a na medium to kompletnie nic nie przycina ale mam nadzieje że full bedzie bardziej zoptymalizowany

Też mam taką nadzieje bo przy ustawieniach 1024*768 i wszystko na full jest od 5-25fps :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zagralem w demko ,klimat rox aleeeeeeeeeee

szczotkow inerakcja z otoczniem, probowal ktos napic sie napoju z automatu i.t.p

takie cos to juz podstawa w grach , w d3 wiecej gralem na automacie w grze niz w samego d3

iteligecja pzreciwnikow czasmi kulej i to ostro

ogolnie fajna gierka ale to zlepek kilku patetow z innych gier

czerpia z garsiamy z max payn'a

i czemu zostala the best na e3 , ach ten marketing

bedzie sie fajnie gralo ale klasykiem nie zostanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zolte cyferki" sa pewnie z Frapsa.

1586584[/snapback]

albo z najnowszego ati tray tools

PS.

Dołączona grafika

takie oswietlenie w rzeczywistosci jest niemożliwe, nie było by takich wyraźnych cieni ! najprawdopodomniej wogole by ich tam nie bylo.

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra ma mega klimat srednia grafike i mega wymagania sprzetowe...smiac mi sie chce jak to u mnie dziala:D...gra naprawde ma potencjal szczegolnie patrzac na klimat bo grafika juz srednio mi sie podoba-wydaje mi sie ze ta w doom 3 jest lepsza nie wspominajac juz o tej jaka prezentuje soba hL2 i farcry...wogole to co sie powoli zaczyna dziac w branzy to jakas paranoja koles ma najnowsza karte graf od NV i nie moze grac na max ustawieniach - ludzie to jest paranoja...wlasnie dlatego kocham konsole:)sa to wspaniale maszynki stworzone do grania kupiles sobie takiego PS2 wydales raz a dobrze i przez 3 lata grasz sobie w super miodne gierki pokroju god of war czy gran trurismo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra ma mega klimat srednia grafike i mega wymagania sprzetowe...smiac mi sie chce jak to u mnie dziala:D...gra naprawde ma potencjal szczegolnie patrzac na klimat bo grafika juz srednio mi sie podoba-wydaje mi sie ze ta w doom 3 jest lepsza nie wspominajac juz o tej jaka prezentuje soba hL2 i farcry...wogole to co sie powoli zaczyna dziac w branzy to jakas paranoja koles ma najnowsza karte graf od NV i nie moze grac na max ustawieniach - ludzie to jest paranoja...wlasnie dlatego kocham konsole:)sa to wspaniale maszynki stworzone do grania kupiles sobie takiego PS2 wydales raz a dobrze i przez 3 lata grasz sobie w super miodne gierki pokroju god of war czy gran trurismo...

1587252[/snapback]

które kosztują 300zł :mur: nie mówiąc o tym że na konsoli da sie tylko grać!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos w tej gierce jest!

Moj 12letni mlodszy brat, gdy ja ogladalem meczyk zapuscil sobie demko. Przychodze w pokoju ciemno, tylko moniotr swiecil. Wlasnie skonczyl grac. Byl wystraszony przez gierke. Chyba 1st w zyciu. Normalnie gdy ja podskakuje na fotelu on sie smieje, a tu taki zonk! Gdy zaczal nawijac jak to sie wystraszyl przy drabinie, gdy sie odwrocil, chyba z 30minut tak opowiadal <lol> W zyciu by sie nie przyznal ze sie czegos wystraszyl, jednak FEAR zmusilo go do tego ]:->

Jak dla mnie to pierwszarzedna rekomendacja gierki :D

Na moim R9700@pro +768 + 1600mhz (1800xp) na medium chodzi nawet spoko w 1024x768. Tnie czasami niemilosiernie, ale ogolnie przyjemnie sie gra. Efekty i grafika bardzo ladne, jednak nie jest to krok milowy. Poprostu ładniejszy h-l2 :P Fizyka troszke zawodzi. Dzwiek i muzyka buduja mila atmosferke.

Najwiekszym atutem tej gry pozostaje i tak klimacik, i jeszcze raz klimacik! Gdy w pelnej wersji tego zabraknie, bardzooo szybko o tej grze zapomnimy, bo niczym innym raczej wyrozniac sie nie bedzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze juz tak duzo i dlugo gramy ze nie mozna juz nas zaskoczyc , a kolejne gry to juz tylko grafa?? czasem trafi sie rodzynek ale 90% to odgrzewane kotlety i mixy kilku pomyslow z innych gier w nowej oprawie,,

na <_< pewno zagram ale nic ponad to

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja narazie mialem czas tylko wlaczyc gre i pograc z 1-2 min gralem w 1024x768 4xAA 16xAnizo i wszystko smigalo piknie, nie widzialem zadnych zwolnien, dzisiaj postaram sie potestowac z wszystkimi ustawieniami i wyzszymi rozdzielczosciami

sadze ze spokojnie pogram w 1280x960 4xAA 16xAnizo

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie, zmieniam zdanie co do grafiki.

Juz od dzisiaj bede zwracal na nia uwage bo to co zobaczylem w tej grze to istna kpina z ludzi/nas graczy.

Gra odpalila mi sie w ustawieniach 800x600 i medium. Wyglada tak, ze odrazu dostalem szczekoscisku i nieodwracalnego tiku w lewym oku (prawe wypadlo/spier***ilo).

Takiej grafiki to nawet nie pamietam. Co za efekty to jawna prowokacja.

Zauwazylem jedynie fajne softshadows, ktore tak w.pieprz.aja zasoby sprzetu, ze pozal sie boze.

Juz myslalem, ze wyroslem z oceniania gry po pierwszym spojrzeniu na grafike.

Czekam tylko i wylacznie na pelna wersje i info od Was, ze na max detalach chodzi tak jak teraz na medium.

Pokazcie mi jakiegos screena bo chyba nie dowierzam wlasnym oczom (te screeny co zapodal jeden z kolegow to rowniez smiech i myslalem, ze w czasie gry to lepiej wyglada).

I gdy odpalilem gre na max detalach wylaczajac AA i AF to mnie niezle zdziwko ogarnelo bo gdy jest poczatek gry sa same sciany budynko i jakis jeden kontener. Grafika na poziomie pierwszego splinter Cella a FPS w granicach 5-15FPS :D

O miodnosci sie narazie nie wypowiadam bo wywalilem demo z HDD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj przetestowalem demko u siebie,ale z grafa 9700 (dopiero dzis bedzie wlasciwa) no i zastanawia mnie co tak wszyscy narzekaja na te wymagania.Ja gralem w 800x600 wszystko na max tylko,ze bez FSAA ale Anizo x 4 i mialem ok 40 klatek przez cala gre.Jedynie co wylaczylem to soft shadows,a tak to 0 jakiego kolwiek chrupania,ultra plynnosc lepsza niz w doomie na tych samych detalach wiec albo to wina tego,ze kazdy prawie ma giga ram,albo gra jest zoptymalizowana pod ati.Nie wiem,ale u mnie jest wsio wporzo,jednak jak wlacze soft shadows to juz spada nawet do 15 klatek,jednak to chyba normalne,bo soft shadows sa wlasciwie zrobione tylko dla kart takich jak x800 w zwyz i GF6800 w zwyz wiec nie ma sie co dziwic.Jak dla mnie normalna optymalizacja.Na poczatq mowilem,ze przesadzili bo testowalem na sprzecie bardzo srednim (sempron 2200 1 gb ram i gf6600 non gt) no i tam to plynnie chodzilo dopiero w 640x480 na medium i mowie - co to ma byc,takie wymagania ? Ale okazalo,ze to wszystko przez to,ze na pokladzie jest sempron (nie wiem dla kogo go stworzono),no i oczywiscie 1giga ram (jak sie okazalo po Waszych wypowiedziach) do 128 megowej karty i to dosyc slabej.Jednak zauwazcie,ze athlona 2800 wlasciwie dzisiaj sie nawet w sklepie nie kupi (nie mowiac juz o 1700).1 gb ram (kingstone'a) stoi ok 450 zl i to w jednej kosci.Niedawno tyle stalo 512 + 256 no name a radka 9700 mozna kupic nawet za 370 zl !! Sprzet tanieje.Jak napisal Jordi - u niego wszystko az hula a ma tylko giga ram i patrzcie na detale.Fakt,ze to juz jest sprzet extremalny,ale chyba do takiej gry rozdzialka 800x600 Wam powinna wystarczyc.Wlaczcie sobie dodatkowo anizo,ktore wlasciwie nic nie zwalnia a nie widac "falowania podlogi"Jednym slowem - bomba 4 me.Dla mnie demo ma 9+.10 tylko przez to,ze jest takie krotkie.Jak tylko przyjdzie karta to powiem jak hula z soft shadows i rozdzialka 1280x960 i anizo x4 bez AA.Jesli to zda egzamin i bedzie chodzilo tak jak teraz to panowie - gra jest ok.Naprawde powiem,ze chodzi mi plynniej niz na tych samych ustawieniach doom 3.Pozdro

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko przyjdzie karta to powiem jak hula z soft shadows i rozdzialka 1280x960 i anizo x4 bez AA.Jesli to zda egzamin i bedzie chodzilo tak jak teraz to panowie - gra jest ok.Naprawde powiem,ze chodzi mi plynniej niz na tych samych ustawieniach doom 3.Pozdro

1587385[/snapback]

Bez przesady, fear ma większe wymagania niż doom3. I jeszcze jedno, możesz zapomnieć o soft shadow chyba, że nie będzie przeszkadzał Ci niski framerate, bardzo niski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi