alCatraz Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Dla tych co nie zaczaili fabuly: SPOILER (edytowany po namyśle :P) Ta kobieta która krzyczy w cutscenkach "where are you taking him" była matką głownego bohatera (czyli kolesia ktorym kierujemy) i Paxtona Fettela, a głowny bohater był pierwszym, nieudanym, prototypem w programie ORIGIN (Paxton był drugim, udanym). Niewiadomo dlaczego nasz hero nic nie pamięta. Nie rozumiem tylko ostatniej sekwencji, już po napisach końcowych, gry babka mówi przez telefon, że "prototyp I się sprawdził". WTF?? Na początku myślałem, że ich matką była ta dziewczynka (wyglądała podobnie do tej krzyczącej kobiety), ale to niemożliwe, bo zmarła w bardzo młodym wieku w wyniku eksperymentu (miała zdolności telepatyczne). Było to chyba w jakiś sposób powiązane z programem ORIGIN, ale nie mogłem się tego związku doszukać. Może próbowali przekazać jej telepatyczne zdolności właśnie tym prototypom, bądź żołnierzom-klonom. Edytowane 24 Października 2005 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 alcatraz: ta dziewczynka to wlasnie ich matka - Alma, opisalem to na poprzedniej stronie. a to, ze eksperyment sie udal, moze oznaczac, ze Pierwszy zostal tam wyslany aby sprawdzic jego umiejetnosci, przynajmniej ja nic lepszego wymyslec nie potrafie ;] . a moze to wszystko zostalo zainscenizjowane przez ta kobiete aby sprawdzic umiejetnosci pierwszego, to sie okaze w drugiej czesci ;] . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRtZ Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Cholera wszyscy sobie już pykają w tą grę a ja nie umiem jej załatwić a specjalnie do pykania w FEAR,Q4 i innego badziewia kupiłem karte graf i nie stać mnie teraz na orginał LOL <_< Edytowane 24 Października 2005 przez MaRtZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Jin* To by się zgadzało z moją wcześniejszą interpretacją, ALE przypomniało mi się, że słyszałem w jakims dialogu, iż dziewczynka ZMARŁA, po 6 godzinach któregoś z eksperymentów, jeszcze jako dziecko, a to co widujemy w schizach bohatera jest hmm zjawą? :blink: . Skoro zmarła w młodym wieku, to NIE MOGŁA BY urodzić hero i Paxtona. Wynika z tego, że matką był ktoś inny, ale dziewczynka miała jakiś związek z prototypami (którzy być może uzyskali swoje zdolności telepatyczno-przywódcze dzięki jej wrodzonym zdolnosciom, przekazanym w wyniku śmiertelnego dla dziewczynki eksperymentu, konkretnie mam na myśli Paxtona). Być może powstała jakaś więź, lub cholera wie co, pozwalające dziewczynce zmusić Paxtona do zemsty na jej zabójcach i do uwolnienia jej ciała, bo przecież TO co gonimy w ostatnim etapie wygląda bardziej jak trup dziewczynki niż jak żywy człowiek. hmm trzeba będzie przejsc F.E.A.R. jeszcze raz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JORDAN22 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 JESTEM W scenie by by sucker ?? coś takiego dużo mi jeszcze zostało ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Mam pytanko: qqrydza jaki program masz do wyswietlania fps w gierce FEAR (to co na screenie który dałeś z gry)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 właśnie skończyłem Fear-a i napiszę moje odczucie w jednym zdaniu: "nudna i monotonna gra ale niezwykle wciągająca" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Mam pytanko: qqrydza jaki program masz do wyswietlania fps w gierce FEAR (to co na screenie który dałeś z gry)? 1717676[/snapback] Fraps (2.6.4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) alCatraz: Zle sluchales :P . Oni mowili, ze probowali ja zabic, ale jej mozg nie chcial umrzec. Poza tym, dziewczynka nazywa sie Alma, a na koncu gry widac na sali porodewej nazwisko matki - Alma Wade. Chyba nie sadzisz, ze to przypadek? ;]poza tym polecam obejrzec filmiki znajdujace sie na plytce z gra w katalogu movies. Edytowane 25 Października 2005 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Kurde zupełnie zapomniałem o tym nazwisku :D czyli wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Witam Chciałbym spytać co daje dokładnie opcja PIXEL DOUBLING jak jest lepiej gdy ona jest włączona czy wyłączona ??Czy poprawia ona cos grafike jezeli tak to jak ma byc ustawiona ON CZY OFF?z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) Radzę na OFF :D :D Tak samo jak tą niżej " DX8 Shades" Edytowane 25 Października 2005 przez S-I-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) a oprócz "rad" mógłbyś dokładnie wyjaśnić za co jest odpowiedzialna ta opcja ?? Czyli jezeli dobrze rozumiem lepsza grafike zyskam jak jest to Pixel Doubling wyłączona?????? Edytowane 25 Października 2005 przez deek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 nie umiesz tego wlaczyc i zobaczyc co daje? pixel doubling wyswietla dwa razy wieksze pixele, czyli gdy grasz w 1024 i wlaczysz pd masz tak naprawde rozdzielczosc 512x384. To, ze wyglada ochydnie chyba nie musze mowic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) :razz: Chyba,ze wlaczysz AAx2 to te pixele sie niweluja i wychodzi dokladnie na to samo Edytowane 25 Października 2005 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 aha ok rozumiem dzieki za info to jednak wyłącze sobie to pixel doubling(gram 1024 i aa2) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 ...a cala reszta na low ? :lol: Kurde szkoda ze ta gra jest taka krotka, nie zdarzylem sie nia nacieszyc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 teraz to robia krótkie gry naszpikowane bajerami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Fajna gierka ale na wymaganiach się trochę zawiodłem. Mam GF 6600GT, 1.5 GB RAM, Pentiuma IV 3.0. Gra odpaliłem na full detalach (z wyłączonym FAA, Soft S, DX8 Shaderem, Pixel Doublinga) i mi pokazuje 22 FPS. Jak dla mnie tragedia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 haha ziomuś po 1 to wylacz dx8 i pixel doubling :]] Full detale, czyli wszycho na maximum ? I do tego SS ? Nie rosmieszaj mnie, prosze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Przeczytaj jeszcze raz co napisałem: Gra odpaliłem na full detalach (z wyłączonym FAA, Soft S, DX8 Shaderem, Pixel Doublinga) i mi pokazuje 22 FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majnov Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Witam ! Pomożcie bo coś cięzko mi uwierzyć. (Wymagania F.E.A.R) Mam lapa Toshiba Qosmio F10 z Pentium M 1,7 GB, 512 MB RAm, FX Go 5700 128 mb, directx 9.0 C. I tnie sie nawet na 640x480, wszystko na minimum. O co chodzi? Quake 4 chodzi płynnie nawet na 1024x768 na medium. Niestety nie moge uwaktualnić sterowników do grafiki, bo system ich nie przyjmuje, muszą być producenta z 2004 r. a Toshiba nie wypusciła nic nowego. Czy to taki badziew? i FEAR nie pojdzie ? Pozdrawiam. Grzegorz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 wymuś w grze dx8 , bo 5700 nie radzi sobie z dx9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Gram sobie i gram i pomyślałem, że fear może śmiało startować w konkury z doom'em. Mam na myśłi tzw. egipskie ciemności, których jest bardzo wiele. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Use flashlight, Luke. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 ...a nawet bije go na głowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Gra świetna. Wczoraj pochlonęla mnie całkowiecie. Myślałem że kobieta wyłączy mi zasilanie kompa :( Na sprzęcie z podpisu na 800x600 idzie grać. Dzwięk - super, przy odpowiednim rozstawieniu głośników :D I ten klimat jak gra się wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarnut Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Moze najpierw pare slow o gierce. Ogolnie fajna , bardzo wciagajaca , ale troche monotonna :/ te wszystkie levele do siebie podobne zadnych wiekszych bossow, lecz ogolnie rzecz biorac tytul godny polecenia. A teraz inna sprawa - pare aspektow fabuly zostalo przeze mnie nie zrozumialech. Czy moze mi ktos powiedziec kim jest ten grubas co nam ucieka przez 1/4 gry a pozniej chyba w 10 levelu zostaje zabity ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Gram sobie i gram i pomyślałem, że fear może śmiało startować w konkury z doom'em. Mam na myśłi tzw. egipskie ciemności, których jest bardzo wiele. pojasnij w opcjach masz pojasnianie, trzeba dac tyle zeby bylo widac napisy na czarnym tle, te u dolu najbardziej a tych u gory prawie wcale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...