Skocz do zawartości
Gość kev

F.e.a.r.

Rekomendowane odpowiedzi

Dla tych co nie zaczaili fabuly:

SPOILER (edytowany po namyśle :P)

Ta kobieta która krzyczy w cutscenkach "where are you taking him" była matką głownego bohatera (czyli kolesia ktorym kierujemy) i Paxtona Fettela, a głowny bohater był pierwszym, nieudanym, prototypem w programie ORIGIN (Paxton był drugim, udanym). Niewiadomo dlaczego nasz hero nic nie pamięta. Nie rozumiem tylko ostatniej sekwencji, już po napisach końcowych, gry babka mówi przez telefon, że "prototyp I się sprawdził". WTF??

Na początku myślałem, że ich matką była ta dziewczynka (wyglądała podobnie do tej krzyczącej kobiety), ale to niemożliwe, bo zmarła w bardzo młodym wieku w wyniku eksperymentu (miała zdolności telepatyczne). Było to chyba w jakiś sposób powiązane z programem ORIGIN, ale nie mogłem się tego związku doszukać. Może próbowali przekazać jej telepatyczne zdolności właśnie tym prototypom, bądź żołnierzom-klonom.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alcatraz:

ta dziewczynka to wlasnie ich matka - Alma, opisalem to na poprzedniej stronie. a to, ze eksperyment sie udal, moze oznaczac, ze Pierwszy zostal tam wyslany aby sprawdzic jego umiejetnosci, przynajmniej ja nic lepszego wymyslec nie potrafie ;] . a moze to wszystko zostalo zainscenizjowane przez ta kobiete aby sprawdzic umiejetnosci pierwszego, to sie okaze w drugiej czesci ;] .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jin*

To by się zgadzało z moją wcześniejszą interpretacją, ALE przypomniało mi się, że słyszałem w jakims dialogu, iż dziewczynka ZMARŁA, po 6 godzinach któregoś z eksperymentów, jeszcze jako dziecko, a to co widujemy w schizach bohatera jest hmm zjawą? :blink: . Skoro zmarła w młodym wieku, to NIE MOGŁA BY urodzić hero i Paxtona. Wynika z tego, że matką był ktoś inny, ale dziewczynka miała jakiś związek z prototypami (którzy być może uzyskali swoje zdolności telepatyczno-przywódcze dzięki jej wrodzonym zdolnosciom, przekazanym w wyniku śmiertelnego dla dziewczynki eksperymentu, konkretnie mam na myśli Paxtona). Być może powstała jakaś więź, lub cholera wie co, pozwalające dziewczynce zmusić Paxtona do zemsty na jej zabójcach i do uwolnienia jej ciała, bo przecież TO co gonimy w ostatnim etapie wygląda bardziej jak trup dziewczynki niż jak żywy człowiek.

hmm trzeba będzie przejsc F.E.A.R. jeszcze raz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alCatraz:

Zle sluchales :P . Oni mowili, ze probowali ja zabic, ale jej mozg nie chcial umrzec. Poza tym, dziewczynka nazywa sie Alma, a na koncu gry widac na sali porodewej nazwisko matki - Alma Wade. Chyba nie sadzisz, ze to przypadek? ;]

poza tym polecam obejrzec filmiki znajdujace sie na plytce z gra w katalogu movies. Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Pomożcie bo coś cięzko mi uwierzyć. (Wymagania F.E.A.R)

Mam lapa Toshiba Qosmio F10 z Pentium M 1,7 GB, 512 MB RAm, FX Go 5700 128 mb, directx 9.0 C.

I tnie sie nawet na 640x480, wszystko na minimum.

O co chodzi?

Quake 4 chodzi płynnie nawet na 1024x768 na medium.

Niestety nie moge uwaktualnić sterowników do grafiki, bo system ich nie przyjmuje, muszą być producenta z 2004 r.

a Toshiba nie wypusciła nic nowego.

Czy to taki badziew? i FEAR nie pojdzie ?

Pozdrawiam.

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze najpierw pare slow o gierce. Ogolnie fajna , bardzo wciagajaca , ale troche monotonna :/ te wszystkie levele do siebie podobne zadnych wiekszych bossow, lecz ogolnie rzecz biorac tytul godny polecenia. A teraz inna sprawa - pare aspektow fabuly zostalo przeze mnie nie zrozumialech. Czy moze mi ktos powiedziec kim jest ten grubas co nam ucieka przez 1/4 gry a pozniej chyba w 10 levelu zostaje zabity ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram sobie i gram i pomyślałem, że fear może śmiało startować w konkury z doom'em. Mam na myśłi tzw. egipskie ciemności, których jest bardzo wiele.

pojasnij w opcjach masz pojasnianie, trzeba dac tyle zeby bylo widac napisy na czarnym tle, te u dolu najbardziej a tych u gory prawie wcale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi