Lcs Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 czy etap w starym domku po rozbiciu sie helikoptera jest jednym z koncowych? pytam bo mam nie wiele czasu na granie a chcialbym juz zamknac ten epizod :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) A wiec nadszedl tytul , ktory polozyl na lopatki moja grafe w 1024x768 :lol: Takie glupie pytanie , opcji dla VGA jest w sumie bardzo duzo... Z tego co na szybko zmienilem to AAx2 i AFx4 , wiekszosc jest na max poza soft shadows , ktore mam wylaczone . Ma ktos jakis sprawdzony konfig , zeby w miare to wygladalo ladnie a dalo sie normalnie grac ? Bo na tych ustawieniach co wyzej to czasami mam wrazenie , ze gram na Rivie TNT a nie na 16-potokowej karcie :/ EDIT: wyniki testu performance... minimum 28fps srednio 48fps maksimum 84fps Niby ok , ale jednak test vs rozgrywka to dwa rozne swiaty :? Edytowane 29 Października 2005 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinni3 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) dobra panowie nie ma sie co klocic :) prawda jest taka ze od zawsze bylo tak ze nie wazne jaka by to nie byla gra to zawsze znalazly sie osoby ktore te gre krytykowaly-jak dla mnie Fear jest swietny-co do innych tytulow wymienianych przez was - far cry byl niezly-przyznam, hl2 rowniez mi sie podobal-Fear mnie bardziej wciagnal moze dlatego ze jestem milosnikiem grozy no i fpp -poprostu nie rozumiem tych ktorzy jada na te gre ze to zupelny szajs - tych nie zrozumiem ale ok :) pozdrawiam wszystkich - i tych ktorych wczoraj obrazilem - sorka :) Edytowane 29 Października 2005 przez pinni3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 dołącze sie do tematu... rowniez musze wychwalic tą gre w niebiosa. Jest TAK REWELACYJNIE WCIAGAJACA ze przeszedlem ja w 3 nocki :( klimat gry wymiata, niestety po wielu godzinach grania dochodzi czasem do glowy mysl "o nie...znowu to ..." ale...to juz tak troche sie czepiam;) grafika naprawde jest rewelacyjna, ale najbardziej podoba mi sie fizyka obrazen ciala. Strzelam kolesiowi w noge a on ucieka kulejac! strzelam w glowe efekt wizualny (czyt. duuuuzo krwi) + odgłos i mam wrazenie ze czaszka mu peka pod jego helmem a krew wyplywa oczami hihi nie no..,masakra:) do tego muzyka...i naprawde ciekawa fabula teraz gram od nowa na przedostatnim poziomie trudnosci bawie sie grafika narazie mam tak: 1024x768 w opcjach pod CPU mam wszystko na max w opcjach grafy nie wlaczalem funkcji, ktore informuja mnie ostrzezeniem o mozliwosci drastyczego spadku wydajnosci AF mam16x! natomiast AA musze wyłączyć bo scina jak cholera tylko jakos strasznie duzej roznicy w ustawieniach AF i AA nie widze :\ tak ze nie jest tak strasznie wymagajaca! w porownaniu z BF2 gdzie musze sie ostro nakombinowac w ustawieniach tutaj moge sobie pozwolic na duzo wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 bardzo ciekawa dyskusja na temat zwyklej, niczym szczegolnym nie wyrozniajacej sie gry(moze poza ai). jak tak dalej pojdzie to skonczy sie pojedynkiem na noze. mnie ta gra jakos strzasznie nie powalila na kolana, grajac w demo spodziewalem sie czegos lepszego. strasznie male pomieszczenia, podobnie jak w d3 tyle ze tutaj wydaja mi sie zrobione takie na sile. grafika ogolnie nie przedstawia najwyzszego obecnie poziomu. gra miala byc jakas odkrywcza i inna niz zwykle strzelanki ale moim zdaniem niewiele z tego wyszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Ma ktos jakis dobry config do FEAR'a dla radka 9800Pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Mam nadzieje, ze bedzie sie dalo pograc w FEARA na 6600 (oczywiscie ladnie podkreconym :)) BTW, male OT STALKERA znowu przesuneli, tym razem na 2 polowe 2007 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Whoooooaaaa!!!! Właśnie skończyłem 2-godzinną sesje w F.E.A.R i woreczkiem palenia :D Musze powiedziec ze giera wymiata na maxa! Dziwne że wygląda duuużo lepiej od Quake4, a chodzi o wiele płynniej niż Quake4! Przy okazji - Quake4 to kupa shitu! W FEAR nie zabija się przeciwników ot tak po prostu! Z każdym może byc większy problem! W innych grach idzie się przez wrogów jak przez świeże zboże, a tu zdażają się zaciachy :) Jak jest ich więcej czy coś :D Dobra spadam grać dalej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 i po co [ciach!]lisz yu o Q4????? czy to temat o q4?! CZLOWIEKU.. skoro tak Ci sie ta gra spodobala to ok. Ja dzisiaj zagralem i powiem ze jest dobra, przy tym nie jade po q4 jak po kmiocie...!!!! Obie gry są dobre, ale co ja pisze.. Przypominam niektórym ze to temat o FEAR!!! imo co to ma byc.. wojna gracze fear vs gracze q4? heh.. Odechciewa sie czytac niektorych postow.. jezeli mam dostac punkty to niech tak bedzie, ale rzygam na te osoby co nie mogą wytrzymac i muszą czy to w tym czy to w innym temacie jechać po grach nie z TEMATU.. dziekuje za wysluchanie:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) i po co [ciach!]lisz yu o Q4????? czy to temat o q4?! CZLOWIEKU.. skoro tak Ci sie ta gra spodobala to ok. Ja dzisiaj zagralem i powiem ze jest dobra, przy tym nie jade po q4 jak po kmiocie...!!!! Obie gry są dobre, ale co ja pisze.. Przypominam niektórym ze to temat o FEAR!!! imo co to ma byc.. wojna gracze fear vs gracze q4? heh.. Odechciewa sie czytac niektorych postow.. jezeli mam dostac punkty to niech tak bedzie, ale rzygam na te osoby co nie mogą wytrzymac i muszą czy to w tym czy to w innym temacie jechać po grach nie z TEMATU.. dziekuje za wysluchanie:/ 1726260[/snapback] Jeśli to temat o FEAR to czemu nie moge napisać o tym jak jest odmienny od reszty debilnych strzelanek i że quake4 to scierwo? Tym mnie urzekł i moge chyba podzielić sie swoją opinią z innymi ? Nie będziesz mi tu buraku pisał co moge, a co nie! Od tego sa moderatorzy! Zresztą takie rzeczy to na priv bo teraz ja się odegram na forum pozniej ty i tak jeszcze przez kilka stron... Edytowane 30 Października 2005 przez nightstalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 naucz sie kultury chlopczyku, bo mi rece opadaja jak widze cos takiego ... myslalem ze tylko w komentarzach (slusznie wylaczonych) tak do siebie dzieci grzecznie mowia .... ciekawi mnie czy sie zalogujesz jeszcze ... kiedys;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Widze ze trzeba przepisac odpoczynek od forum coniektorym. I wpisac do listy pod specjalnym nadzorem. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinni3 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 ja osobiscie nie widze nic zlego w tym ze ktos porownal fear do quake - czy takie porownanie to od razu wypowiedz nie na temat? heh ludzie jacy sa nerwowi :) sam jestem nie ukrywam-ale jak widze czasem spory gra vs gra to tylko jedna rzecz mi do glowy przychodzi-tak samo ludzie sie zachowuja jak tylko jest temat - nvidia czy ati :))) pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 ale zobacz ze niektórzy mają taki jakiś lewy tik, żeby pisać nie na temat. Co do tematu: FEAR, gra wpadła mi do gustu. Ale jedno mnie trapi... Dlaczego takie wstawki jak były w demku, jest ich mniej w fullu:( Oglnie rzecz biorąc gra jest dobra i zasługuje na dobre opinie:) MONOLITH zrobił to dobrze, wjezdzając na psyche dla nocnych graczy (do których ja naleze:). Juz czekam na drugą część. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 da sie jakos sprawdzic na jakim poziomie zaczełem gre ? bo wydaje mi sie ze na srednim ale kurde cos mam duzo apteczek i nie wiem czy cos mi sie nei pomyliło i to nie jest łatwy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Poziom trudnosci nie wpływa na ilość apteczek, mozesz go zmienic w kazdej chwili w opcjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Witam Mam pewien problem z FEAR. Otóż po dłuższej chwili giercowania (ok. 1 godz) gra strasznie zwalnia, tak że nie da sie grać. Jak ją wyłacze i włącze ponowine widze tylko czarny ekran :blink: . Mam zaistalowaną łatkę 1.01, nic nie moze sie przegrzewać. Właczyłem SpeedFana na czas gry i proc ma max 48'C, a chipset 43'C, karta jest nie kręcona, a chłodzona tym co z podpisu puszczonym nawet na max obrotach. Zasilacz raczej też wykluczam. Nic takiego nie dzieje z innymi wymagającymi grami (D3 + ROE, HL2), więc wydaje mi sie, że winna jest gra. Spodkał się ktos z takim problemem ? Czy to moze być wina sterowników do karty (mam Catalysty 5.10) ? No a moze rzeczywiscie przegrzewa mi sie karta (jest ciepła ale nie bardziej niz w czasie innych gier) ? Edytowane 30 Października 2005 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 da sie jakos sprawdzic na jakim poziomie zaczełem gre ? bo wydaje mi sie ze na srednim ale kurde cos mam duzo apteczek i nie wiem czy cos mi sie nei pomyliło i to nie jest łatwy ;/ 1727613[/snapback] hehe, niestety tak ma byc, ja gralem na najwyzszym i czulem sie jak w aptece, ciagle 10 apteczek, a bron to walala sie kilogramami ;/ za prosta ta gra, mogli nie dodawac SlowMo, a tak ani to horror, ani FPS ( pinni3, nie komentuj tego :P ) Gra dobra, ale mogli by wyciac z 2 levele _łażenia_ po tych samych lokacjach, informacje z laptopow, telefonow przerzucic do reszty poziomow i gra by nic nie stracila, a raczej nawet by zyskala, bo by sie tak nie dluzyla, a tak jest sztucznie przedluzona. Gdybym nie przeczytal ze ostatnie levele nadrabiaja to bym jej tak szybko nie skonczyl i przelozyl to na pozniej. A demo tak dobrze sie przedstawialo ... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Witam, mam pytanie: Czy jest możliwośc powiekszenia czcionki pl (tlumaczenia kinowego, standardowa wielkość-chyba 4), bo przy rozdziałce 1280/1024 cieżko jest dojżeć co jest napisane przy dialogach, jak to można zrobić? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 No to ja dalej swoje :twisted: Rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Gra wymiata :) Jestem w interval 8 - imho najlepszy level jak do tej pory :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Dla mnie nie ma w ogole dyskusji, singiel F.E.A.R.'a miazdzy Quake'a. Bronie (penetrator :twisted: ), efekty, ai, klimat, fabula (jak dla mnie jeden z najwiekszych plusow, co prawda swietnej ksiazki raczej sie z tego nie zrobi, ale jak na fabule w fpp jest swietna), a nawet frame rate. To wszystko w Fearze jest lepsze no i dochodzi do tego jeszcze swietnie zrobione slow mo (w max payn'ie bylo lepsze :| ? wolne zarty...). Zaznaczam, ze mowie o singlu, bo mp to chyba nie ma co porownywac ;] 1720082[/snapback] owszem nie ma co porownywac bo to 2 zupelnie inne gry :lol: :lol: :lol: gram aktualnie w q4 i w feara...... graficznie fear moze lepiej wypada klimat maja zajebisty (ale w fearze jest on inny i w q4 inny) q4 to poptostu kontynuacja kultowej serii gier fear jest bardziej "realistyczny" przez co moze sie bardziej ludziom podobac.. nie mozna gadac tu o wyzszosci jednej gry nad 2 bo to zupelnie 2 inne klimaty/podejscia do fpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 wg mnie to w singlu fear miazdzy q4.... jakos mi nie pasi "ciagla rozalka" a'la ss2, in plus w q4 to druzyna (przynajmniej na poczatku) chociaz i tak jestz wzglednie glupia... z grafika to obie gry tak jakos mnie zmieszaly na moim sprzecie w q4 wszystko na max i aax2 (oprocz textur) chodzi w miare wporzo tzn srednio 25fps w porywach (jak malo sie dzieje) to tak z 50 wyciaga, fear zas chodzi u mnie podobnie jak q4 ale w detalach na medium i 1024x786.... ogolnie wnetrza w obu grach wypadaja lepiej niz otoczenie zewnetrzne... moim zdaniem gry nie sa dobrze zoptymalizowane.... wystarczy popatrzec na hl2 lub nawet na ridick: efbb ktora to tez jest na enginie doma3 a mimo wszytsko (przynajmniej mi) o wiele plynniej chodzi a graika tez ma lepsza..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Bollo, wszędzie piszesz te bzdury. Riddick i doom3 to zupełnie inne silniki graficzne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek007(17) Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) qqrydza jaką masz karte graficzną i na jakich ustawieniach grasz bo widze ze masz włączone SS więc bylejaka karta to nie jest aa i jaka rozdziałka , u mnie zebym sobie włączył SS musiałbym mieć rozdziałke 800x600 i właśnie nie wiem jak grać czy 1024x768 reszta max (bez SS i AA) czy 800x600 max (z SS ,bez AA) hmm już sam nie wiem fajnie wygladają te cienie i ta gra jednak troszke traci bez tego :/ . Ja już przeszedłęm tą gre No i moje pytanie ... co bardziej wolicie SS czy AA w tej grze i czemu ? pare screenów Edytowane 31 Października 2005 przez Lolek007(17) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) wg mnie to w singlu fear miazdzy q4.... jakos mi nie pasi "ciagla rozalka" a'la ss2, in plus w q4 to druzyna (przynajmniej na poczatku) chociaz i tak jestz wzglednie glupia... z grafika to obie gry tak jakos mnie zmieszaly na moim sprzecie w q4 wszystko na max i aax2 (oprocz textur) chodzi w miare wporzo tzn srednio 25fps w porywach (jak malo sie dzieje) to tak z 50 wyciaga, fear zas chodzi u mnie podobnie jak q4 ale w detalach na medium i 1024x786.... ogolnie wnetrza w obu grach wypadaja lepiej niz otoczenie zewnetrzne... moim zdaniem gry nie sa dobrze zoptymalizowane.... wystarczy popatrzec na hl2 lub nawet na ridick: efbb ktora to tez jest na enginie doma3 a mimo wszytsko (przynajmniej mi) o wiele plynniej chodzi a graika tez ma lepsza..... 1728828[/snapback] http://www.starbreeze.com/engine.jsp The Engine has been successfully used and expanded during the development on Enclave (PC, Xbox), Knights of the Temple (PC, PS2, Xbox and GameCube) and The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay (PC, Xbox). nadal uważasz ze riddick jest na enginie dooma 3 a po za tym wg. mnie riddick to jedna z najlepszych gier jakie kiedykolwiek wyszła. @Lolek007(17) jaki masz spadek wydajności?? gdy odpalasz ss i roz. 800x600 w porównaniu do 1024x768 Edytowane 31 Października 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) ja przeszłęm całą gre bez aa i ss , cienie nigdy mnie nie escytowały , tylko pomagają w grze ( widać cień przeciwnika , zanim zobaczymy przeciwnika) dla mnie ważna jest muzyka w grze tzn czy buduje klimat itd , w fear muzyka jest ok ale przydałaby się troche ostrzejsza muza w trakcie nawalanki wole wyższą rozdziałke niż aa , i też się zgadzam z tym że riddick to jedna z najlepszych gier Edytowane 31 Października 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Ja wole soft shadows i gram w rozdzielczości 800x600. Zresztą obrazki są w tej rozdzielczości a jeśli chodzi o kartę to jest w podpisie. Bez wątpienia ss nadaje grze uroku i tworzy niepowtarzalny klimacik. Tak jak pisałem wcześniej bez ss to już nie to samo. Tak to jest jak się posmakuje takiego bajeru jak ss. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek007(17) Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 @Nierealny 800x6000 i SS chodzi wolniej niż 1024x768 bez SS 1024x768 wszystko na max (SS-off , AA-off, 8xFA) min-16,avg-39,max-84 / 7%-55%-38% / 800x600 wszystko na max ( SS -on, AA-off, 8xFA 14,31,66 / 37%-39%-24% / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...