Vasago Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Rewelacja. Myslalem, ze nic nie przebije w moim rankingu pierwszego Half-Life'a, ale wlasnie zmienilem zdanie. Jezeli cala gra ma taki klimat jak demo, to jest to dla mnie wzorzec singlowego FPS-a. A co do haczenia. Program sam ladnie ustawia opcje, wiec nie ma co byc zbyt ambitnym i przestawiac wszystkiego na max ;) Zwlaszcza wielkosci tekstur, bo do tego trzeba miec 256 mega na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 na moim sprzęcie gra lata (wszystko na max, fsax2, wygladzanie tekstur x 4)na od 30-140 klatek na sekunde, co do zaciachów to różnie z tym bywa ponieważ przeszedłem już demko parę razy i stwierdzam że raz nie tnie wogóle a raz tnie co po chwila (doczytuje z dysku), zapowiada się niezły hit, w sumie to pierwszy (nie licząc doom3) porządny horror fpp na pc, tylko te wymagania, kurcze jeszcze niedawno 1gb zapewniał komfort, a już dzisiaj widzę że trzeba kupić ze dwie kostki po 1gb aby wszystko grała jak należy, sorryza błędy ale zmiana klawiatury i mogą być BYKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Dla tych co chcą grać z najlepszymi teksturami a nie mają 256 na grafice radzę ustawić aperture size na więcej niż 256 czyli 512. W zasadzie gra chodzi dobrze na ustawieniach, które mnie satysfakcjonują. Bardzo ładnie reaguje na o/c karty więc przyjemnym zaskoczeniem było również przyspieszenie po wykorzystaniu uśpionych pokładów mocy. W krytycznych momentach okazało się to bardzo miłym zjawiskiem. Demo jest porywające, czekam więc na więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Ja tez przeszedlem demo pare razy i nic nie doczytywalo. Mam tylko jedna przycinke (zawsze w tym samym miejscu-podczas znajdowania pierwszej apteczki i wyswietlania zwiazanego z tym tekstu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Gra ma jednak male wymagania sprzetowe :) Przed chwila jeszcze raz przeszedlem demo tylko ze textury dalem na medium zamiast na maximum do czego trzeba miec 256MB na karcie, w biosie AGP Aparature Size zwiekszylem na 512MB, dodatkowo jeszcze powlaczalem sobie wszystkie eaxy i gierka smigala pieknie, kilkanascie fps wiecej w momentach gdy bylo najgorzej, ultra plynnie, zadnego doczytywania!! Max zuzycie ramu na texturach medium wynosilo 900mb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Giera wypas. Bardzo dobra rafika (chociaz od FarCry nie jest to jakis krok milowy, a sam FC ma juz prawie 1,5 roku), do tego fajny klimacik i fajne, wrecz filmowe efekty. Mysle, ze to bedzie dla mnie najlepszy FPS od czasu HL2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 ja dzis dopiero wrocilem wiec zaczalem sciagac wlasnie ;]]]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Help ;/ sciagnalem demko, zainstalowalem, gra poprosila o restart, po zbootowaniu klikam w skrot, na chwile pojawia sie klepsydra nad kursorem i echo, probuje przez exe, to samo, config.exe sie uruchamia wybieram tam kazda mozlwia konfiguracje i to samo, gra nie moze wystartowac, mam sp2 aktualizacje, stery najnowsze z nvidii, na starszych tez probowalem ;/ reinstal dema nie pomogl jestem troche w kropce bo nie generuje sie zaden komunikat ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Dobra gierka sie szykuje ;] Szykuje sie chyba tez zmiana grafiki :D Wymagania ma nie małe no ale coz gierka jest miodna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Dobra gierka sie szykuje ;] Szykuje sie chyba tez zmiana grafiki :D Wymagania ma nie małe no ale coz gierka jest miodna :) 1582730[/snapback] mam podobna sytuacje cienie i tekstury mam na low reszta na max i w 800x600 smiga bardzo przyzwoicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 I znowu przeszedlem demko, tym razem na Hard :D Przy okazji odpalilem benchmark we Frapsie i srednio uzyskalem 50fps w 1024x768x32 AA2x Anizo8x wszystko na maximum oprocz textur ktore trzeba bylo dac na medium :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Ja konczylem to demo 8 razy, z czego4 ostatnie na extreme. No ale jak sie wie gdzie sa przeciwnicy, to nie jest to wielkie wyzwanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 no i tu jest lipa, bo gra jest liniowa, wiadomo skad kazdy wyskoczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 ale jaka przyjemność rozwalenia ich :) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 szkoda ze nie mozna zniszczyc tego ostatniego, który tak ladnie wpada przez szyby w dachu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 ssam demko wlasnie to jutro sie wrazeniami podziele;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 A jest jakaś zauważalna różnica w grafie, miedzy HIGH TEXTURY a MEDIUM??? BO ja cos nie moglem zauwazyc, ale moze sie myle. CZY grafika na HIgh jest znacznie lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 jezeli klikacie na instalke dema i nic sie nie dzieje to zwolnijcie miejsce z dysku, w moim przypadku podzialalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) Gierca jest naprawdę niezła ale demko takie krotkie, że IMO nie opłaca się sciągać (chyba ze masz naprawdę szybkie łącze). Wymagania ma trochę dziwne. Na kompie z podpisu mam 25-35 fps w walce i 30-60 fps podczas zwiedzania, a najmniej widziałem 19fps. Ustawienia: 800x600 bez AA, Anizo, Soft Shadows wyłączone, textury na medium, reszta MAX. Nic nie swapuje, jest płynnie. Tak w ogole to między MEDIUM a HIGH cięzko doszukać się róznic, za to na MINIMUM wygląda jak quake1. Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 jezeli klikacie na instalke dema i nic sie nie dzieje to zwolnijcie miejsce z dysku, w moim przypadku podzialalo 1583004[/snapback] A z którego dysku z c: ?? ile miejsca wolnego wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 dobra... ja wysiadam :) mam za słabe serducho :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zamiast robic miejsce na dysku, proponuje jeszcze raz sciagnac instalke. Tym razem z innego serwera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 ja powiem tak: GRA CUD-MIÓD! ;]]]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 A jest jakaś zauważalna różnica w grafie, miedzy HIGH TEXTURY a MEDIUM??? BO ja cos nie moglem zauwazyc, ale moze sie myle. CZY grafika na HIgh jest znacznie lepsza? 1582999[/snapback] Różnica jest zauważalna, bez dwóch zdań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ2k Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak dla mnie to poza efektami , stanowczo za mało obiektów porównując do SWAT4 to te pomieszczenia strasznie jałowe :/ Jak wyszłem na plac to przeraziła mnie pustka , taka ilość obiektów była dobra ale 2 lata temu ,przecież dzisiejsze karty powinny pociągnąć znacznie wiecej polygonów ?? Zobaczcie samochód na samym początku demka :) wygląda jak obiekt z przed 2 lat :/ looknijcie na jego światła :) istne jaja Gra ma klimat , efekty wybuchów i slowmotion są OK ale posiada jeszcze niedorobione otoczenie ,siakieś sztuczne i ubogie Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez BenQ2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 To demo kończy sie po tym śmiesznym dużym kolesiu wychodząc z gry na pulpit? Czy tylko u mnie coś sie zjeba**... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Klątwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Klątwa... 1583340[/snapback] Coś Ty sie tak czepił mnie... <_< Już jest OK B) Giera wypasiona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Giera wypaaaśna, bullet time mi się podoba, graficzka miodna tylko ciekaw jestem czy moj nowy komp to pociągnie tak jakbym chciał =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Mała pomoc do optymalizacji: http://www.tweakguides.com/FEAR_1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...