Skocz do zawartości
Gość kev

F.e.a.r.

Rekomendowane odpowiedzi

Rewelacja. Myslalem, ze nic nie przebije w moim rankingu pierwszego Half-Life'a, ale wlasnie zmienilem zdanie. Jezeli cala gra ma taki klimat jak demo, to jest to dla mnie wzorzec singlowego FPS-a.

A co do haczenia. Program sam ladnie ustawia opcje, wiec nie ma co byc zbyt ambitnym i przestawiac wszystkiego na max ;) Zwlaszcza wielkosci tekstur, bo do tego trzeba miec 256 mega na karcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim sprzęcie gra lata (wszystko na max, fsax2, wygladzanie tekstur x 4)na od 30-140 klatek na sekunde, co do zaciachów to różnie z tym bywa ponieważ przeszedłem już demko parę razy i stwierdzam że raz nie tnie wogóle a raz tnie co po chwila (doczytuje z dysku), zapowiada się niezły hit, w sumie to pierwszy (nie licząc doom3) porządny horror fpp na pc, tylko te wymagania, kurcze jeszcze niedawno 1gb zapewniał komfort, a już dzisiaj widzę że trzeba kupić ze dwie kostki po 1gb aby wszystko grała jak należy, sorryza błędy ale zmiana klawiatury i mogą być BYKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych co chcą grać z najlepszymi teksturami a nie mają 256 na grafice radzę ustawić aperture size na więcej niż 256 czyli 512.

W zasadzie gra chodzi dobrze na ustawieniach, które mnie satysfakcjonują. Bardzo ładnie reaguje na o/c karty więc przyjemnym zaskoczeniem było również przyspieszenie po wykorzystaniu uśpionych pokładów mocy. W krytycznych momentach okazało się to bardzo miłym zjawiskiem.

Demo jest porywające, czekam więc na więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra ma jednak male wymagania sprzetowe :) Przed chwila jeszcze raz przeszedlem demo tylko ze textury dalem na medium zamiast na maximum do czego trzeba miec 256MB na karcie, w biosie AGP Aparature Size zwiekszylem na 512MB, dodatkowo jeszcze powlaczalem sobie wszystkie eaxy i gierka smigala pieknie, kilkanascie fps wiecej w momentach gdy bylo najgorzej, ultra plynnie, zadnego doczytywania!! Max zuzycie ramu na texturach medium wynosilo 900mb :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Help ;/ sciagnalem demko, zainstalowalem, gra poprosila o restart, po zbootowaniu klikam w skrot, na chwile pojawia sie klepsydra nad kursorem i echo, probuje przez exe, to samo, config.exe sie uruchamia wybieram tam kazda mozlwia konfiguracje i to samo, gra nie moze wystartowac, mam sp2 aktualizacje, stery najnowsze z nvidii, na starszych tez probowalem ;/ reinstal dema nie pomogl jestem troche w kropce bo nie generuje sie zaden komunikat ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra gierka sie szykuje ;]

Szykuje sie chyba tez zmiana grafiki :D

Wymagania ma nie małe no ale coz gierka jest miodna :)

1582730[/snapback]

mam podobna sytuacje

cienie i tekstury mam na low reszta na max i w 800x600 smiga bardzo przyzwoicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest jakaś zauważalna różnica w grafie, miedzy HIGH TEXTURY a MEDIUM???

BO ja cos nie moglem zauwazyc, ale moze sie myle. CZY grafika na HIgh jest znacznie lepsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierca jest naprawdę niezła ale demko takie krotkie, że IMO nie opłaca się sciągać (chyba ze masz naprawdę szybkie łącze). Wymagania ma trochę dziwne. Na kompie z podpisu mam 25-35 fps w walce i 30-60 fps podczas zwiedzania, a najmniej widziałem 19fps. Ustawienia: 800x600 bez AA, Anizo, Soft Shadows wyłączone, textury na medium, reszta MAX. Nic nie swapuje, jest płynnie. Tak w ogole to między MEDIUM a HIGH cięzko doszukać się róznic, za to na MINIMUM wygląda jak quake1.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest jakaś zauważalna różnica w grafie, miedzy HIGH TEXTURY a MEDIUM???

BO ja cos nie moglem zauwazyc, ale moze sie myle. CZY grafika na HIgh jest znacznie lepsza?

1582999[/snapback]

Różnica jest zauważalna, bez dwóch zdań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to poza efektami , stanowczo za mało obiektów

porównując do SWAT4 to te pomieszczenia strasznie jałowe :/

Jak wyszłem na plac to przeraziła mnie pustka , taka ilość obiektów była dobra ale 2 lata temu ,przecież dzisiejsze karty powinny pociągnąć znacznie wiecej polygonów ??

Zobaczcie samochód na samym początku demka :) wygląda jak obiekt z przed 2 lat :/ looknijcie na jego światła :) istne jaja

Gra ma klimat , efekty wybuchów i slowmotion są OK

ale posiada jeszcze niedorobione otoczenie ,siakieś sztuczne i ubogie

Edytowane przez BenQ2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi