Skocz do zawartości
Gość kev

F.e.a.r.

Rekomendowane odpowiedzi

gralem w mp closed beta, niewiele sie poprawilo od tamtego czasu, u mnie to chodzi nawet znosnie [9800, 1gb, ~2ghz]

kwestia odradzania sie za plecami to efetk obecny w kazdej grze, przy przekroczeniu pewnej maksymalnej liczby graczy, po prostu robi sie wtedy boisko pilkarskie - i jesli ktos to lubi, to bedzie mial ubaw i kupe fragow, jesli nie, to dostanie w pupe i bedzie marudzil

na ciasnych mapach mozna shotgunem nabic tony fragow na marudach :)

to ze bronie dzialaja jak powinny - tzn zabijaja, a nie laskocza jak w bf2 - jest wg mnei bardzo dobre i dodaje tej grze odrobiny i dynamiki i realizmu [hehe], choc bronie tzw. specjalne nadal sa troche za mocne w porownaniu ze standardowymi, z tym niestey dlugo nie bedzie sie dalo nic zrobic

a z zabezpieczaniem dema to troche przegieli.. choc to nie pierwszy raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-Sid-The-Rat=> tu nie chodzi, o zabijanie tylko możesz być niewiadomo jak dobry a i tak jakiś cieć cię załatwi przy byle okazji jak go nie zauważysz, w bt2 liczą sie umiejętności (np. jak dobrze latasz samolotem to może być przeciw tobie dwóch gości i wielokrotnie ich sam załatwisz zanim oni ciebie trafia przez przypadek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i niech tak bedzie - w realu tez moze cie frajer przypadkiem zastrzelic chocbys byl z GROMu - i ja wole taki uklad, niz ten z bf2, ze zeby kogos zabic trzeba wywalic caly magazynek albo wiecej - na dluzsza mete oba systemy i tak wskaza lepszego, ale wg mnie pierwszy jest zabawniejszy i nie rodzi frustracji, kiedy latwiej kogos zabic pistoletem niz m16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu nie chodzi o real bo tam jak wiadomo na jednego nie trafisz, tylko z reguły na kilku (CHOĆ JAK DOBRZE PIeRDALNIESZ JEDNEGO TO RESZTA ODPUŚCI, doświadczenie z przed 4 dni z tym że uderzyłem dwóch i to konkretnie) wiadomo że nie chodzi o rzeczywistośc bo tam s[ciach!]iele rózni ale o umiejętności i o ogranie przecienika tak jak to ma sie np. boksie ( szybkie szachy jak niektórzy mawiają :))

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pogralem troche i nuda mnie ogarnela, nic, trzeba czekac na q4 ;-)

1676853[/snapback]

Dokladnie. FEAR to kolejna nudna strzelaninka co nie ma nic do zaoferowania oprocz porzadnej oprawy audiowizualnej. Poprostu w dzisiejszych czasach jest taka regula - jesi gra ma dobra grafike jest od razu hitem. A jesli ktos by sie czepial, ze i Q4 bedzie "nudna strzelaninka" to byc moze to prawda, ale Quake to legenda i nawet jesli nie bedzie super trzeba w niego zagrac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gralem i niczym mnie nie zaskoczylo. Klimat? Moze i jest, ale wg mnie to zadna rewelacja. A skad wiecie czy full bedzie mial taki? To bylo tylko DEMO czyli REKLAMA produktu - tutaj musza byc przedstawione nejlepsze cechy gry. Bardzo mozliwe, ze bedzie potoworka z Dooma3 - pare leveli zajebistych, reszta to tragedia. IMHO ta gra to przereklamowany gniot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO ta gra to przereklamowany gniot.

za mocne slowa kompletnie bez uzasadnienia

@ptys - wiem, o co ci chodzi, wiem. rozumiem, ale mamy po prostu rozne wymagania od gier MP :) mi tlum nie przeszkadza, bo najczesciej i tak jestem najlepszy, ale wiem, ze graczy przyzwyczajonych do innej gry, MP w beta moze meczyc.

wynika to glownie z tego, ze gra tam wielu graczy, ktory cieli w te gre od ponad miesiaca i maja naprawde dobrego skilla. jak przyjdzie duzo nowego miesa to sprawa sie wyrowna, bo jak narazie nie podejrzewam wszsytkich o dobre korzystanie z granatow czy bullet time. ja znam juz mapy, wiem gdzie sa spawn pointy, zawsze moge tam komus niespodzianke zostawic

choc przyznaje - nie lubie tych 'special' broni, sa znaczaco za mocne i troche psuja rogzrywke [zwlaszcza plazma w dobrych rekach]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za mocne slowa kompletnie bez uzasadnienia

@ptys - wiem, o co ci chodzi, wiem. rozumiem, ale mamy po prostu rozne wymagania od gier MP :) mi tlum nie przeszkadza, bo najczesciej i tak jestem najlepszy, ale wiem, ze graczy przyzwyczajonych do innej gry, MP w beta moze meczyc.

wynika to glownie z tego, ze gra tam wielu graczy, ktory cieli w te gre od ponad miesiaca i maja naprawde dobrego skilla. jak przyjdzie duzo nowego miesa to sprawa sie wyrowna, bo jak narazie nie podejrzewam wszsytkich o dobre korzystanie z granatow czy bullet time. ja znam juz mapy, wiem gdzie sa spawn pointy, zawsze moge tam komus niespodzianke zostawic

choc przyznaje - nie lubie tych 'special' broni, sa znaczaco za mocne i troche psuja rogzrywke [zwlaszcza plazma w dobrych rekach]

1676912[/snapback]

:D

W MP fera nie ma nic ciekawego, nic innowacyjnego. Mapy nie sa niczym nadzwyczajnym, bronie takze standardowe, jednynie dodali modny od dlugiego czasu bullt time <łał>. Nie ma zadnych nowych, ciekawych trybow rozgrywki, ogolnie jest kicha niczym nie wyrozniajaca sie ponad przecietnosc.

SP tak, MP nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gralem i niczym mnie nie zaskoczylo. Klimat? Moze i jest, ale wg mnie to zadna rewelacja. A skad wiecie czy full bedzie mial taki? To bylo tylko DEMO czyli REKLAMA produktu - tutaj musza byc przedstawione nejlepsze cechy gry. Bardzo mozliwe, ze bedzie potoworka z Dooma3 - pare leveli zajebistych, reszta to tragedia. IMHO ta gra to przereklamowany gniot.

1676885[/snapback]

Moze byc w tym troszke prawdy jednak ja nie pamietam gry od Monolitha, ktora okazalaby sie gniotem. Ba, nie widzialem jeszcze gry z tej firmy ktora bylaby przecietna.

Zawsze hity, zawsze w pierwszej trojce roku.

Grafika to prawda standardy dzisiejsze i niebotyczne wymagania ale trzeba przyznac, ze DX9.0 wylewa sie zewszad i te "particle" sa niesamoticie eksponowane na kazdym kroku.

Niemal jak w scenie z Matrixa w biurowcu przed ta winda. Kawalki scian lataja, luski, iskry, gdzieniegdzie czlowiek dostaje i leje sie krew.

To wbrew pozorom wpieprza ogromne zasoby graficzne bo kazda z tych malutkich czesci leci ze swoja fizyka.

I faktycznie - jak to ktos juz powiedzial - wystarczy dac teksture detail na medium i reszte na maximum i mozna pograc bez doczytek na sprzecie mojej klasy (3dm03 - 7600). Gra traci jedynie na porownawczych screenach ale w czasie gry jest ladnie i w miare plynnie i jedynie w ostrej zadymie spada FPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie jak z tymi wymaganiami bo gra teraz chodzi świetnie !! chyba że magiczne stery 5.9 ... :) ale musieli coś poprawić bo mam all na max (oczywiście bez ss) 1280x960 anizox4 i żadnej przycinki :) (grałem mając 2GB ram) a demo SP muliło mi ... oby tak zostało i będzie bardzo dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przytaczałem już w tym temacie wywiad z leaddesignerem engine'u FEAR'a i jasno powiedział, że prace nad optymalizacjami trwają w najlepsze i to co było do zobaczenia w SP demo nie jest wersją ostateczną silnika tej zacnej giercy. Po MP demo widać eyraźnie, że jest ok- w 1280x1024 @high jest ok (na 1,5GB ramu), płynniutko i widać jak zaawansowaną grafikę jest w stanie wyświetlić współczesny pc. Myślę, że full będzie śmigał podobnie do MP demo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gralem i niczym mnie nie zaskoczylo. Klimat? Moze i jest, ale wg mnie to zadna rewelacja... IMHO ta gra to przereklamowany gniot.

1676885[/snapback]

Zgadzam się mam podobne odczucia co do FEAR - grafa spoko, klimat momentami też niczego sobie, ale jednak czegoś brakuje...bez tego czegoś dla mnie ta gra pozostanie kolejną przereklamowaną grą, niestety ale FEAR to ładny mix audio-wizualny i nic pozatym...

P.S. Oczywiście moje zdanie opiera się tylko na demie...

Edytowane przez Tranquility

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powtarzam juz ktorys raz.Multi w takich grach sie nie liczy,tylko single,ktory przebije kazdego fpsa w jakiego graliscie (no moze z wyjatkiem Hl'a 2:))

1677692[/snapback]

Jak sie sciaga piraty to sie nie liczy, ale jak sie wydaje 100zl na gre, ktora sie przechodzi w 10h (i tak nie wierze w te 10h, dla mnie bardziej prawdopodobne jest 7 do gora 9 godzin) to sie wymaga zeby mp byl dobry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie sciaga piraty to sie nie liczy, ale jak sie wydaje 100zl na gre, ktora sie przechodzi w 10h (i tak nie wierze w te 10h, dla mnie bardziej prawdopodobne jest 7 do gora 9 godzin) to sie wymaga zeby mp byl dobry...

1677899[/snapback]

To skoro wiesz ze gra ma takie "warunki" to po co kupowac? Nikt cie przeciez nie zmusza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1677899[/snapback]

Jin jestes debesciak.

Juz wiesz ile sie bedzie gre przechodzilo pomimo tego iz serwis juz stestowal.

Grasz w STS ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kopanie jest wporzątku, jak ktoś jest na tyle sprytny by podejść do ofiary, by ją kopnąć to dlaczego nie ma być za to nagrodzony?

Co do penetratora to fakt nieco za silny, dostęp do niego powinien być reglamentowany.

Co do wrażeń z multi to całkiem dobre, ten bullet time niespecjalnie przypadł mi do gustu, trochę to wnerwia jak zaraz po respawnie człowiek "biegnie" na pole walki w slooow moootiiiooon, mimo to gra się niemal tak dobrze jak w nieco podobne multi red-faction :)

Duży plus za otymalizację, nawet na 1GB da się grać z teksturami na full, moja nowa karta też sobie nieźle radzi, 1024x768no aa, wszystko na full (tylko ss na off) i 0% poniżej 25FPS :D

Martwi mnie tylko jedna rzecz, instalka wymusza update dx-a, a jak za rok wyjdzie niekompatybilny w dół dx10 razem z vistą, to co, trzeba będzie trzymać specjalną partycję z XP-kiem dla FEARA?

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram Jina, bez sensu jest wydawac 100 zl (nawet wiecej) na gre ktora ma dobry SP, a kiepski MP... pograsz, przejdziesz i odstawisz na bok. 100 zl to duzo. Np. taki Bf2 - to sie oplaca kupywac, masz giere z wypas multi i mlucisz az ci obrzydnie, a tak? Kupisz gre z syfnym multi i po paru dniach lezy gdzies zakurzona...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jin jestes debesciak.

Juz wiesz ile sie bedzie gre przechodzilo pomimo tego iz serwis juz stestowal.

Grasz w STS ? ;)

O_o

"dla mnie bardziej prawdopodobne wydaje sie..." - serio nie rozumiesz co to znaczy?

Serwis stestowal i wyszlo im 10h, super. Fable mialo trwac ~20h. A wyszlo z tego 7,5h, wiec to, ze gdzies napisali 10h nie ma dla mnie zadnego znaczenia... Po prostu po tym co pokazaly ostatnie fps'y spodziewam sie 7, gora 9h. SPODZIEWAM. Ile bedzie nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi