Skocz do zawartości
Gość kev

F.e.a.r.

Rekomendowane odpowiedzi

bez SS to smiga nawet na radq 9500pro wiec wlasnie,nie mowcie ze to bajer cos tam :) bo tak nie jest,powiem inaczej,on wygladda mniej realistycznie niz wylaczony,wiec wole miec wylacozny bo nie dosc ze mam super plynnosc u siebie (dodatkowo bez aa ofcource) to jeszcze gra ladniej wyglada,wiec po co psuc sobie zabawe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez SS to smiga nawet na radq 9500pro wiec wlasnie,nie mowcie ze to bajer cos tam :) bo tak nie jest,powiem inaczej,on wygladda mniej realistycznie niz wylaczony,wiec wole miec wylacozny bo nie dosc ze mam super plynnosc u siebie (dodatkowo bez aa ofcource) to jeszcze gra ladniej wyglada,wiec po co psuc sobie zabawe ?

1692837[/snapback]

Na R9500Pro ta gre wywalilem po 2 minutach gry.

Na NV43 przechodzilem kilka razy tak mi sie spodobala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buahahahaa (rly ??/!!!1) to mnie rozwaliles tym tekstem. To zamontuj sobie fx5200 64bit to bedziesz te gry przechodzil jeszcze dluzej. ;]

Kurde mogli by dodac tak jak w cod2 opcje force dx 7.0, przydalaby sie do slabszych maszyn. ;]

1692380[/snapback]

Efekt komiczny był zamierzony.

Przecież musze sobie to jakoś tłumaczyć ze nie mam 1gb ramu, nie?

No to sobie to wmawaim i odrazu morda mi sie śmieje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1692837[/snapback]

LOL przecież SS to świetna sprawa i pięknie wygląda. Jak Ty nie chcesz się cieszyc pełnymi detalami to Twoja sprawa. Ja chcę żeby silnik był dobrze zoptymalizowany - to chore żeby na kompie robiącym 6,5k w 3Dmarku 05 nie móc pograc w grę z pełnymi detalami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko przez ten SS mam dwa razy mniej FPS !! czy tam jest HDR ?? chyba nie ... Moze to by i lepiej chodziło no ale niestety jest tam tak duzo cieni ze po prostu grafy nie wytrzymują przy włączonym SS to jest po prostu cios dla nich !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na R9500Pro ta gre wywalilem po 2 minutach gry.

Na NV43 przechodzilem kilka razy tak mi sie spodobala.

1692865[/snapback]

No nie przesadzaj, mi tam gra się podobała tak samo na radku9500@pro i GF6600GT :D

Co do wyglądu "miękkich cieni" to by wyglądać naturalnie, powinny się zmieniać pod wpływem rodzaju źródła światła. Źródło punktowe jak np. nieosłonięta żarówa daje ostre, głębokie cienie, natomiast taka świetlówka daje miękkie i płytkie.

Zresztą programiści nagminnie zapominają że np. dwa źródła światła dają dwa cienie, a tu wymyślili bajer właściwie nic nie dający a do tego zażynający nasze grafy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie przesadzaj, mi tam gra się podobała tak samo na radku9500@pro i GF6600GT :D

Co do wyglądu "miękkich cieni" to by wyglądać naturalnie, powinny się zmieniać pod wpływem rodzaju źródła światła. Źródło punktowe jak np. nieosłonięta żarówa daje ostre, głębokie cienie, natomiast taka świetlówka daje miękkie i płytkie.

Zresztą programiści nagminnie zapominają że np. dwa źródła światła dają dwa cienie, a tu wymyślili bajer właściwie nic nie dający a do tego zażynający nasze grafy :?

1693465[/snapback]

Wlasnie o tym caly czas mowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym nie pogardził zoptymalizowanym kodem.. bo jest pare miejsc, gdzie po prostu nic sie nie dzieje a fps czasem rzygnie.. no nie wiem.. w splinter cell3 jest pare DUZO lepiej wyglądających lokacji i fps jest stałe.. Moze zły przykład, ale wyłączcie detale.. zobaczcie że ta gra jest biedna, jezeli patrzec na polygony... Shadery po prostu jadą całą karte graf. Jakby poprawili owe shadery, gra chodziłaby 2 razy lepiej. Moje zdanie.. Ale nie, programisci sie rozleniwili i niestety olewa ich to, że posiadacz 6800GT lub Ultra bedzie miał mniejszy fps.. przeciez wyszła juz 7800GTX i Radek1xxx hehe:)

Jezeli beda takim tempem jechali, to za 2gry 7800GTX bedzie rzygal spadkami fps:) to była ironia zamierzona.

Pozdro i licze na optymalizacje kodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiem wam jeszcze cos. Ludzie ostatnio czesto nazekali, szczgolnie w Polsce, ze kod gier nie jest optymalizowany i na sredniej jakosci kartach zle chodzi (r9800?). Oczwiscie okazalo sie, ze tylko w Polsce tak jest, bo na zachodzie wszyscy maja highend'owe sprzetyi nie musza sie o to martwic - poprostu olali biedniejsze kraje. Ale z FEAR jest inaczej. Gra ZLE chodzi na max detalach na najlepszym mozliwym sprzecie na dzien dzisiejszy, a przeciez wiadomo, ze na zachodzie nie zyja sami milionerzy - maja lepsze sprzety, ale bez przesady. No i co teraz? Okazuje sie, ze w tej chwili nie tylko Polska bedzie przeklinac FERA i inne niezoptymalizowane gry, bo w koncu to skadnal na skale swiatowa i byc moze jesli twory gier dostana "baty" od calego swiata to moze sie poprawia (watpie, ale warto wierzyc ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiem wam jeszcze cos. Ludzie ostatnio czesto nazekali, szczgolnie w Polsce, ze kod gier nie jest optymalizowany i na sredniej jakosci kartach zle chodzi (r9800?). Oczwiscie okazalo sie, ze tylko w Polsce tak jest, bo na zachodzie wszyscy maja highend'owe sprzetyi nie musza sie o to martwic - poprostu olali biedniejsze kraje. Ale z FEAR jest inaczej. Gra ZLE chodzi na max detalach na najlepszym mozliwym sprzecie na dzien dzisiejszy, a przeciez wiadomo, ze na zachodzie nie zyja sami milionerzy - maja lepsze sprzety, ale bez przesady. No i co teraz? Okazuje sie, ze w tej chwili nie tylko Polska bedzie przeklinac FERA i inne niezoptymalizowane gry, bo w koncu to skadnal na skale swiatowa i byc moze jesli twory gier dostana "baty" od calego swiata to moze sie poprawia (watpie, ale warto wierzyc ;))

1694363[/snapback]

troche nie tak. Jezeli by bylo jak mowisz.. kazda gra by tutaj zostala zjechana poprzez wymagania.. zobacz HalfLife2! nie ma olbrzymich wymagan!

Moim zdanie m sprzet HighEnd jest po to, zeby grac komfortowo na 21" w 1600x1200 z włączonym wygładzaniem, bynajmniej było tak kiedys.. a dzis? High End wystarcza do gry w 1280x1024 z wygładzaniem i to nie zawsze.

Co do samej gry... świetne demko:) grałem w nocy i naprawde nie wiedziałem czy to horror czy nie.. ale motyw z dziewczynką mnie rozwalił, nerwy pusciły i szybko ALT+F4 nacisnelem:D

Fajny klimat.. tylko ten kod:/ ze wszystkim na max'a mam okolo 30fps na 1280x1204 z soft shadows... jednak potrafi spasc nizej. Bez soft shadows jest lepiej ale nie jak powinno byc.. porównuje tutaj Kroniki Riddika.. tam tez niezaciekawie z soft było.. ale po jego wyłączeniu gra chodziła na poziomie 60fps.. a tu? kiszka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez soft shadows gierka zapiepsza , tylko w jednym miejscu jest spadek klatek , jedno felerne miejsce nic się nie dzieje a klatek 10-15 chyba każdy wie co to za miejsce a poza tym średnio ilość klatek 1024*768 anizo*8 wszystko full , oprócz textur średnia mierzona frapsem w granicach 60fps ,soft shadows strasznie obciąża gpu na 420mhz mam 35fps średnio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy o to chodzi ale to jest wtedykiedy ten robot spada i demko się kończy hehehe tam to mam nawet 10 FPS :)tą gre stworzono po to zeby nikt nie mówił ze nie ma gier które wykorzystują 7800GTX(single/dual)najpierw był ridick potem splinter cell3 a teraz FEAR :(

Edytowane przez Lolek007(17)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacja na stronie store.vugames.com ze premiera jest dzisiaj (tj. 11 pazdziernik 05) jest najprawdopodobnie nieprawdziwa ; )

Mam od nich zamowiona ta pozycje i poki co nie dostalem zadnego maila, ze cokolwiek do mnie wyslali... tak tez zapewne trzeba bedzie poczekac do 18-go : /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi