Skocz do zawartości
Gość kev

F.e.a.r.

Rekomendowane odpowiedzi

umnie gram na 1024 x 768 aa 2x  af8x wszystko na max razem z ss.

w tescie na takim ustawieniu mam minimum 38fps. i klatek powyzej 40 jest 100%.

moim zdaniem najbardziej zwalnia w grze AA i ROZDZIELCZOSC!! Chcialem grac na 1280x1024 ale w tej rozdzielczosci umnie grac sie nieda, zwalnia i to mnie denerwuje, nic nie doczytuje ale spada np. przy bullettime przy ostrej wymianie do ok. 20fps, nawet gdy wylacze AA i SS i tamta jedna opcje dam na medium co ktos tam pisal to wtedy niema takiej plynnosci jak na 1024x768 i wszystko na max, a co do jakosci obrazu to nie widze w tego roznicy.W tescie na 1280x1024 wszystko na maks aa2x af8x mam 28fps.

1702962[/snapback]

przy AA soft shadows nie działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam fajny motyw dla osob z kartami mid-range.Wlaczyc gre z pixel dubbling,ale za to FSAAx2.Gra wyglada tak samo,a dostaje niezlego kopa i mozna powwlaczac reszte rzeczy,nawet SS :) Fakt,ze prawie wogole go nie widac wtedy,ale sama satasfakcja,ze on jest wlaczony i dobrze chodzi :P:)Reszte detali na maximum i wsio ok.Jedyne ograniczenie to textury.Tutah jesli chodzi o ilosc ramu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam fajny motyw dla osob z kartami mid-range.Wlaczyc gre z pixel dubbling,ale za to FSAAx2.Gra wyglada tak samo,a dostaje niezlego kopa i mozna powwlaczac reszte rzeczy,nawet SS :) Fakt,ze prawie wogole go nie widac wtedy,ale sama satasfakcja,ze on jest wlaczony i dobrze chodzi :P:)Reszte detali na maximum i wsio ok.Jedyne ograniczenie to textury.Tutah jesli chodzi o ilosc ramu

1703708[/snapback]

Przed chwilka sprawdziłem. Gra chodzi faktycznie wyraźnie szybciej, ale wygląda fatalnie :( Tak samo szybko chodzi mi jak wyłącze SS i dam bez FSAA...

Strasznie mi ta giera siada na ram ;/ Jak sobie poustawiam wszystko pomiędzy medium, a high ( textury zostawiam na medium ) to śmiga fajnie, ale jak się ziomki pojawią to skacze ;/ Pełna chodzi lepiej niż demo ? Bo ja katuje demko ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja nie potrafie poradzic sobie z errorem na temat pamieci :(

1703826[/snapback]

A nie bawiles sie z tweak xp?? Tam mozna sobie samemu przydzielac pamiec.Jesli sie uda,to dla pewnosci w ktoryms momencie zminimalizuj gre i znow sobie przydzil odpowiednia ilosc pamieci :) PS - gra robi sie coraz ciekawsza im blizej mamy celu.Podoba mi sie,ze po jej ukonczeniu czeka na mnie Suffering 2 a potem Q4 :) To lubie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem F.E.A.R i konfiguratorze moge wybrac tylko 4 rozdzielczosci.

U mnie max rozdzielczosc do wybrania to 1152x864 - mocno to dziwne.

Sprzet raczej mam dobry.

Czy nie da sie wybrac rozdzielczosci 1280 x 1024 i wyzszych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm tak przeczytalem te wasze wypowiedzi i widze rozne opinie. Co mnie dziwi tym bardziej ze oceny roznych recenzji czasopism czy portali o grach sa raczej bardzo wysokie.. dziwi mnie ta rozbieznosc. Polacy chyba czegos innego oczekuja od gier :)

(zreszta jak we wszystkim). Nie bede sie wypowiadal na temat gry bo jeszcze nie zdazylem jej zainstalowac i stestowac, ale ja oczekuje dobrej zabawy.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem F.E.A.R i konfiguratorze moge wybrac tylko 4 rozdzielczosci.

U mnie max rozdzielczosc do wybrania to 1152x864 - mocno to dziwne.

Sprzet raczej mam dobry.

Czy nie da sie wybrac rozdzielczosci 1280 x 1024 i wyzszych?

1703874[/snapback]

Pissalem juz kilka razy.MIedzy innymi strone wczesniej co trzeba z tym zrobic by miec tkaa rozdizalke.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hydro2 trudny jest fear ?

moze nudzicie sie tak bo macie łatwiutko i sobie idziecie a ze lubicie jak sie zmieniaja lokacje i klimaty a tu kicha nic to nuda , co ?

1704197[/snapback]

Gra ma standardowy poziom trudnosci,czyli taki jaki lubie i w pelni zgadzam sie z ocena z gamespotu.Napewno gra mnie milej zaskoczyla i wyzej ja oceniam niz D3,chodz D3 tez mi sie podobal,ale nie na tym poziomie.Dla mnie gra zaraz po HL2, nie znacie sie :P :)) Pewnie wlaczyliscie albo poziom easy i idziecie caly czas ze zwolnieniami,albo wogole nie uzywacie efektow,tylko idziecie tak o na odpiernicz by przejsc.Tak sie nie gra panowie.Napewno straszniejsza niz D3.Poza tym - jest to 1 gra niepisana skryptowo.Jeszcze zaden fps nie mial tak dobrego AI kolesi i jeszcze zaden nie brak skyptow.Ten FPS to ma ii jest dopracowany w male detaliki nie mowiac juz o tym,ze prawie jest pozbawiony bledow.Pisma i serwisy rodzaju roznego wiedza jak oceniac gre.Ot - moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi