Skocz do zawartości
Gość

win 2k haslo problem

Rekomendowane odpowiedzi

siedze sobie w pracowni na ktorej jest komp w ktorym jakis spryciaz zmienil haslo usera uczen (taki ogulny dla wszystkich) jak je zmienic opcja uzytkownicy i hasla w panelu sterowania niedziala w nazedziach administracyjnych terz niemam dostepu jesli to cos pomoze mam kompa obo z uprawnieniami admina (sa spiete w LAN)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest troche inaczej jakis inteligent ustawil haslo na koncie takim wspulnym z ograniczeniami nie administracyjnym i nikt nie moze kozystac z kompa jak bym mial haslo admina to bym sie niepytal jak to zmienic chyba zostalo mi tylko zassac jakiegos konopixa i wyciagnac plik SAM :? a admina mam na kompie obok moge zainstalowac jakis progs co potrafi wydostac SAM'a z kompa przez LAN. admin ktory doglada lanu i serwa przychodzi ok raz w miesiacu a byl tydzien temu (haslo ktos zmienil w poniedzialek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest troche inaczej jakis inteligent ustawil haslo na koncie takim wspulnym z ograniczeniami nie administracyjnym i nikt nie moze kozystac z kompa jak bym mial haslo admina to bym sie niepytal jak to zmienic chyba zostalo mi tylko zassac jakiegos konopixa i wyciagnac plik SAM :? a admina mam na kompie obok moge zainstalowac jakis progs co potrafi wydostac SAM'a z kompa przez LAN. admin ktory doglada lanu i serwa przychodzi ok raz w miesiacu a byl tydzien temu (haslo ktos zmienil w poniedzialek)

To co to za damin, który dał możliwość zmiany hasła userom :). Jednym słowem na tego kompa nie możesz wejść całkowicie?

W win 2000 nie jest tak prosto zmienić hasło - wykasowując plik jak to miało miejsce w windowsie 98.

Najprościej - zadzwoń do admina i zapytaj go o hasło usera z uprawnieniami :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi