ghost_mode Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Mam płytę z tematu, asus podaje że ma niezłe możliwości overclockerskie... 1. Hybrid booster- safe overclocking 2. U-COP - universal cpu overheating protection Ad.1 Jak tam "safe" przy zmiane fsb tak zmienia częstotliwość agp/pci, że aż strach się bać (a na stronie asrocka podają że ma pilnować agp/pci frequency) NO TO PIERWSZY MINUCH Ad.2 przy zmianie zasiłki zapomniałem podpiąć coolera cpu :) po pierwsze - dziwne że komp się w ogóle uruchomił po drugie - zorientowałem się że jest coś nie tak jak zaczął wywalać błędy w windowsie (na szczęście zdążyłem wyciągnąć na czas wtyczkę z kontaktu) czuć było spaleniznę !@! ale procesor nadal (chyba) w pełni sprawny... (testowany kilka godzin pod prime95 nie wywala żadnych błędów) no i teraz wniosek: gdzie się q&^%a podział ten overheating protection ?? procesor o mało co sie nie spalił !!! DRUGI MINUS DLA ASROCKA Dla mnie to beszczelne oszukiwanie klinta !!!! Co z tego że płyta tania - ale mogłoby działać to co niby oferują !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 COP na moim bylym A7V266A działał bezproblemowo... Pozatym ktoś na forum pisał że w K7S8X którą i ja posiadam COP też działa...W moim asrocku nie widziałem opcji sprawdzania obrotów wentylatora przy starcie (W asusie było). Trza było wziąć K7S8X ma zablokowane AGP/PCI...Pozatym w opisie Twojej płyty na asrocku nie widze nic o tym pilnowaniu PCI/AGP :) (ale moze to ja nie widze...)Pozatym to VIA więc nie spodziewaj się za dużo po magistrali...A powiedz mi te CPU Vcore adj. to tak jak w mojej (enabled/disabled) +5% ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 overvoltage vcore: -disabled +3% +6% ^^ takie ma możliwości ustawień... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Jak tam "safe" przy zmiane fsb tak zmienia częstotliwość agp/pci, że aż strach się bać (a na stronie asrocka podają że ma pilnować agp/pci frequency)Ta płytka jest na VIA KT333, który to chipset nie wspiera blokady AGP/PCI, za to na SISI-ie ponoć jest taka blokada (chociaż w instrukcji piszą inaczej :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Jak tam "safe" przy zmiane fsb tak zmienia częstotliwość agp/pci, że aż strach się bać (a na stronie asrocka podają że ma pilnować agp/pci frequency)Ta płytka jest na VIA KT333, który to chipset nie wspiera blokady AGP/PCI, za to na SISI-ie ponoć jest taka blokada (chociaż w instrukcji piszą inaczej :) ) To jest KT400 a że ma agp x4 a nie x8 to dokładnie KT333CF :) ale kij z agp/pci... Dlazcego to [ciach!]o nie wyłaczyło kompa jak już się procesor palił ????? (^^ o to mi głównie się rozchodzi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koralik Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 To chyba nie pierwszy przypadek z UCOP-em. Skladalem kompa na K7S8XE i tez bym poslal proca w kosmos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...