Heat Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Jest problem z moja grafa (w sumie to juz nie moja) a mianowicie . Moge ja podkrecic o wiele wiecej niz mam w podpisie ale wynik w 3dmarku sie nie zmienia :( Najwyzszy wynik jaki na niej osiagnalem to na tych taktowaniach , ktore sa w podpisie . Podkrecajac rdzen np. na 480 w pierwszym tescie 2001SE wszystko hula , widac golym okiem , ze wydajnosc wzrasta , ale przy nastepnych testach wydajnosc spada do poziomu zagarow standardowych . Wyglada to tak jakby bios automatycznie obnizal taktowania grafy... Co najdziwniejsze grafa sie nie grzeje . Obojetnie czy dam 450 czy 500 na rdzeniu temp. 30-36st :/ EDIT: Grafa to FX 5700 Prolinka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 No chlopaki sprezac umysly :D Bo ja juz chyba przeszukalem ze 100 stron googla i qpa . Moze ktos mial podobny problem , albo wie o czyms o czym ja nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 moze zamale napiecie na GPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 “auto-brake”? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 mam własnie w domciu tego fx5700.. i problem wyglad nastepujšco: Karta wogle nie reaguje na podkrecanie.. Po ustawieniu wartosci z 425/550 na 470/640 wynik w 3dmarku ani zadnym innym benchu/grze sie sie nie zmienia!!! Natomiast jak ustawie na pamieciach 670Mhz zaczynaja gdzie niegdzie wystepowac artefakty.. ale nie ma dalej przyrostu FPS !!!! Format/rozne stery/rozne tweakery zmienialem probowalem i nic.. dalej to samo.. Tak jakby zegary karty byly zablokowane w danych wartosciach bez mozliwosci zmiany w gore badz w dól.. A co najdziwniejsze to jest to ze po zmianie zegarów na nizsze niz standartowe dalej ten sam FPS.. a przy zbyt duzych zegarach wystepuja artefakty a FPS dalej tak jak byl tak jest ? Rozumiecie cos z tego bo ja ani troche /;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 FX'y jakos tak maja ze jak sie ja zbyt wysoko podkreci to nawet jesli niemaja artefaktow to wydajnosc spada :( mi tak sie udalo mojego 5700 "troche" podkrecic i "troche" na tym zyskalem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 mam własnie w domciu tego fx5700.. i problem wyglad nastepujšco: Karta wogle nie reaguje na podkrecanie.. Po ustawieniu wartosci z 425/550 na 470/640 wynik w 3dmarku ani zadnym innym benchu/grze sie sie nie zmienia!!! Natomiast jak ustawie na pamieciach 670Mhz zaczynaja gdzie niegdzie wystepowac artefakty.. ale nie ma dalej przyrostu FPS !!!! Format/rozne stery/rozne tweakery zmienialem probowalem i nic.. dalej to samo.. Tak jakby zegary karty byly zablokowane w danych wartosciach bez mozliwosci zmiany w gore badz w dól.. A co najdziwniejsze to jest to ze po zmianie zegarów na nizsze niz standartowe dalej ten sam FPS.. a przy zbyt duzych zegarach wystepuja artefakty a FPS dalej tak jak byl tak jest ? Rozumiecie cos z tego bo ja ani troche /;/ A jaki wyniczek w 2001 i 2003 ?? W orbach są wyniki z OC 580/700 ... więc może niektóre tylko mają blokady ... http://service.futuremark.com/compare?2k3=2535648 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 “auto-brake”? Podstawić wam odpowiedź pod nos a i tak chwytacie się pierdół. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 “auto-brake”? Podstawić wam odpowiedź pod nos a i tak chwytacie się pierdół. Pozdrawiam. Moze jakies szersze info na ten temat ? Karta nie tylko po oc w gore nie zmienia wyniku ale takze po oc w dół (zanizeniu zegarów) Nigdy nie slyszalem zeby nVidia stosowala takiego typu bajery ;/ wiec jest to dla mnie nowoscia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Pomyślałem, że może jak w przypadku 5900xt. http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...play/faq_7.html Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...