Skocz do zawartości
Heat

Czy FX ma jakas blokade biosu :/

Rekomendowane odpowiedzi

Jest problem z moja grafa (w sumie to juz nie moja) a mianowicie . Moge ja podkrecic o wiele wiecej niz mam w podpisie ale wynik w 3dmarku sie nie zmienia :( Najwyzszy wynik jaki na niej osiagnalem to na tych taktowaniach , ktore sa w podpisie . Podkrecajac rdzen np. na 480 w pierwszym tescie 2001SE wszystko hula , widac golym okiem , ze wydajnosc wzrasta , ale przy nastepnych testach wydajnosc spada do poziomu zagarow standardowych . Wyglada to tak jakby bios automatycznie obnizal taktowania grafy... Co najdziwniejsze grafa sie nie grzeje . Obojetnie czy dam 450 czy 500 na rdzeniu temp. 30-36st :/

EDIT: Grafa to FX 5700 Prolinka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam własnie w domciu tego fx5700.. i problem wyglad nastepujšco:

Karta wogle nie reaguje na podkrecanie.. Po ustawieniu wartosci z 425/550 na 470/640 wynik w 3dmarku ani zadnym innym benchu/grze sie sie nie zmienia!!! Natomiast jak ustawie na pamieciach 670Mhz zaczynaja gdzie niegdzie wystepowac artefakty.. ale nie ma dalej przyrostu FPS !!!! Format/rozne stery/rozne tweakery zmienialem probowalem i nic.. dalej to samo.. Tak jakby zegary karty byly zablokowane w danych wartosciach bez mozliwosci zmiany w gore badz w dól.. A co najdziwniejsze to jest to ze po zmianie zegarów na nizsze niz standartowe dalej ten sam FPS.. a przy zbyt duzych zegarach wystepuja artefakty a FPS dalej tak jak byl tak jest ? Rozumiecie cos z tego bo ja ani troche /;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam własnie w domciu tego fx5700.. i problem wyglad nastepujšco:

Karta wogle nie reaguje na podkrecanie.. Po ustawieniu wartosci z 425/550 na 470/640 wynik w 3dmarku ani zadnym innym benchu/grze sie sie nie zmienia!!! Natomiast jak ustawie na pamieciach 670Mhz zaczynaja gdzie niegdzie wystepowac artefakty.. ale nie ma dalej przyrostu FPS !!!! Format/rozne stery/rozne tweakery zmienialem probowalem i nic.. dalej to samo.. Tak jakby zegary karty byly zablokowane w danych wartosciach bez mozliwosci zmiany w gore badz w dól.. A co najdziwniejsze to jest to ze po zmianie zegarów na nizsze niz standartowe dalej ten sam FPS.. a przy zbyt duzych zegarach wystepuja artefakty a FPS dalej tak jak byl tak jest ? Rozumiecie cos z tego bo ja ani troche /;/

A jaki wyniczek w 2001 i 2003 ??

W orbach są wyniki z OC 580/700 ... więc może niektóre tylko mają blokady ...

http://service.futuremark.com/compare?2k3=2535648

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

“auto-brake”?

Podstawić wam odpowiedź pod nos a i tak chwytacie się pierdół.

Pozdrawiam.

Moze jakies szersze info na ten temat ? Karta nie tylko po oc w gore nie zmienia wyniku ale takze po oc w dół (zanizeniu zegarów) Nigdy nie slyszalem zeby nVidia stosowala takiego typu bajery ;/ wiec jest to dla mnie nowoscia ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi