5M@I_3[ Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Witam, jestem mniej więcej w 1/3 składania WC i mam pytanie : jaki blok wodny na CPU będzie najwydajniejszy ? chodzi mi o przedział cenowy 100-300 zł (mniej więcej). Reszta zestawu to nagrzewnica od Kadetta+Shroud+2xSunon12V oraz pompka Hydora 1200l/h... Z góry dzięki za odpowiedzi ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Z tego co słyszałem, to cascade jest najwydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 No wiec w tej cenie to masz spory wybor. Niestety cascade ci sie nie zalapie :(. Mozesz kupic Uriela (jak uda ci sie dostac) Nukleona 2. Ale najwydajniejszym i w miare latwym do zdobycia bedzie DD RBX... Taka jest moja opinia ale co niektorzy twierdza ze g.o.w.n.o wiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Nic nie stoi na przeszkodzie, aby zdobyc projekt cascade, odpowiendnie materiały i zanieśc to do osoby, która Ci to zrobi (pewnie plexe i miedź do 2 oddzielnych osóB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Jest nawet polska kopia tego :) I chyba nawet bys dostal taka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Nic nie stoi na przeszkodzie, aby zdobyc projekt cascade, odpowiendnie materiały i zanieśc to do osoby, która Ci to zrobi (pewnie plexe i miedź do 2 oddzielnych osóB).no sam nie wiem... a ile taki bloczek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Cascade , uriel , RBX tak to jest z wydajnoscia . Byly test na zagranicznych sajtach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 heh do ceny bloczka dolicz koszt wysyli -- nie wiem czy dobrze pamietam ale z australii (niech mnie ktos poprawi skad jest Cathar) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Moge prosić zdjęcie tego Cascade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Moge prosić zdjęcie tego Cascadeno wlasnie ja tez ? tak, a potem na gwarancji do australi ??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Moge prosić zdjęcie tego Cascadeno wlasnie ja tez ? tak, a potem na gwarancji do australi ??!!Ja chce bo może niedługo bloczek homemade i może się będe wzorował polak potrafi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Nie jest to dokładnie cascade, ale zasada działania ta sama (cascade ma 1 wlot i 1 wylot): Obrazki zaczerpnięte ze strony www.watercooling.com.pl A tutaj już cascade: Polecam obejżeć sobie ten topic. Kilka bloków wzorowanych na cascade: http://forums.procooling.com/vbb/showthrea...63&page=1&pp=25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 To ma być jeden z najwydajniejszych bloków nie wygląda :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Zobacz sobie na topic z pro cooling... a konkretnie na top jendego bloku ala cascade... konkretnie chodzi o zdjęcie w którym podłączono top pod wodę i wydać jak woda wypływa... a raczej wystrzeliwuje. Teraz sobie pomyśl jak te cieniutkie słupki wody walą w dziurki znajdujące się bardzo blisko rdzenia... jak ktoś się postara to może być tam mniej niż 1mm, ale w warunkach domowych cięzko to zrobić :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Moge prosić zdjęcie tego Cascadeno wlasnie ja tez ? tak, a potem na gwarancji do australi ??!! :lol: a co sie z takim blokiem moze stac zeby go na gwarancje oddawac :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Moge prosić zdjęcie tego Cascadeno wlasnie ja tez ? tak, a potem na gwarancji do australi ??!! :lol: a co sie z takim blokiem moze stac zeby go na gwarancje oddawac :?: Np. może się odszczelnić któryś z krućców i wtedy albo gwara albo homemade. Hmm co jeszcze - o może ci plexa pęknąć czy cus i też kibel a w wybadku Caskade ciężko będzie dorobić TOP. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 noz opisu Cathara wynika ze tak sobie to nie dorobisz :) ta kopia ze zdjec tez nie dokladnie oddaje cascade - nie pamietam dokladnie tu jest watek Cathara: http://forums.procooling.com/vbb/showthread.php?t=6666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 No chyba moge Wam powiedziec, ze wkrotce pojawi sie nowy blok wzorowany na Urielu :D. Aczkolwiek po testach prototypu wyszlo, ze jest deko wydajniejszy od protoplasty :D :D ;) OGr powie Wam na ten temat nieco wiecej :D Oto wszystkie fotki prototypu http://realitynet.mod4.us/spider/wb_neo/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 SpiderMan :arrow: to chyba na sprzedaż ?? Jak cena będzie rozsądna i będzie model z 1 wej i 1 wyj to się piszę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 SpiderMan :arrow: to chyba na sprzedaż ?? Jak cena będzie rozsądna i będzie model z 1 wej i 1 wyj to się piszę :DTak to oczywiscie bedzie do produkcji, a blokow z jednym wlotem i jednym wylotem nie planujemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 No chyba moge Wam powiedziec, ze wkrotce pojawi sie nowy blok wzorowany na Urielu :D. Aczkolwiek po testach prototypu wyszlo, ze jest deko wydajniejszy od protoplasty :D :D ;) OGr powie Wam na ten temat nieco wiecej :D , A ile deko ?? bo na moje oko będzie gorszy ... przynajmniej na Socket A Powód - baardzo długie finy (przy tak małym jądrze zbyteczne) dają większy opór ... Tak czy owak różnica w granicach błędu pomiarowego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Poczekajcie z ocenami i komentarzami na finalny produkt. Juz niebawem pierwsza partia 50 szt. pojawi sie w sprzedarzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Poczekajcie z ocenami i komentarzami na finalny produkt. Juz niebawem pierwsza partia 50 szt. pojawi sie w sprzedarzy. POczekamy, poczekamy ... ale takie przechwałki na wyrost znamy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Cascade , uriel , RBX tak to jest z wydajnoscia . Byly test na zagranicznych sajtach .Możesz dać link do tego testu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Poczekajcie z ocenami i komentarzami na finalny produkt. Juz niebawem pierwsza partia 50 szt. pojawi sie w sprzedarzy. POczekamy, poczekamy ... ale takie przechwałki na wyrost znamy :lol: Byly testy wersji alpha i wyszly obiecująco.. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Błe ... tylko z 2 wylotami ?? Odpada ... nie wierzę w przewagę tego rozwiazania nad klasycznym (1+1), to tylko podnosi cenę .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Błe ... tylko z 2 wylotami ?? Odpada ... nie wierzę w przewagę tego rozwiazania nad klasycznym (1+1), to tylko podnosi cenę .... Hehe mylisz się. Najważniejsze jest to, że woda po udeżeniu w finy może swobodnie odpłynąć... przy konstrukcji typu Uriel i tylko 1 wylocie woda mogłaby się "kisić" po jednej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 ?? Niby gdzie ?? Wpada jednym końcem i wypada drugim ... niema gdzie się "kisić" .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Błe ... tylko z 2 wylotami ?? Odpada ... nie wierzę w przewagę tego rozwiazania nad klasycznym (1+1), to tylko podnosi cenę .... Jak dla mnie ta gonitwa za najwydajniejszym blokiem przy ich bardzo wyrównanej już wydajności jest troszku biciem piany ... różnice w wydajności są tak znikome (<2 stopni). Większe znaczenie ma chłodnica i jej wentylacja (temperatura wody). Bo co z super wydajnego bloczku jak temperaturka wody osiąga 30-33 stopnie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Błe ... tylko z 2 wylotami ?? Odpada ... nie wierzę w przewagę tego rozwiazania nad klasycznym (1+1), to tylko podnosi cenę .... Jak dla mnie ta gonitwa za najwydajniejszym blokiem przy ich bardzo wyrównanej już wydajności jest troszku biciem piany ... różnice w wydajności są tak znikome (<2 stopni). Większe znaczenie ma chłodnica i jej wentylacja (temperatura wody). Bo co z super wydajnego bloczku jak temperaturka wody osiąga 30-33 stopnie ... I tu sie zgodze - nie wszytsko zależy od bloku. Pozdrawiam PS fotki ani link mi nie działają :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...