piaskoon Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 A co powiesz na to www.benchmark.pl/artykuly/rzut_okiem/gigabyte_3dcoolerUltra/strona-1.html ?? Cena ~150 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 A co powiesz na to www.benchmark.pl/artykuly/rzut_okiem/gigabyte_3dcoolerUltra/strona-1.html ?? Cena ~150 zł podejrzewam ze powie ze zły :] on koniecznie chce wyrzucic w błoto dodatkowe 150zł jakby co to mozesz mi je na konto przelac ok ?? nie obraże sie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Test na Benchmarku jest na 100% sponsorowany ;) Skąd wiem ?? Wystarczy wejść na stronę główną. Ten radiator jest słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Dokladnie. To Nie Ma jakiejs rewelacyjnej budowy. Ogolnie sam radiator jest spox. Spora masa heat pipe'y ale sam wentylator jest do bani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 dzisiaj rano przyszedl do mnie wentylator silence 92x92x25mm :D (eneramax :) no i temp na procu z sp-97 jeszcze spadly o 3* w porownaniu do zwyklej no name 8x8 :D ten radiator to potega :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 wystarczy poczytac recki za granica i tam pokazuje sie prawdziwe "ultra wydajne" oblicze gigabyte. chce zobaczyc czy ktos przy prawie nieslyszalnej pracy chlodznia jest w stanie schlodzic procka dajacego 140W do temp 45st (prawdziwa temp a nie odczyt z mobo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Co tu dużo mówić. Proc na 2400Mhz 1.85V. Radiator SP-97 + Panaflo 92mm. Wentyl na 5V. Stress PRIME95. Temperatura ...::: 48C :::... Nic nie słychać, a wydajne bydle... Na dodatek dopiero posmarowałem proca pastą. Jak się ułoży to pewnie jeszcze spadnie. Na 12V mam tylko 43C :D Ale już troche głośno (jak Zalman na 12V). Dodam jeszcze że są to pomiary ze SpeedFan'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Kwiecień temp. z procka czy z diody spod ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 w Kwietnia jest chyba temp chyba z socket'a a ja mierze Digital Dociem 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Kaeres powstrzymaj sie od off topickowych komentarzy :) Nie rozmawiamy czy warto i po co tylko jak ;P Nie, wlasnie ze ciekawi mnie to. Poza tym to nie OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Poki co zainteresowal mnie cooler z innego topicku - czekam na premiere i jakies blizsze info. Link: http://www.1a-cooling.de/produkte/news/news.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 w Kwietnia jest chyba temp chyba z socket'a a ja mierze Digital Dociem 5. Dokładnie. Wiem że te pomiary można sobie w d... wsadzić no ale cóż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 to mobile nie ma czujnika temp. w procku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ma na pewno tylko zalezy od plyty z czego ma odczyt!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 pytam sie bo speedfan pokazuje obie temp. , z proca i podstawki ( u mnie Temp2 ). fireblade3 jestes pewien, ze to wina mobo a nie braku czujnika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Uwazam ze tak ale pewien nie jestem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@ulo Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Cześć Moim zdaniem nie ma sensu przepłacać za Coolery miałem zakładać chłodzenie wodne do mojego Bartona 2.5 @3.2 ale teraz już chyba mnie nie rajcuje obawa o utsanie pompki itp związane z chłodzeniem wodnym. Obecnie jesczce nie ukonczyłem swojego chłodzenia ale jestem na finishu ma być w miarę tani i bardzo cihy!!!!!! Zakupiłem 3 wentyle 12 cm(45zł) i jeden spire IV(50) zmieniłem zasilacz na 420 chiefteca dual fan ale wczesniej miałem moda na zasilke wmontowany 12cm wiatrak od gory nad prockiem. 2 wentyle umieściłem na gorze obudowy i tłoczą dużą masę powietrza są podpięte na 5v trzeci jest umieszczony na obudowie koło proca i ustawiony jest jako wylotowy. temperatura 38-40 w spoczynku i w stresie max 45 na Barton@ 3.2 Zamierzam jescze zmodyfikować grafe on nagłosniej chodzi i zmienic wentylator w spire IV na Papsta 12db 8 cm co jeczce obniży poziom hałasu. :roll: Raczej rezygnuje z wody bo już teraz słysze jak pracuje mój dysk segate 120 a niby jest najcihcszy z dostępnych a po drugie jak włacze pompkę atmana to słychać ją bardziej niż te wentylatory. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 wysokie masz te temp. barton ma ok 90W a moj proc ma 140W i mam temp 45-46st a mam tylko wentyl 80mm wyciagajacy pod zasilka i 120mm w zasilce. te wentyle na topie powinny wyciagac cieple powietrze z budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Thermalright XP-120 P4 powoli sie zbliza tutaj pre-recka :arrow: http://www.systemcooling.com/thermalright_...t_xp120-02.html Zapowiada sie nowy krol AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 wysokie masz te temp. barton ma ok 90W a moj proc ma 140W i mam temp 45-46st a mam tylko wentyl 80mm wyciagajacy pod zasilka i 120mm w zasilce. te wentyle na topie powinny wyciagac cieple powietrze z budy. Sluchaj zaczynajac od tego na pewno nie masz 140W - to jest nie realne!! Nawet dane podawane przez producenta sa moca maxymalna wydzielana Tak naprawde to nie wiem jak musialbys wykrecic procka i jakie dac mu napiecie aby on wydzielal 140W !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 ten TT wyglada na alu i bardzo mi przypomina sp97. czy tt nie umie nic samo wymyslic?? fireblade3 => to w takim razie niby ile moj procek pobiera mocy?? wg. kilku kalkulatorow jest to cos w lasnie w tych granicach, ktore podalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 (...) fireblade3 => to w takim razie niby ile moj procek pobiera mocy?? wg. kilku kalkulatorow jest to cos w lasnie w tych granicach, ktore podalem. Wiec nie myl mocy oddawanej w formie ciepla z ta przez niego pobierana. Zreszta kalkulatory przesadzaja. To jest nie mozliwe aby odebrac 140W z powierzchni okolo 1cm^2 przez miedziany radiator i aby to coz z czego odbieramy to cieplo mialo temp powiedzmy 40stopni (przy chlodzeniu powietrzem i przy uzyciu ciechego coolerka jakim dysponujesz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 fireblade3 Ma racje Energia dostarczona do procka zużutkowywana jest na przemieszczanie elektronów 1 w półprzewodnikach (procesy obliczeniowe) 2 transport do innych układów pamięci, mostki itp czyli generalnie pewnej pracy jaka one wykonują Ciepło to skutek uboczny oporów jakie stawiają czyli pewien procent z dostarczonej energii dlatego producent podaje z reguły tylko moc cieplna wydalana a nie moc pobieraną i to ona jest tak zalezna od temperatury, bo im cieplej tym wzrasta opór przewodników scieżek i półprzewodników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksus Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 A co radzicie narzucic na Thermalright SP97 zeby Bartonika 2500 podkrecic na 2400mhz przy duuzej ciszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 A co radzicie narzucic na Thermalright SP97 zeby Bartonika 2500 podkrecic na 2400mhz przy duuzej ciszy :Dpanaflo / papst / noisieblocker 92mm albo cos takiego : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=76283 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksus Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 yhmmm ;)tylko w zadnym sklepie on line nie moge znalezc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 yhmmm ;)tylko w zadnym sklepie on line nie moge znalezc :(na allegro dostaniesz papsta 92mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafran Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 kupowanie chlodzenia AC za taka kase to normlanie lol i rotfl , za 100zl mozna kupic bardzo dobre i ciche chłodzonko ale skoro nie szkoda ci dodatkowych 200zł na cooler który zbije ci 3C stopnie to lol i rotfl :lol: cos takiego uwazam by ci styknelo, a cena 140zł a nie 300 :lol: i wentyl cichszy od tych twoich super extra silent głośnych :lol: Nie polecam wogole tego badziewia... mialem zalozonego przez krotki czas... chodzi jak odkurzacz... a wydajnosc w stresie lepsza ledwo o 1stopien od Arctica Pro TC (a tego nie slychac wcale) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksus Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Cos dziwnie tani ten papst na allegro :D hmm tylko ze ja bym chiał nowy a nie jakis wystukany :D one sa w takiej cenie ??(( Kubusiak fajna masz Bude daj do niej linka :D ile stoi ?)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafran Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 ja polecam tego: http://www.4max.pl/produkt.asp?g=77&gg=76&id=858 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...