Rendar Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Właśnie zakupiłem Sapphire 9800Pro, przynajmniej sprzedawca tak twierdził, na gwarze też napisane 9800Pro, ale po zainstalowaniu karty i sprawdzeniu w Aidzie 3,93 i AtiTool wyświetla defaultowe taktowanie rdzeń 324 i pamięci 290@580, czyli na poziomie 9800, a dane wyświetlają też, że to jednak 9800Pro, wie ktoś co jest grane, wymieniać i nawsadzać gościowi?? Już wsio OK, gadałem z kolesiem (niech żyją komórki) jutro wymiana :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=66470&start=120 ja stawiam ze sprzedano Ci r9800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Gość próbował sugerować, ze może tym się różnią karty OEM od wersji pudełkowej, nieźle!! i tacy ludzie prowadzą sklepy komputerowe.... Jak to mogło być zrobione, ze pokazywało 9800Pro, a taktowania na poziomie 9800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Jak to mogło być zrobione, ze pokazywało 9800Pro, a taktowania na poziomie 9800? W biosie od wersji Pro , programowo zmniejszyć taktowanie i wgrać. Będzie wtedy R9800pro z taktowaniem nonPro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Podaj nazwe sklepu :twisted: To bedzie dla nich najlepsza reklama i sie moze oducza takich praktyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Jak to mogło być zrobione, ze pokazywało 9800Pro, a taktowania na poziomie 9800? W biosie od wersji Pro , programowo zmniejszyć taktowanie i wgrać. Będzie wtedy R9800pro z taktowaniem nonPro :) Nie wiem jak to wygląda na kartach ATI, ale x-bios editor (do nv), ma nawet opcje zmieniania nazwy karty w biosie cała opercja razem z flashowaniem zajmuje minute. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Byłem dzisiaj w tym sklepie, zastanawiam się, dlaczego tacy ludzie się tym zajmują, prosze mnie poprawić, jeśli źle coś napiszę: powinno być: 9800 rdzeń 324MHZ, pamięć 580MHz 9800Pro rdzeń 380MHz, pamięć 680MHz na pytanie dlaczego wymieniam facet odpowiedział: "to to samo, firmy takie jak Hercules, His, Sapphire podkręcają karty i dlatego jest 380/680" i według niego to jest ok Nic nie dało tłumaczenie, gość wie swoje. Ta karta wcześniejsza (niby 9800Pro Sapphire) miała rdzeń 324/580 i pamięci samsunga 3,3, druga jest ok, też Sapphire ale ma pamięci Hynix 2,8 i według niego to bez różnicy, czy ja jestem głupi, czy ten gość oszalał? Napiszcie, co sądzicie, bo jeśli w czymś się mylę, to odszczekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Właśnie zainstalowałem kartę, wsio OK, taktowania takie jak powinny być, wszystko śmiga, zero problemów, nie musiałem robić reinstalki, tylko wywaliłem detonatory i zainstalowałem stery Omega na Cat 4,5. Colin4 śmiga bez problemów. Jak dojdzie zasilacz nowy, bo jadę na 300W ModeComie, to pobawię się w OC, a jak ściągnę testery, to zarzucę wyniki. Pozdrawiam Kolejny szczęśliwy posiadacz 9800Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Właśnie zainstalowałem kartę, wsio OK, taktowania takie jak powinny być, wszystko śmiga, zero problemów, nie musiałem robić reinstalki, tylko wywaliłem detonatory i zainstalowałem stery Omega na Cat 4,5. Colin4 śmiga bez problemów. Jak dojdzie zasilacz nowy, bo jadę na 300W ModeComie, to pobawię się w OC, a jak ściągnę testery, to zarzucę wyniki. Pozdrawiam Kolejny szczęśliwy posiadacz 9800Pro i tak polecalbym ci reinstalke, a jesli cos ci sie bedzie kaszanilo to zacznij od postawienia czystego systemu na nowo btw zmien podpis jest troche nieaktualny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 john_doe masz rację zaraz zmienię, pewnie jak mi się będzie kaszanić to zrobię reinstal, ale wolałbym tego uniknąć, tyle tego, że aż strach pomyśleć. W końcu zobaczyłem jak pięknie wygląda Need for Speed Underground :D Czekam na Tagana 480 i się zacznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 john_doe masz rację zaraz zmienię, pewnie jak mi się będzie kaszanić to zrobię reinstal, ale wolałbym tego uniknąć, tyle tego, że aż strach pomyśleć. W końcu zobaczyłem jak pięknie wygląda Need for Speed Underground :D Czekam na Tagana 480 i się zacznie :D hm.. mam takas sama grafe jak ty miales wiec moze mi napisz czym sie wyglad rozni na r350 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Wygląd różni się bardzo, trudno to opisać, ale właśnie dopiero czuć szybkość, wtedy te światła miasta tak ładnie się rozjeżdżają i w ogóle wszytko błyszczy i jest o wiele ładniejsze niż na 4200, ale to trzeba zobaczyć. Jes takie coś w opcjach option blur, jak to włączysz u siebie, to nie bedzie działać, a na kartach pewnie co obsługują D9, to powoduje takie fajne efekty przy dużych prędkościach, miodzio, cieszę się, że mi G4200 padł, bo bym jeszcze długo nie doświadczył dobrodziejstw Radeona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 co do tych graf pro nie pro .. to szafirek sie ostatnio wysilił i stworzył rewelacyjną karte radeon 9800 pro ze 128 bitową szyną :P http://www.benchmark.pl/obrazki/5_2004/980...0pro_128bit.jpg o przepustowości ciut większej od 9600 pro na poziomie 10GB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majalis5 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 ja chcialem dodac tylko ze radeony 9800 pro są 128bit i 256bit. Firma Sapphire Technology - i niewykluczone że nie tylko ona - sprzedaje karty ATI RADEON 9800 PRO ze 128-bitową szyną do pamięci, czyli o połowę węższą niż w prawdziwych Radeon 9800 Pro. Kartę taką wyłapał japoński serwis Akiba PC. Uwaga w polsce tez juz jest ich pełno !! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...