aleksander! Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Witam! Zamierzam kupić amplituner w granicach 1200 zł i kartę dzwiękową SB Audigy 2. (głośniki do kina domowego już mam). Zestaw ma służyć do oglądania filmów DVD z komputera oraz słuchania muzyki (nie jestem wymagającym melomanem). W jaki sposób połączyć kartę z amplitunerem. Czy da się to zrobić poprzez jeden kabel, tak aby wykorzystać wyjście cyfrowe z Audigy i wejście cyfrowe-koaksjalne w amplitunerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 W jaki sposób połączyć kartę z amplitunerem. Czy da się to zrobić poprzez jeden kabel, tak aby wykorzystać wyjście cyfrowe z Audigy i wejście cyfrowe-koaksjalne w amplitunerze? Właśnie sobie sam odpowiedziałeś :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksander! Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 OK, a jaki to dokładnie jest kabel? jak on wygląda? ( na karcie to złącze cyfrowe jest takie jak małyJack, a w amplitunerze jak chinch). Gdzie mogę kupić taki kabel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 OK, a jaki to dokładnie jest kabel? jak on wygląda? ( na karcie to złącze cyfrowe jest takie jak małyJack, a w amplitunerze jak chinch). Gdzie mogę kupić taki kabel?czlowieku pomysl troche musisz sobie go zlozyc lol a do tego bedzie ci potrzebna koncowka chinch i mini jack trudne ??? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 http://www.allegro.pl/search.php?string=sp...=1304&country=1 na allegro jest kupa tego typu kabli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 a nie lepiej Hercules Fortissimo III 7.1 i optyka podlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 optykę ma i zoltrix night-in-gale pro6, na allegro po 60 zeta są. jeśli tuner ma wejście optyczne to jakościowo wyjdzie najlepiej takie połączenie, zero strat jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksander! Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Siema dzięki za odp. :) Tak, amplituner bedzie miał również wejście optyczne. Nie wiem jednak czy ten hercules nie jest gorszy od Audigy 2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Do cyfrowego audio (coaxial) należy stosować kable o impedancji falowej 75 ohm, zwykłe tanie kabelki audio tego nie zapewniają. Należy o tym pamiętać szczególnie jeśli długość kabla przekracza 2..3m. Taki kabelek można zrobić sobie samodzielnie używając cienkiego koncentrycznego kabla TV (antenowego) dostępnego w sklepach RTV i wtyczek cinch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Siema dzięki za odp. :) Tak, amplituner bedzie miał również wejście optyczne. Nie wiem jednak czy ten hercules nie jest gorszy od Audigy 2 ? o to sie nie boj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...