Skocz do zawartości
lesny

Jakom płytekupić do 120 zł na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

primo - co chcesz z tą płytą robić    ??        :lol:

do ramki i na ściane niech straszy :P

ps

poszukaj na allegro msi kt7 najlepiej limited edition na kt133a modele 6330 wzwyz .. nie za drogie a w swojej klasie byly na 3 miejscu zaraz za asusem i abitem w tamtych czasach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie juz tak upierasz nad tym SDR to kup sobie Abita KT7A lub KT7E

a ja nadal twierdze ze msi kt7 6330 jest porównywalny lecz o wiele tańszy

wiem bo testowałem swój i kumpla bebechy te same

na procu thunderbird 1ghz ram 2x128 infineon mx2 full

u mnie na msi 6330rev 3 bez oc w testach mark 2000 wtedy były wyniki o pare punktów mniejsze niż jego abit kt7a

tyle ze ja dałem za mobo 600 a on 800

teraz nie wiem jak ceny tych płyt się szacują ale z pewnoścą msi będzie tańszy od abita

wg mnie obie płyty o równożędnych osiągach .. nad innymi sie nie zastanawiaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak jest z podkręcaniem na tej płycie

klikni na ten link poczytaj http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25212204 co ta płyta potrafi .. i sam sobie spróbuj odpowiedzieć

ps. dla mnie liczy sie stabilność a nie o/c a moja rev 3 jest stabilna jak skała i jak ja na niej siedziałem przez 2 lata tylko grając i bawiac sie w 3dmaxie i ostatni rok jak żona siedzi w Photoshopie ...zero zwiechy

ps2 mój atlonik nigdy nie był na niej kręcony ale woltaż poszedł na minimum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fsb jest .. ja nie kreciłem bo mnie pamieci trzymały, voltarz też jest tym sie bawiłem .. a mnoznik no oczywiście ze też ale aby odblokowac atlona thunderbird to u mnie przynajmniej trza bylo mostki malowac

a tak na marginesie weź masz tam na alegro napiary na gościa zadaj mu serie pytań on jest właścicielem to powinien najlepiej wiedziec .. ja opisuje doświadczenia tylko z mobo rev3 a tam jest rev 5 wiec moge być w błędzie ale wątpie ..:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam kiedys szukalem i moge ci powiedziec ze najlepsza plyta pod SDRAMy jest MSI KT2 Combo (MS-6764) na KT266A&VT8235. 2xSDRAM i 2xDDR, mnoznik, voltage, regulacja vagp, wszystko co trzeba do overclockingu. FSB max to 165MHz, ja na SDRAM PC133 puscilem 147MHz, Duron 1,4@Athlon XP 1838MHz. Chodzi naprawde swietnie, stabilnie i szybko, testowalem tez z DDRami i roznica w wydajnosci nie byla taka drastyczna. Mysle ze to najlepsza plyta pod SDR jaka kiedykolwiek wyszla (pod Socket A), masz mozliwosc zamiany pozniej na DDR; do tego ATA133, LAN, Sound Realteka 6-kanalowy. Trudno ja dostac, ale mi sie udalo na Allegro za 109 zl. Szukaj, sam teraz poluje na druga dla siostry (szkoda jej zmieniac pamieci). Ewentualnie warta rozwazenia jest jeszcze Shuttle AK32A lub E. Pamietaj ze to KT266A a nie jakis KT133A i jest naprawde wydajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi