lesny Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Witam MAM PYTANIE JAKA PŁYTA GŁÓWNA BEDZIE NAJLEPSZA DO 120 ZŁ NA ALLEGRO OCZYWIŚCIE NA SDRAM POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Witam MAM PYTANIE JAKA PŁYTA GŁÓWNA BEDZIE NAJLEPSZA DO 120 ZŁ NA ALLEGRO OCZYWIŚCIE NA SDRAM POZDRAWIAM a pod jaki procesor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 6. ...Nie stosuj nieuzasadnionego formatowania czcionki... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 1. Nie ten dział. 2. Za taką kasę to chyba jakiś ECS (domyślam się że pod socket A ma ona być) 3. Pisze sią jaką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 to sie chlopak duzo dowiedzial :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 to sie chlopak duzo dowiedzial :lol: bo g... napisał. odpowiedzi w stylu pytającego. Zapytałem pod jaki procek i cisza - więc czego oczekujesz? że jakiś nostradamus się pojawi i nam wszstkim powie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesny Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Oczywiście pod AMD Atlon na Socket A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Oczywiście pod AMD Atlon na Socket A nie szukaj na giełdzie - kup w sklepie na gwarancji ECS L7S7A2 + cardreader lub Asrock K7S8X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 k7s8x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Pod sdram k7s8x:wink: lepiej kup starsza ale wypasiona plytke niz nowa, gowniana!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesny Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 ILE KOSZTUJE TA PŁYTKA k7s8x NOWA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesny Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 TO MIAŁA BYĆ PŁYTKA NA SDRAM A NIE NA DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 TO MIAŁA BYĆ PŁYTKA NA SDRAM A NIE NA DDR sorki :( nie zauważyłem zostaje ci K7S5a na przykład (choć szkoda kasy - lepiej opchaś Sdramy i kupić DDRy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 primo - co chcesz z tą płytą robić ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 primo - co chcesz z tą płytą robić ?? :lol:do ramki i na ściane niech straszy :P ps poszukaj na allegro msi kt7 najlepiej limited edition na kt133a modele 6330 wzwyz .. nie za drogie a w swojej klasie byly na 3 miejscu zaraz za asusem i abitem w tamtych czasach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesny Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 adam_M dobra jest ta płyta MSI MS-6330 Ver.5 do Overclockersu procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesny Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Prosze wszystkich o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 jak sie juz tak upierasz nad tym SDR to kup sobie Abita KT7A lub KT7E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 jak sie juz tak upierasz nad tym SDR to kup sobie Abita KT7A lub KT7Ea ja nadal twierdze ze msi kt7 6330 jest porównywalny lecz o wiele tańszy wiem bo testowałem swój i kumpla bebechy te same na procu thunderbird 1ghz ram 2x128 infineon mx2 full u mnie na msi 6330rev 3 bez oc w testach mark 2000 wtedy były wyniki o pare punktów mniejsze niż jego abit kt7a tyle ze ja dałem za mobo 600 a on 800 teraz nie wiem jak ceny tych płyt się szacują ale z pewnoścą msi będzie tańszy od abita wg mnie obie płyty o równożędnych osiągach .. nad innymi sie nie zastanawiaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesny Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Ludzie piszcie coś więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 np taka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25212204 jest jeszce kilka innych ciekawych plyt tylko trzeba troche poszukac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 np taka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25212204 jest jeszce kilka innych ciekawych plyt tylko trzeba troche poszukac ja bym sie nie zastanawiał tylko brał na twoim miejscu lesny mobo wypas a i cena niezła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesny Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Ale jak jest z podkręcaniem na tej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Ale jak jest z podkręcaniem na tej płycie klikni na ten link poczytaj http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25212204 co ta płyta potrafi .. i sam sobie spróbuj odpowiedzieć ps. dla mnie liczy sie stabilność a nie o/c a moja rev 3 jest stabilna jak skała i jak ja na niej siedziałem przez 2 lata tylko grając i bawiac sie w 3dmaxie i ostatni rok jak żona siedzi w Photoshopie ...zero zwiechy ps2 mój atlonik nigdy nie był na niej kręcony ale woltaż poszedł na minimum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesny Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Czy jest zmiana FSB, woltażu i mnożnika na tym mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 fsb jest .. ja nie kreciłem bo mnie pamieci trzymały, voltarz też jest tym sie bawiłem .. a mnoznik no oczywiście ze też ale aby odblokowac atlona thunderbird to u mnie przynajmniej trza bylo mostki malowac a tak na marginesie weź masz tam na alegro napiary na gościa zadaj mu serie pytań on jest właścicielem to powinien najlepiej wiedziec .. ja opisuje doświadczenia tylko z mobo rev3 a tam jest rev 5 wiec moge być w błędzie ale wątpie ..:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gall86 Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 adam_M dobra jest ta płyta MSI MS-6330 Ver.5 do Overclockersu procka. z sdramami to sobie duzo nie pooverclockersujesz :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen Angel Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Sam kiedys szukalem i moge ci powiedziec ze najlepsza plyta pod SDRAMy jest MSI KT2 Combo (MS-6764) na KT266A&VT8235. 2xSDRAM i 2xDDR, mnoznik, voltage, regulacja vagp, wszystko co trzeba do overclockingu. FSB max to 165MHz, ja na SDRAM PC133 puscilem 147MHz, Duron 1,4@Athlon XP 1838MHz. Chodzi naprawde swietnie, stabilnie i szybko, testowalem tez z DDRami i roznica w wydajnosci nie byla taka drastyczna. Mysle ze to najlepsza plyta pod SDR jaka kiedykolwiek wyszla (pod Socket A), masz mozliwosc zamiany pozniej na DDR; do tego ATA133, LAN, Sound Realteka 6-kanalowy. Trudno ja dostac, ale mi sie udalo na Allegro za 109 zl. Szukaj, sam teraz poluje na druga dla siostry (szkoda jej zmieniac pamieci). Ewentualnie warta rozwazenia jest jeszcze Shuttle AK32A lub E. Pamietaj ze to KT266A a nie jakis KT133A i jest naprawde wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...