Skocz do zawartości
B3T0N

CYFRAK DO 1100zl jaki polecacie ? :|

Rekomendowane odpowiedzi

mialem canona A60 - sprzedalem 

co tu kupic ? znowu a60 ? moze cos macie dobrego na oku ?

Czy znajdziesz może a70 do 1100 zł ? pewnie gdzieś da radę. Porównywalny jest HP 735 - ale to HP ;) (znajomy kupił HP 850 i ... zawiesił się mu jak windows ;) hiehiehie - posedł do serwisu). Może pentagram ? ale pentagram to raczej low-end jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem canona A60 - sprzedalem 

co tu kupic ? znowu a60 ? moze cos macie dobrego na oku ?

Czy znajdziesz może a70 do 1100 zł ? pewnie gdzieś da radę. Porównywalny jest HP 735 - ale to HP ;) (znajomy kupił HP 850 i ... zawiesił się mu jak windows ;) hiehiehie - posedł do serwisu). Może pentagram ? ale pentagram to raczej low-end jest

a70 ? a czym on sie rozni od a60 ? - ze ma 3mpx ? - niepotrzebuje tylu mpx, bo jako normalny uzytkownik aparatu nie potrzebuje TAK wysokiej rozdzielczosci zdjec - do drukowania 2mpx zdjecia (1600x1200) wystarcza...

hp735 - grzech

pentagram - smiec

next ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a70 ? a czym on sie rozni od a60 ? - ze ma 3mpx ? - niepotrzebuje tylu mpx, bo jako normalny uzytkownik aparatu nie potrzebuje TAK wysokiej rozdzielczosci zdjec - do drukowania 2mpx zdjecia (1600x1200) wystarcza... 

hp735 - grzech 

pentagram - smiec 

next ;)

to po co sprzedawales a 60 :)

zeby kupic nastepny 2mpix??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hp735 - grzech 

pentagram - smiec 

next ;)

10X13 (chyba się nie walnąłem w wymiarach zdjęcia ?)

wymaga 3 megapixli, a A70 będzie lepszy niż a60 ponieważ tych pixli ma troszku więcej (wiem wiem ... nie sama matryca się liczy, ale porównując A60 z A70 - jeśli stać by mnie było na a70, to wziąłbym sobie ten aparacik).

a tak wogóle to po jakiego grzyba sprzedawałeś tą A60 ? żeby kupić sobie drugi aparacik ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wojwar, no nie gadaj głupot... po pierwsze to rozmiar 9x13 a po drugie to do takiego rozmiaru zdjęć (jak również do popularniejszego chyba 10x15) starcza spokojnie 2Mpix. I mówię to jako posiadacz około 2 tysięcy wywołanych zdjęć z cyfrówki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pisałem ze sonacze sa złe chodziło mi raczej o inna grupe cenową a fotki widziałem pewnie ze fajne a co do makro 0 cm to nie jestem taki pewien...

zaproponuj aparat za 5000 zł lub za 1000 ciekawe co kupi....

ps. 828 ma od 2cm http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25689230

717 pewnie podbnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) niop masz racje o wiele lepsze recenzje ma 717 niz 828 na ebay`u lub allegro mozan kupić całkiem za przyzwoitą cene...

ale w okolicach tysiąca nie ma chyba nic lepszego od olka 350 -450 canony A70 i A80 juz duzo droższe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc wszytkim jestem nowym uzytkownikiem mam nadzieje ze mi pomozecie niedlugo koncze 18 wiosen :] i z tego powodu wpadnie mi troche kasy i mam w planach przeznaczenie okolo 1000-1500zł na aparat cyfrowy prosil bym o pomoc w wyborze jakiejs cyfrówki z górey wielkie dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc wszytkim jestem nowym uzytkownikiem mam nadzieje ze mi pomozecie niedlugo koncze 18 wiosen :] i z tego powodu wpadnie mi troche kasy i mam w planach przeznaczenie okolo 1000-1500zł na aparat cyfrowy prosil bym o pomoc w wyborze  jakiejs cyfrówki z górey wielkie dzieki

Zalerzy co potrzebujesz pamietaj ze jeszcze musisz kupic karte pamieci, akumulatory, ladowarke (chyba ze masz) i etui :)

Aparat polecam Canon A75 albo loknij za Minolta Dimage Z1

Dwa rozne aparaty :) jeden maly zoom drugi big :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalerzy co potrzebujesz pamietaj ze jeszcze musisz kupic karte pamieci, akumulatory, ladowarke (chyba ze masz) i etui :)

Aparat polecam Canon A75 albo loknij za Minolta Dimage Z1

Dwa rozne aparaty :) jeden maly zoom drugi big :)

rzeczywiscie ten drugi troche duży:], wsumie fakt zapomnilem o calej reszczcie przydalo by sie zamknboc cene aparatu do 1500zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc wszytkim jestem nowym uzytkownikiem mam nadzieje ze mi pomozecie niedlugo koncze 18 wiosen :] i z tego powodu wpadnie mi troche kasy i mam w planach przeznaczenie okolo 1000-1500zł na aparat cyfrowy prosil bym o pomoc w wyborze jakiejs cyfrówki z górey wielkie dzieki

Witaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jescze jedno pytanko czy oplaca sie doplacic kase i kupic canona a 70 czy canon a60 w zupelnosci wystarcza bo z tego co wiem to canon a 60 rózni sie tylko oda70 ty m z e a70 ma wieksza matryce i tearz nie wiem co robic???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jescze jedno pytanko czy oplaca sie doplacic kase i kupic canona a 70 czy canon a60 w zupelnosci wystarcza bo z tego co wiem to canon a 60 rózni sie tylko oda70 ty m z e a70 ma wieksza matryce i tearz nie wiem co robic???

jeśli nie potrzebujesz robienia odbitek większych niż 15x10 cm to w zupełności wystarczy...ja mam od kilku dni A60 i jestem na maxa zadowolony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od ok. 2 miesięcy mam Canonka A60 i jestem zadowolony jak tylko się da. Aparacik kupiłem z polecenia kolegi - trochę się koleś zna na sprzęcie i nie żałuję. Super model jak dla nieprofesjonalnego użytkownika aparatów fotograficznych. A tak poza tym, to między 2Mpix a 3Mpix nie ma odczuwalnej różnicy.

P.S. Ja bym nigdy nie sprzedał A60 żeby kupić inny aparat o bardzo podobnych parametrach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi