Skocz do zawartości
Gość add_ek

Thermalright SP-97 + Abit NF7 (bez S!!!) rev.2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Dwa pytania...

1. Wiecie może ,gdzie kupić SP-97 ale z plaskim spodem ( bez tego schodka na proc...27 / 27mm)?

2.Czy wejdzie mi na NF7 (bez S) rev.2.0?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o jaki schodek CI chodzi?? nie zauwazylem w swoim sp97 jakiegos schodka :/ mozesz go kupic w proline. nie wiem czy wejdzie na nf7, ale skoro na rda i lanpary weszlo to i na nf7 powinno, zreszto an www.thermalright.com masz dokument z lista kkompatybilnych plyt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, ale chodzi mi o X-PLATE! Czy od spodu płyty będą jakieś problemy ( wystające chabazie jakieś...) z założeniem x-płytki? Acha ,jakie macie rewizję :z tym małym kwadracikiem na środku radiatora na sam procesor?..czy wersję z napisem (całą płaską!!!) i gdzie ją można kupić?!!! Uff :roll: ale się nagapisałem :wink: Pozdro i thx za konkrety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanie.

Obecnie chlodzenie i sprzet jak w podpisie, ale chce kupic mobilnego Bartka, wiec obawiam sie ze ten Whisper nie podolam i dlatego zamierzam wlasnie tego Thermalrighta kupic. Ale mam pytanie do uzytkownikow tego radiatora.

Czy mozna na niego zalozyc wentylator 80mm (czy tylko 92mm)? Bo chcialbym zrobic motyw typu: 120mm wiatrak -> przelotka ze 120mm na 80mm -> radiator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanie.

Obecnie chlodzenie i sprzet jak w podpisie, ale chce kupic mobilnego Bartka, wiec obawiam sie ze ten Whisper nie podolam i dlatego zamierzam wlasnie tego Thermalrighta kupic. Ale mam pytanie do uzytkownikow tego radiatora.

Czy mozna na niego zalozyc wentylator 80mm (czy tylko 92mm)? Bo chcialbym zrobic motyw typu: 120mm wiatrak -> przelotka ze 120mm na 80mm -> radiator.

mozna i 8x8x2,5 / 8x8x3,8 / 9x9x2,5 / 9x9x3,8

mozesz zalozyc wiatrak 12x12 ale nie przypniesz go do radiatora bezposrednio bo jest on przystosowany tylko do tych wentylatorow co napisalem wyzej

oczywiscie mozesz zrobic shrouda na wiatraka 12x12 i zamontowac tak zeby wial na thermalrighta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie mozesz zrobic shrouda na wiatraka 12x12 i zamontowac tak zeby wial na thermalrighta

Wlasnie tak chce zrobic

Oto mój przepis na dobre chlodzenie procka:

Dołączona grafika

+

Dołączona grafika

+

Dołączona grafika

+

Potencjometr do regulacji obrotów (napięcia na wentylatorku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanie:

czy na Abita NF7-S rev.2 wejdzie SLK-900A ? Na stronie thermalrighta jest napisane, ze wchodzi na NF7 NF7 Rev 2 NF7-S 1.2. Ale nie ma wzmianki o NF7-S rev 2.

Czy NF7-S rev 2 bardzo sie rozni od rev 1.2 pod wzgledem usytuowania elemntow na plycie?

Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w epxie 8rda sa to doslawnie milimetry 3 do 5.

ok dzięki bo ja mam około 11mm miejsc pomiędzy płytą a zasilaczem!

tylko nie wiadomo czy umiejscowienie soceketa wypada na nf7 tak samo jak w epoxie!

może któś kto ma nf7 by się wypowiedział jeszcze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tylko ze ja dostalem (dzisiaj) sp-97 i nie bylo zadnej takiej foli co sie daje pod mobo, w instrukcji niby jest ale ja tego nie mam. jak ktos moze to niech szybko odpisze o co loto bo jutro bedzie u mnie dfi i skladam sprzet wiec nie chcem miec przykrej niespodzianki, aaa i zamawialem w prolinie !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli zamawiałeś z proline do instrukcja jest od X-plate - Thermalright zrobił niespodzianke i dodał od siebie neoplate zamiast x-plate

instrukcję jak go zamontowac znajdziesz na tej stronie:

http://www.thermalright.com/a_images/pdf/SP-97_Neo.pdf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh u mnie sp sprawuje sie swietnie :D gdyby nie mala obudowa bylo by lepiej, dobra nie czas sie chwalic co ja mam ale mam pomysl na ten adapter/shroud'a, poprostu czy nie mozna kupi tego w/w revolteca czy co tam to jest 80/120 i pod niego (czyli od strony 80mm) podkleic kawalek plexy i zamocowac jak to inni juz pokazywali tutaj na tym forum ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz zalozyc wiatrak 12x12 ale nie przypniesz go do radiatora bezposrednio bo jest on przystosowany tylko do tych wentylatorow co napisalem wyzej

oczywiscie mozesz zrobic shrouda na wiatraka 12x12 i zamontowac tak zeby wial na thermalrighta"

Przypniesz go bez problemu tymi dluzszymi drucikami. Wiem bo robilem tak wiele razy. Mialem tak zamontowane w trakcie budowy shrouda.

dem bez obrazy ale ten shroud ze zdjecia jest beznadziejny bo sp97 jest w ksztalcie prostokata a ten tunel ze shrouda jest w ksztalcie kola wiec jak przylozysz go do sp97 to nie bedzie powietrze chlodzic go maksymalnie wydajnie.

Zrob se shrouda np. takiego

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi