Skocz do zawartości
krolflex

Dlaczego komp mi się restartuje co jakiś czas???

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co jest grane ale już kilka razy zrestartował mi się komp. Raczej nie jest to virus "sasser" bo sprawdzałem narzędziem nortona do wykrywania tego wira. Miałem już wcześnij sassera i wyskakiwał mi komunikat że po 60 sek. nastąpi restart kompa. Ale :fromat C: jest dobry na wszystko:). teraz nie wiem co jest grane. Kumpel mówił że też u nie go się cOŚ takigo dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co jest grane ale już kilka razy zrestartował mi się komp. Raczej nie jest to virus "sasser" bo sprawdzałem narzędziem nortona do wykrywania tego wira. Miałem już wcześnij sassera  i wyskakiwał mi komunikat że po 60 sek. nastąpi restart kompa. Ale :fromat C: jest dobry na wszystko:). teraz nie wiem co jest grane. Kumpel mówił że też u nie go się cOŚ takigo dzieje.

Ja też tak ostatnio miałem - po zainstalowaniu sterów NForce. Odinstalowałem je i zainstalowałem nowesze i na razie wsio jest o.k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konfiguracja mojego kompa to:

Thorton 2400+, KT 266A(shutle), radeon 9500@9500pro128RAM(omega drivers 4.5), 896RAM( 512RAM333 + 128RAM266+256RAM266). Sound Blaste Audigi 2, zasilacz 300W.

Wczoraj w nocy musiałem zainstalować jescze raz winde, bo bawiłem się w optmalizację systemu według zaleceń jakiegoś fachowca z innego forum, ale po restarcie kompa straszna kicha:( winda zdechła :cry: .

No i do teraz nie mam problemu o jakim pisałem wyżej, ale taki restet zdarzał się np. raz dziennie.

Może ktoś ma dobrą opowiedz na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze maszautomatyczny restart w razie beledu sytemowego, wylacz to -> system/zawansowane/uruchamianie i odzyskiwanie

moze jakis sterowik powoduje blad i przez to CI sie wiesza i automatycznie restartuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi