Skocz do zawartości
wENDorf

EMULE I LOW ID-wiem bylo tego duzo ale to INNE CUDA :D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moj problem polega na tym iz przekierowalem sobie porty i transfer wzrosl bardzooo DUZOO mam DSL 512 na 5osob i jestem adminem TEJ ZE SIECI :P lecz dalej mam LOW ID co jest tym razem router jest firmy ASMAX BR 704n+.Porty ktore przekierowalem to TCP4700 a UDP4710 w emule zmienilem wlasnie na te porty ale nie mam dalej HIGH ID ??

POMOCYYYY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troszke poczytalem i sie zakrecilem :) przekierowalem porty na swoj adres IP czyli mojego kompa 192.itp a nie powinienem przekierowac porty na adres "zarezerwowany dla sieci" czyli ten glowny?? jesli tak to czy wszyscy teraz beda sciagac z taka predkoscia jak ja??Jeli tak to poradzcie co zrobiuc zeby tak nie bylo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troszke poczytalem i sie zakrecilem :) przekierowalem porty na swoj adres IP  czyli mojego kompa 192.itp a nie powinienem przekierowac porty na adres "zarezerwowany dla sieci" czyli ten glowny?? jesli tak to czy wszyscy teraz beda sciagac z taka predkoscia jak ja??Jeli tak to poradzcie co zrobiuc zeby tak nie bylo :P

Coś nie trybie tej wypowiedzi ale moge ci napisać o forwardowaniu.

Na serverze/routerze ustawiasz PORT jaki ma być przekierowany i IP na jaki ma być przekierowany .

Prosty przykład .

Do eMula ustawiasz port TCP/UDP 4662 i wpisujesz twój IP przywatny czyli np. 192.168.0.1 i to wszystko .

Od tej chwili ten port będziesz mógł używać tylko i wyłącznie ty bo na tym polega forward :wink:

Nie mam eMula ale wiem ze w ustawieniach DC++ musisz jeszcze podać ten sam port co na serverze/routerze i IP servera/routera czyli np. 192.168.0.1 , ale tak jak mówie nie widzialem menu eMula i nie wiem czy tam się takie coś podaje .

Jak zrobisz tak jak wyżej napisałem napewno dostaniesz HighID

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi