wENDorf Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Witam moj problem polega na tym iz przekierowalem sobie porty i transfer wzrosl bardzooo DUZOO mam DSL 512 na 5osob i jestem adminem TEJ ZE SIECI :P lecz dalej mam LOW ID co jest tym razem router jest firmy ASMAX BR 704n+.Porty ktore przekierowalem to TCP4700 a UDP4710 w emule zmienilem wlasnie na te porty ale nie mam dalej HIGH ID ?? POMOCYYYY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wENDorf Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 troszke poczytalem i sie zakrecilem :) przekierowalem porty na swoj adres IP czyli mojego kompa 192.itp a nie powinienem przekierowac porty na adres "zarezerwowany dla sieci" czyli ten glowny?? jesli tak to czy wszyscy teraz beda sciagac z taka predkoscia jak ja??Jeli tak to poradzcie co zrobiuc zeby tak nie bylo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 troszke poczytalem i sie zakrecilem :) przekierowalem porty na swoj adres IP czyli mojego kompa 192.itp a nie powinienem przekierowac porty na adres "zarezerwowany dla sieci" czyli ten glowny?? jesli tak to czy wszyscy teraz beda sciagac z taka predkoscia jak ja??Jeli tak to poradzcie co zrobiuc zeby tak nie bylo :PCoś nie trybie tej wypowiedzi ale moge ci napisać o forwardowaniu. Na serverze/routerze ustawiasz PORT jaki ma być przekierowany i IP na jaki ma być przekierowany . Prosty przykład . Do eMula ustawiasz port TCP/UDP 4662 i wpisujesz twój IP przywatny czyli np. 192.168.0.1 i to wszystko . Od tej chwili ten port będziesz mógł używać tylko i wyłącznie ty bo na tym polega forward :wink: Nie mam eMula ale wiem ze w ustawieniach DC++ musisz jeszcze podać ten sam port co na serverze/routerze i IP servera/routera czyli np. 192.168.0.1 , ale tak jak mówie nie widzialem menu eMula i nie wiem czy tam się takie coś podaje . Jak zrobisz tak jak wyżej napisałem napewno dostaniesz HighID Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wENDorf Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 heh sorki troszke zakrecony jestem no ale juz mam swoje HIGH ID wiec mozna zamknac i usunac ten temat DZIEKI ZA POMOC !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Po co usuwać ?? Może sie przydac dla następnych pokoleń :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...