metal Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Czy coolerek CrystalORB będzie pasowała do mojej grafy gf4 ti4200 gainward 64m ddr pp! ultra/650[chodzi o otworki na bolce które trzymają cooler]??? Chce sobie założyć taki cooler bo ten orginalny z grafy nie jest zbyt wydajny do takiej grafy i jak jest chica w pokoju to jak gram w gry to grafa się przegrzewa i obraz się rozmywa tworzą się taki linie pionowe różnych kolorów czasami czerwone, zielone itd. :evil: więc pomyślałem żeby założyć ten coolerek :twisted: ... :oops: kurde ale gorąco :!: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Niestety nie pasuje :x Do GF4 pasuje nowy cooler Thermaltake GeForce 4 Power Booster trochę droższy od CrystalORBa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Lepiej nic nie montuj, bo stracisz 3 lata gwarancji. A te błędy mogą być spowodowane także wadliwą kartą. Upewnij się, czy tak nie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 moze rzeczywiście warto przejśc sie do sklepu gdzie kupowałes i przedstawic sprawe a jesli chodzi o chlodzenie to ten coolerek pod gf4 od tt yest cool cały miedziany i do tego w zestawie radiatorki na pamięci na pewno sie przydadzą na tego gainwarda a kosztuje 73 a crystal 58,5 http://www.4max.com.pl/g4.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 hmm... z tego co zauważyłem to ta gdzieje się gdy mam w pokoju bardzo gorąco :twisted: że już samemu ledwo wytrzymuje a co dopiero grafa :? ... napisze maila do sklepu w którym kupowałem [sirius.pl] i spytam siię ich co to ma być :D mam jeszcze 3 lata gwarancji poczekam aż się lato skończy i jak już nie będzie tak gorąco to ciekawe czy będzie się tak dalej działo :?: :wink: aaa... ktoś wie gdzie moge kupić termometr do pomiaru temp. na procku od grafy ? przydało bi mi się cos takiego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 aaa.. na tej grafie są jakies otwory[4] wokół proca i odległość między nimi to 5.5cm a do tego nie będzie pasował ten CrystalORB ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 aaa.. na tej grafie są jakies otwory[4] wokół proca i odległość między nimi to 5.5cm a do tego nie będzie pasował ten CrystalORB ??? wejdz tu : http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=7467 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 aaa.. na tej grafie są jakies otwory[4] wokół proca i odległość między nimi to 5.5cm a do tego nie będzie pasował ten CrystalORB ??? wejdz tu : http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=7467 sork reed~XP ale to będzie pasował czy nie ??? dzięki za odpowiedź :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 aaa.. na tej grafie są jakies otwory[4] wokół proca i odległość między nimi to 5.5cm a do tego nie będzie pasował ten CrystalORB ??? wejdz tu : http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=7467 sork reed~XP ale to będzie pasował czy nie ??? dzięki za odpowiedź :D Rozstaw ORBa to 54,5 mm Jezeli masz rozstaw na grafie 55 mm , to raczej bedzie pasowac. Te 0,5 mm z kazdej dziurki to pryszcz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakar00 Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 mam przy okazji pytanie czy ten wiatraczek na grafe "ten miedziany"bedzie pasował na geforce mx 4 440 winfasta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Crystal nie spasuje za krótki jest ale można go przykleić taśmą dołączoną do niego lub thermopoxem 85ct(ale potem już go nie odkleisz :) )i ostrzegam że do cichych on nie należy miałem 2 i były głośniejsze niż moje Volcano na 3500rpm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 mam przy okazji pytanie czy ten wiatraczek na grafe "ten miedziany"bedzie pasował na geforce mx 4 440 winfasta. Masz na mysli tego miedzianego "wentylatora" ?? Masz TUTAJ specyfikacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Crystal nie spasuje za krótki jest ale można go przykleić taśmą dołączoną do niego lub thermopoxem 85ct(ale potem już go nie odkleisz :) )i ostrzegam że do cichych on nie należy miałem 2 i były głośniejsze niż moje Volcano na 3500rpm Interloper do kogo to do mnie czy do dakar00 ??? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Crystal nie spasuje za krótki jest ale można go przykleić taśmą dołączoną do niego lub thermopoxem 85ct(ale potem już go nie odkleisz :) )i ostrzegam że do cichych on nie należy miałem 2 i były głośniejsze niż moje Volcano na 3500rpm Interloper do kogo to do mnie czy do dakar00 ??? :D Do Ciebie.A Czy spasuje ten miedziany power booster tego nie wiem ale wiem że nie opłaca się go kupować lepiej kupić za 50zł titana i walnąć go na kartę powaga mój kolega tak zrobił :) i trzyma się :!: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Crystal nie spasuje za krótki jest ale można go przykleić taśmą dołączoną do niego lub thermopoxem 85ct(ale potem już go nie odkleisz :) )i ostrzegam że do cichych on nie należy miałem 2 i były głośniejsze niż moje Volcano na 3500rpm Ma 1 mm krotszy rozstaw dziur i nie pasuje ??? Dlaczego ? Sprawdzales to ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 hmmm... :evil: ? to jak jest ?!? pasuje czy nie ?!? jedni mówią że pasuje jedni że nie. A wymiary coolerka pasują ! :twisted: :lol: ja pierdziele ludzie zlitujcie się albo tak albo nie :!: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 crystal nie wejdzie w te cztery dziurki wokół chipsetu można to porównać z moim geforce 1 tóż obok tych małych dziurek są 2 większe ustawione w poprzek na tym geforce one so ho ho daleko jak nie wiem nie ma szans by wlazł w nie crystal wiem co mówię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 :D napisałem do 4maxa i odpisali mi że CrystalORB będzie pasował :!: :D ale bardziej polecają tego coolerka na gf4 jakieś buster czy coś takiego :D ale ja nie mam tyle zeta CrystalORB 58 zeta a ten na gf4 to jakieś 73 zeta a pozatym Crystal ORB bardziej mi się podoba :D heh będzie pasował do czerwonego gainwarda :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...