Nicky Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Tutaj zapraszam do wyrażania swoich opini na temat tego bloczku Aisa K-1 Zamierzam go kupić w najbliższym czasie (moje pierwsze WC), wiec wszelkie opinie będe dlam nie cenne. Sporo czytałem na temat WC i moim zdaniem bloczek może być lepszy niż inne konstrukcje w tej klasie cenowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Nie mam nic do bloki.pl - przeciwnie uważam, że to bardzo fajni i solidni ludzie ale: 1) bloki z topem z plexy mają tylko gwarancję rozruchową :( (dla porównania lutowane mają rok) 2) IMO większa ilość miedzi może się przydać gdy pompka dozna nieprzewidzianego padu - w końcu to większa powierzchnia oddawania ciepła. 3) osobiście właśnie od nich wziąłem 2xColdCrown'y i Smarta (to tak na marginesie żeby nikt mnie nie posądzał że ich nie lubię ;) ) 4) pytanie czy chcesz eksponować bebechy (szybka itd) czy raczej zależy Ci tylko na wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Blok to nie radiator wiec im wiecej mniedzi to nie lepiej a gorzej bo zwieksza ciezar . Top nie oddaje w zadnym stopniu ciepla wiem bo robilem testy na ukladzie bez pompy . Top tylko ladnie wyglada nic wiecej . Aisa to ladny blok ale mozna bylo go lepiej rozplanowac np . jego dziwne krocce . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 jasne że nie radiator - przecież nie takie jego przeznaczenie - ale wypadki chodzą po ludziach i wtedy który blok odda więcej ciepła w powietrze z topem z plexy czy z miedzi??? Chociaż nie kłucę się - w końcu to całkiem inny temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 z topem z plexi bedzie mial wieksza pojemnosc cieplna....sama powierzchnia nic nie odda, ale za to dluzej potrwa za nim komp stanie w plomieniach :D A krucce sa tak dzwinie polozone, bo nei zmiescily by sie gdyby byly w lini prostej....ma to swoja wade, bo pryz malych przeplywach moze sie tam tworzyc martwa strefaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 No króćce ma dziwnie rozlokowane, ale dzieku temu wlot jest na finy nad samym rdzeniem, a woda dodatkowo obnywa jescza cały blok jak w coldcrownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 A może Spide extreme PX (czy jak mu tam leci) kosztuje 120 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Wieksza ilosc miedzi= Wieksza pojemnosc termiczna. Po prostu dluzej calosc bedzie sie nagrzewac. Top z plexy w zasadzie zluzy tylko wzgledom estetycznym... Spider Ext px na pewno jest dobra alternatywa dla Nukleona V2 (dobra bo tansza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...