Skocz do zawartości
Nicky

All about Aisa K-1

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj zapraszam do wyrażania swoich opini na temat tego bloczku

Aisa K-1

Zamierzam go kupić w najbliższym czasie (moje pierwsze WC), wiec wszelkie opinie będe dlam nie cenne. Sporo czytałem na temat WC i moim zdaniem bloczek może być lepszy niż inne konstrukcje w tej klasie cenowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam nic do bloki.pl - przeciwnie uważam, że to bardzo fajni i solidni ludzie ale:

1) bloki z topem z plexy mają tylko gwarancję rozruchową :( (dla porównania lutowane mają rok)

2) IMO większa ilość miedzi może się przydać gdy pompka dozna nieprzewidzianego padu - w końcu to większa powierzchnia oddawania ciepła.

3) osobiście właśnie od nich wziąłem 2xColdCrown'y i Smarta (to tak na marginesie żeby nikt mnie nie posądzał że ich nie lubię ;) )

4) pytanie czy chcesz eksponować bebechy (szybka itd) czy raczej zależy Ci tylko na wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blok to nie radiator wiec im wiecej mniedzi to nie lepiej a gorzej bo zwieksza ciezar . Top nie oddaje w zadnym stopniu ciepla wiem bo robilem testy na ukladzie bez pompy . Top tylko ladnie wyglada nic wiecej . Aisa to ladny blok ale mozna bylo go lepiej rozplanowac np . jego dziwne krocce .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasne że nie radiator - przecież nie takie jego przeznaczenie - ale wypadki chodzą po ludziach i wtedy który blok odda więcej ciepła w powietrze z topem z plexy czy z miedzi??? Chociaż nie kłucę się - w końcu to całkiem inny temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z topem z plexi bedzie mial wieksza pojemnosc cieplna....sama powierzchnia nic nie odda, ale za to dluzej potrwa za nim komp stanie w plomieniach :D

A krucce sa tak dzwinie polozone, bo nei zmiescily by sie gdyby byly w lini prostej....ma to swoja wade, bo pryz malych przeplywach moze sie tam tworzyc martwa strefaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi