Skocz do zawartości
Martinii

Radeon 9800Pro Sapphire - problem z instalacja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzis nabylem karte jak w temacie. Sciagnalem Catalyst'y 4.5 i uruchomilem. Niby sie zainstalowalo, jednak po restarcie wyskakuje ostrzezenie:

"Nie udalo sie uruchomic Panelu sterowania ATI, gdyz nie jest zainstalowany zaden sterownik ATI, lub sterownik ATI nie dziala poprawnie. Panel sterowania ATI zostanie teraz zamkniety."

W menadzeze urzadzen w zakladce karty graficzne mam cos dziwnego:

- RADEON 9800 PRO

- RADEON 9800 PRO - Secondary

Dlaczego pokazuja sie 2 karty? Na sterownikach w wersji 4.4 to samo! :( . Czy cos zle robie? Prosze o pomoc.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, wyglada na to ze juz jest dobrze. Ale tak dziwnie - ni stad ni zowad poprostu jest. Win sam znalazl jakies stery, a ja sciagnalem do tego panel, ktory zadzialal dopiero po 2 resetach.

Teraz pytanie:

Gdy wejde w ten panel sterowania i klikne na "Opcje" to jest tam takie cos jak "Informacje o wersji" i jest nastepujaco:

Wersja CATALYST - 0.41

Wersja 2D - 6.14.10.6414

Wersja opakowania - 7.97-031212a-013119C

Czy to sa najnowsze stery??

dagber, dzieki za podpowiedzi.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz, dopiero wszedlem do rodziny radeonowcow i jeszcze pewnie wiele nie wiem. Na standardowym chlodzeniu i bez zadnego o/c na catalyst'ach 4.5 mam nastepujace wyniki:

3dMark 2001SE - 15100

3dMark '03 - 5600

Nie wiem czy to duzo czy malo jak na moj konfig, ale na poprzedniej karcie mialem wyniki: 01 - 6000, 03 - 325. Zatem jak na razie jestem zadowolony :) .

Musze pokombinowac ze sterami. Jakie sa najlepsze??

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi